Dimecres 01 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

14-03-2020

El Govern manifesta ‘sorpresa' per la ‘lenta’ resposta de l'Estat espanyol i adverteix que ‘no permetrem que es vulnerin les nostres competències’

Davant de la situació d’excepcionalitat, la consellera Budó ha manifestat “sorpresa” per la “lentitud en la resposta” del govern espanyol i “més tenint en compte que cada minut que passa és un minut d’or perdut per lluitar contra el coronavirus”. Per aquest motiu, Budó ha insistit al president Pedro Sánchez que “estem disposats, com a Govern, a col•laborar i treballar plegats amb totes les administracions que calgui, com ahir ja va manifestar el President Torra”. Però ha advertit que “no permetrem que es vulnerin les nostres competències. I, més, veient que el govern espanyol està responent tard i malament”. “L’estat d’alarma anunciat ahir i, encara no concretat, ha de servir per coordinar-nos i actuar immediatament, però no ha de servir per agafar el comandament per part de l’Estat dels serveis de seguretat, salut i transport del Govern de Catalunya”, així ha fet referència Budó a l’esborrany de l’acord del Consell de Ministres filtrat a diferents mitjans de comunicació.
 
Aquesta preocupació per “la confiscació de competències que són pròpies” de Catalunya i Euskadi, ha estat part de la conversa que ha mantingut el president de la Generalitat, Quim Torra, amb el lehendakari Iñigo Urkullu.
 
La consellera de la Presidència també ha explicat que aquesta tarda el president Torra ha demanat als presidents de les entitats municipalistes, de la Federació Catalana de Municipis i l’Associació Catalana de Municipis que “traslladin als alcaldes i alcaldesses la necessitat de dictar un ban amb recomanacions per tal que la població entengui la importància del confinament en aquests dies de propagació del virus”. En aquest sentit, Meritxell Budó ha volgut fer un reconeixement especial als cossos de seguretat, d’emergències i sanitaris “que actuen amb total capacitat i professionalitat per afrontar-les”. Per això, Meritxell Budó ha insistit en els dos missatges que va fer ahir el president Torra al Govern espanyol: primer, frenar les entrades a Catalunya a través de ports, aeroports i alta velocitat ferroviària; segon, “és totalment necessari que la gent es quedi a casa. Qui no tingui cap motiu o necessitat per sortir de casa, no ho faci. Si us plau, quedem-nos a casa, és molt important la col•laboració entre tots plegats”.
 
En la seva intervenció, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha destacat “l’absoluta coordinació amb el CECAT (Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya), on s’han anat resolent totes les incidències que han anat sorgint”.  
 
Per ajudar a resoldre els dubtes dels ciutadans i les ciutadanes sobre com actuar en aquesta situació excepcional, Buch ha explicat que “des del Departament d’Interior, a través de la Direcció General de  Protecció Civil, s’ha elaborat un document de preguntes freqüents en català, castellà i anglès per tal de donar resposta als dubtes que pugui tenir tant la ciutadania com els ajuntaments o les empreses”.
 
El titular d’Interior ha assegurat que “s’està en permanent contacte amb la Taula de serveis bàsics per garantir l’abastament d’aliments i productes bàsics per a la vida quotidiana”.
Pel que fa a l’ordre de tancament de locals d’oci,  el conseller Buch ha explicat que “la passada nit els Mossos d’Esquadra van  fet tancar més de 322 locals i van aixecar 2 actes per reiteració però la majoria dels locals han respectat la resolució”.
 
Finalment Buch ha confirmat que la mobilitat s’ha reduït en un 50% i ha agraït a la ciutadania “l’esforç que està fent però cal que, si no és indispensable, ens quedem a casa per tal d’aconseguir els nostres objectius que són evitar la propagació del virus i el col•lapse del nostre sistema de salut”.
 
Per actualitzar les dades de l’evolució del COVID-19 a Catalunya, el director de l’Agència de Salut Pública, el dr. Xavier Llebaria, ha explicat que a la Conca d’Òdena i Igualada hi ha 70 persones confirmades per coronavirus, 3 morts per aquest brot. “A primera hora de la tarda, hi ha confirmats 206 casos més al total de Catalunya. D’aquests 206 casos agregats, als que teníem fins ara, fa que en tota Catalunya tinguem 715 casos positius i 8 morts que hem afegit les 2 morts de les últimes 24 hores, en relació a les 6 que teníem. Treballem molt amb el nombre de contactes que en aquest moment estan aïllats i treballem al voltant de 2.100 contactes en relació a les persones afectades”.
 
En aquest sentit, el dr. Xavier Llebaria ha reiterat a la ciutadania que “hem de ser conscients de la severitat de la situació i fer cas a totes les advertències” sobre reduir la mobilitat; estar a casa i fer cas dels advertiments que fan les autoritats sanitàries i públiques per contenir l’avenç del virus.
 

Altres notícies

»Balaguer serà una de les seus de nilak, un projecte de cohesió territorial a través del teatre i el circ. La Paeria també anuncia que s'està treballant amb Fira Tàrrega per acollir residències artístiques i formar par del Pla de Suport a la Creació

»La Paeria de Balaguer confia que entre avui i demà la UME desinfecti la residència Comtes d'Ugell afectada per un brot de coronavirus. Un total de 26 persones, 21 d'elles positives i 5 en prevenció, estan aïllades al mateix centre

»Un total de 26 persones, 21 d'elles positives, estan aïllades a la residència Comtes d'Urgell per un brot de coronavirus. La Paeria ha sol·licitat a la Subdelegació del Govern una desinfecció interior de la residencia

»Aquest dimarts a les 9h i a les 20h recuperem un dels programes de la temporada del programa Va de Llibres de Ràdio Balaguer amb una entrevista a l'escriptor David Marín que ens parlarà de la novel·la Appletown

»La Paeria de Balaguer emet un comunicat per informar a la ciutadania després de les informacions aparegudes a les xarxes referents a un brot de coronavirus a la Residència Comtes d'Urgell

»La Paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap emplaça a la ciutadania a ser responsables i seguir el confinament. A Balaguer són 57 els afectats i cal ser prudents per evitar un major contagi.  

»60 persones s'inscriuen a la Xarxa de Voluntariats de Balaguer. La Xarxa ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense i al CAP de Balaguer. 

»El CEI de Balaguer posa a disposició d'empreses, autònoms i comerç en general, l'adreça info_cei@balaguer.cat per resoldre els dubtes relacionats amb les ajudes i mesures per la situació actual per la pandèmia de la COVID-19.

»La balaguerina Susanna Nieto, penja a les xarxes una nova cançó anomenada Ángeles, un tema que dedica a totes les persones que cada dia surten a treballar per salvar vides,  tot i posar en joc la seva pròpia pel coronavirus. 

»L'associació de joves de Balaguer estrena el festival Confina-J amb tres hores de música a través d'Instagram. La intenció de l'entitat és allargar la iniciativa mentre duri el confinament

»Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus a la demarcació de Lleida. D'altra banda 71 persones han donat positiu a l’àrea bàsica de Balaguer des de l’inici de la pandèmia segons recull el nou mapa d’anàlisi de dades

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense. L'equip d'Obres i Serveis i el de Jardineria segueixen amb els treballs de desinfecció diaris a la ciutat.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt