Diumenge 05 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

16-03-2020

Catalunya registra 55 denúncies de violència masclista per cada 10.000 dones el 2019, per sota de les 67 de tot l'estat. Segueix sent la comunitat amb menys percentatge d'ordres de protecció, només el 52%

L'any 2019 Catalunya va registrar 55 denúncies per violència masclista per cada 10.000 dones, una de les taxes més baixes de l'estat, la mitjana del qual es va situar en 67,3. Per contra, segueix sent l'autonomia amb menys percentatge d'ordres de protecció donades pels jutges, només el 52% de les sol•licitades, cosa que va fer que només una quarta part del total de denunciants rebessin algun tipus de protecció.
 
En total es van presentar 22.394 denúncies per part de 21.656 dones diferents, menys que en autonomies menys poblades com Madrid i el País Valencià. Això suposa una taxa de 55,5 dones denunciants per cada 10.000 dones, davant la mitjana estatal de 67,3. El 13,4% de les denunciants van decidir no declarar contra el seu agressor.
 
Es van sol•licitar 5.550 ordres de protecció, de les quals se'n van adoptar el 52%, cosa que significa que segueix sent la comunitat amb menys percentatge d'adopció de mesures de protecció, just per davant de Madrid, que va adoptar el 54% de les peticions. La mitjana estatal és del 70%. El 25,6% de les víctimes van obtenir una ordre de protecció.
 

Altres notícies

»Balaguer suspèn els actes de la festa del comerç 'SOM COMERÇ - VINE AL COMERÇ DE BALAGUER', que s'havia de fer aquest dissabte 4 de juliol a la ciutat. Ho fa en coherència amb la declaració de confinament del Segrià.

»Òmnium suspèn el festival 'Cultura al carrer', que s'havia de celebrar aquest dissabte a Balaguer. La decisió s'ha pres a causa del confinament de la comarca del Segrià, donat que molts dels voluntaris són d'aquesta comarca. 

»El festival Proximitart de Balaguer @ciutatbalaguer omple en la seva estrena a la Finca Divina Pastora i presenta el programa de concerts per l'estiu, amb The Burning Sky, Los Hernandez, Somis i Marina & Capi.

»La Paeria presenta aquest dissabte la campanya 'Troba-ho a Balaguer' en el marc de la festa que es farà a la ciutat per donar una empenta a la represa de l'activitat del sector comercial.

»Obertura del Monestir de Sta Maria de les Franqueses aquest diumenge dia 5 de juliol

»ERC a Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a persones i famílies amb necessitats tot i que, ara per ara, no la inclou en el pressupost d'enguany.

»Les piscines municipals de Balaguer acolliran el cap de setmana dels dies 11 i 12 de juliol la 27a edició del Mulla't per l'esclerosi múltiple. Tota la recaptació d'aquells dies es destinaran a la Fundació Esclerosi Múltiple.

»Aquest dissabte dia 4 de juliol, de 7 de la tarda a 1 de la matinada, se celebrarà la festa del comerç 'SOM COMERÇ - VINE AL COMERÇ DE BALAGUER'.

»Balaguer serà aquest dissabte seu del festival 'Cultura al carrer', organitzat per Òmnium Cultural des de l'organització volen que aquest festival suposi una constatació de la voluntat popular de continuar consumint cultura

»Swing Noguera participarà aquest dissabte 4 de juliol a la festa del comerç de Balaguer amb una ballada de jazz steps. 

»La marca de cervesa artesana La balaguerina i la Finca Divina Pastora de Balaguer impulsen el festival Proximitart, un festival d'artistes de proximitat.

»Aquest mes de juliol torna l'activitat 'A l'estiu l'or el busquem al riu', en que tots els dimecres d'11 a 13h i dissabtes de 18 a 20h el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre baixa al riu per fer els seus tallers de recerca.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt