Dijous 09 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

15-03-2020

Les policies faran controls en espais p˙blics i transports per garantir la limitaciˇ de moviments . El Ministeri de l'Interior emet una ordre per a garantir una

 
El Ministeri de l'Interior ha emès una ordre per establir una "acció concertada" dels diversos cossos policials, un cop el Consell de Ministres va aprovar el decret d'estat d'alarma pel coronavirus, que inclou que els Mossos d'Esquadra i les policies locals quedin sota les seves ordres. L'ordre també inclou el personal de seguretat privada. En l'ordre, el ministre Fernando Grande-Marlaska estableix que els cossos policials faran "dispositius de seguretat, fixos i mòbils", a les vies i espais públics i a la xarxa de transport per "assegurar el compliment de les mesures limitatives de la llibertat ambulatòria". A més, l'ordre avisa que els ciutadans que incompleixin o es resisteixin a ordres de l'autoritat podran ser sancionats.
Segons informa el Ministeri de l'Interior a través d'un comunicat, aquests dispositius de seguretat es faran particularment "en aquells llocs o franges horàries que específicament es puguin veure afectats per les restriccions que s'acorden".
 
L'ordre recull que caldrà tenir en compte "en tot cas" la necessitat de garantir que els ciutadans "puguin accedir al seu lloc de treball i als serveis bàsics en cas necessari", així com "permetre la mobilitat del personal d'entitats dedicades a la prestació de serveis essencials o al proveïment i distribució de béns i serveis de primera necessitat".
 
El decret d'estat d'alarma que ha aprovat el govern espanyol estableix que els ciutadans només podran circular per les vies d'ús públic per comprar aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; assistència a centres sanitaris; desplaçament al lloc de treball; retorn al lloc de residència habitual; assistència i cura de grans, petits, dependents i persones amb discapacitat; desplaçament a entitats financeres o d'assegurances, o per causa de força major.
 
La resolució aprovada pel Ministeri de l'Interior mantindrà la seva vigència mentre la tingui el decret d'estat d'alarma i té com a destinataris tots els cossos policials, i també el personal de les empreses de seguretat privada. Tots ells queden sota les ordres de Grande-Marlaska per a "la protecció de persones, béns i llocs", i amb l'objectiu de garantir una "acció concertada". En la resolució s'imparteixen "criteris comuns d'actuació" per tal que treballin de forma "coordinada sota el comandament del ministre de l'Interior".
 
Així, la resolució afirma que "la ciutadania té el deure cívic de col•laborar i no obstaculitzar la tasca dels agents de l'autoritat en l'exercici de les seves funcions" i adverteix que "l'incompliment o la resistència a les ordres de l'autoritat competent serà sancionat segons el que disposen les lleis".
 
"Proporcionalitat i necessitat"
 
En qualsevol cas, l'ordre del Ministeri remarca que les mesures s'han d'aplicar d'acord amb els principis de "proporcionalitat i necessitat", amb l'objectiu de "protegir la salut i la seguretat dels ciutadania i contenir la progressió de la malaltia".
 
El Ministeri remarca que en tots els dispositius de seguretat "es potenciarà la col•laboració i coordinació entre cossos policials amb competència en cada àmbit territorial", així com la col•laboració del personal de seguretat privada que presti servei a les instal•lacions i serveis afectats.
 
Centre de Coordinació Operativa
 
El Ministeri de l'Interior constituirà un Centre de Coordinació Operativa per assegurar una "transmissió permanent i contínua d'informació" amb les forces de seguretat per a la difusió d'ordres i directrius d'actuació i per a la recepció i seguiment de novetats.
 
Suport a professionals sanitaris
 
L'ordre també posa a disposició de les autoritats i dels professionals sanitaris els cossos policials per "auxiliar institucions i professionals" en les situacions que sigui necessari per poder prestar assistència mèdica urgent. De fet, es reforçaran les mesures policials de seguretat per garantir el funcionament dels centres sanitaris, i també a establiments que elaboren, emmagatzemen i distribueixen productes farmacèutics i sanitaris. A més, quan calgui també es donarà suport als desplaçaments de serveis sanitaris o d'emergències.
 
Subministrament d'aliments
 
A més, els cossos policials també hauran de prestar suport a les mesures destinades a garantir el subministrament d'aliments i d'altres béns i serveis, i es reforçaran mesures per garantir el funcionament d'infraestructures crítiques. També es faran tasques per garantir el tancament de l'activitat comercial i actes de culte.
 
Finalment, l'ordre també preveu un apartat per a la protecció de la salut dels agents i garanteix que "s'observaran en tot cas les recomanacions i instruccions impartides per les autoritats sanitàries" per a la prevenció del coronavirus.
 
D'altra banda els Mossos d'Esquadra han clausurat aquesta nit 238 locals d'oci nocturn després que el Govern obligués al seu tancament per contenir la propagació del coronavirus. Les actuacions s'han concentrat especialment a l'àrea metropolitana de Barcelona, les comarques de Ponent i de Girona. Concretament, a la regió policial de Barcelona s'han tancat 209 locals; a la regió metropolitana sud, 10, i a la nord,5. A la regió policial de Girona s'han tancat 2 establiments d'oci nocturn, 4 al Pirineu Occidental, 7 a Ponent i 1 al Camp de Tarragona. Paral·lelament la policia catalana ha aixecat 7 actes, 2 a la regió metropolitana nord i 5 a la sud.

 

Els Mossos d'Esquadra han recordat a través de les xarxes socials que "només amb el compromís i la responsabilitat de tothom podrem contenir el coronavirus".


 

Altres notícies

»La Paeria de Balaguer decidirÓ demÓ divendres si a partir de dilluns s'eliminen els torns a les piscines municipals a causa de la poca afluŔncia d'usuaris.

»Aquest dijous tindrÓ lloc la primera SESSIË DE ZUMBA d'aquest estiu. SerÓ áa 20.30 h a la plaša del Teatre amb aforament limitat.

»Aquest dijous es farÓ a les 7 de la tarda al Museu de la Noguera una visita guiada a l'exposiciˇ ossos. Un viatge a la Catalunya medieval de la mÓ de l'antropologia fÝsica a cÓrrec de l'equip d'arque˛logues del Pla d'AlmatÓ.á

»Balaguer farÓ el dilluns 13 de juliol un acte d'agra´ment als voluntaris i voluntÓries que durant el confinament van fer tasques per ajudar la ciutadania mÚs vulnerable. L'esdeveniment tindrÓ lloc a la plaša Comtes d'Urgell a les 20.30h.á

»La Paeria de Balaguer portarÓ a aprovaciˇ en el ple ordinari d'aquest mes de juliol el pressupost 2020. Els comptes ascendeixen a uns 17 milions d'euros i contemplen la peticiˇ d'un prÚstec per valor d'1,6 milions

»Fins a 20 joves entre 18 i 29 anys participaran al camp de treball 'Bultra'20', que es farÓ aquest agost a Balaguer sota l'organitzaciˇ de Joventut i Ascalfo. Els joves arranjaran el camÝ de Balaguer a les Franqueses pel bosc de Ribera.á

»Troba-ho a Balaguer. La Paeria presenta la campanya per reactivar el comerš i serveis locals. áA mÚs de la campanya comunicativa, s'ha creat un assistent virtual i un directori per apropar tota l'oferta comercial, empresarial i de serveis a la ciutadania.

»Els Agents Rurals troben dues ll˙drigues mortes per atropellament, una d'elles a Balaguer. Fan una crida als conductors a extremar les precaucions i minimitzar els atropellaments a la fauna salvatge.

»Aquest dimecres tornen els mon˛legs a la plaša del teatre de Balaguer dins de la programaciˇ dĺestiu dĺactivitats dĺoci programades per la Paeria. El mon˛leg dĺavui serÓ protagonitzat per Toni Cano.

»Balaguer dona avui el tret de sortida a les activitats d'estiu programades per les Órees de Joventut i Esports áde la Paeria. El grup Surprise actua a les 9 de la nit a la plaša del teatre en el marc del cicle M˙sica i Tapes

»Circuit Urgellenc es planteja no reprendre la projecciˇ de cinema comercial a Balaguer per manca de rendibilitat i a l'espera de com evolucioni la pandŔmia

»CÓritas d'Urgell organitza el projecte d'acompanyament a nens, nenes i joves durant els mesos d'estiu, tot i la situaciˇ d'excepcionalitat del Covid-19. 14 alumnes es beneficien aquest dies del reforš educatiu.á


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt