Dimarts 31 de Març
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

16-03-2020

El Govern aprova una reducció del transport públic d'entre el 33% i el 67% en dies feiners. Tot i les aglomeracions puntuals del matí, la demanda ha caigut entre un 75% i un 90%

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha signat aquest dilluns una nova resolució amb noves mesures per al transport públic ferroviari i per carretera urbà i interurbà de tot Catalunya, amb una reducció d'entre el 33% i el 67% de l'oferta en dies feiner. La mesura, que entrarà en vigor aquest dimarts, s'ha pres després de la primera jornada laboral en estat d'alarma per prevenir el contagi del coronavirus i en constatar que aquest matí a primera hora s'han produït aglomeracions puntuals al metro, tot i que el reial decret aprovat aquest cap de setmana restringia la mobilitat i les crides de la Generalitat a confinar-se. El descens de la demanda avui ha estat d'entre el 75% i el 90% en els diferents transports.
Segons la Generalitat, aquesta forquilla de reducció es concretarà atenent a les necessitats de cada operador i en especial a la demanda en hora punta. En el moment de més demanda, els servei es podrà reforçar amb l'objectiu que l'ocupació sigui de només un terç de al capacitat màxima. De fet, la resolució dicta que els operadors han de vetllar perquè sigui així amb l'objectiu de mantenir la distància mínima entre passatgers fixada per les autoritats sanitàries.
 
Per contra, en el cas dels serveis nocturns en vies urbanes i interurbanes, inclosos els de l'AMB, podran oferir uns serveis diferents als diürns i excepcionalment suprimir-ne algun en cas que la demanda sigui nul•la i hi hagi alternatives de desplaçament.
 
Un altre dels aspectes que inclou la resolució és la inclusió d'un missatge en els bitllets venuts per Internet que desconselli viatjar i que només sigui en casos inajornables. Pel que fa les empreses de transport discrecional que traslladen treballadors als seus centres de treball han de vetllar perquè es respectin les distàncies entre els passatgers.
 
El reial decret del govern espanyol preveu que cada comunitat i ens local pugui fixar els percentatges de reducció dels serveis de transport públic de la seva titularitat. La Generalitat també assenyala que la reducció ha d'anar d'acord a les necessitats de mobilitat i a l'evolució de la situació sanitària i garantint que els ciutadans puguin accedir als seus llocs de treball o als serveis bàsics.
 

Altres notícies

»Un total de 26 persones, 21 d'elles positives, estan aïllades a la residència Comtes d'Urgell de Balaguer a causa d'un brot de coronavirus. La Paeria ha sol·licitat a la Subdelegació del Govern una desinfecció interior de la residencia

»Aquest dimarts a les 9h i a les 20h recuperem un dels programes de la temporada del programa Va de Llibres de Ràdio Balaguer amb una entrevista a l'escriptor David Marín que ens parlarà de la novel·la Appletown

»La Paeria de Balaguer emet un comunicat per informar a la ciutadania després de les informacions aparegudes a les xarxes referents a un brot de coronavirus a la Residència Comtes d'Urgell

»La Paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap emplaça a la ciutadania a ser responsables i seguir el confinament. A Balaguer són 57 els afectats i cal ser prudents per evitar un major contagi.  

»60 persones s'inscriuen a la Xarxa de Voluntariats de Balaguer. La Xarxa ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense i al CAP de Balaguer. 

»El CEI de Balaguer posa a disposició d'empreses, autònoms i comerç en general, l'adreça info_cei@balaguer.cat per resoldre els dubtes relacionats amb les ajudes i mesures per la situació actual per la pandèmia de la COVID-19.

»La balaguerina Susanna Nieto, penja a les xarxes una nova cançó anomenada Ángeles, un tema que dedica a totes les persones que cada dia surten a treballar per salvar vides,  tot i posar en joc la seva pròpia pel coronavirus. 

»L'associació de joves de Balaguer estrena el festival Confina-J amb tres hores de música a través d'Instagram. La intenció de l'entitat és allargar la iniciativa mentre duri el confinament

»Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus a la demarcació de Lleida. D'altra banda 71 persones han donat positiu a l’àrea bàsica de Balaguer des de l’inici de la pandèmia segons recull el nou mapa d’anàlisi de dades

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense. L'equip d'Obres i Serveis i el de Jardineria segueixen amb els treballs de desinfecció diaris a la ciutat.

»La ciutat de Balaguer celebra aquest dissabte el tercer mercat dels dissabtes amb parades només d'alimentació per les mesures de preventives de protecció pel coronavirus

»L'associació de joves de Balaguer organitza Confina-J, un festival musical d'artistes locals que es farà aquest dissabte a partir de les 18h. Des de casa i es podrà seguir via la xarxa social Instagram.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt