Dijous 09 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

17-03-2020

CCOO obre la porta a denunciar la 'manca' de material de protecció per als mossos i el 'desemparament'. El sindicat també critica l'escassetat de vehicles i mitjans personals

El cost laboral a Catalunya durant el quart trimestre de 2019 va registrar un creixement del 3% interanual, fins als 2.967,93 euros mensuals, situant-se com el quart més elevat a l'Estat. L'increment del cost laboral al territori català és causat pel creixement dels costos no salarials –cotitzacions obligatòries a la Seguretat Social, per exemple- que al quart trimestre de 2019 es van enfilar fins als 721,7 euros mensuals per treballador, un 4% més respecte al mateix període de l'exercici anterior. Pel que fa als costos únicament salarials, a Catalunya van experimentar un creixement del 2,7% interanual entre octubre i desembre, fins als 2.246,23 euros, segons les dades publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).


Al conjunt de l'estat espanyol, el cost laboral va incrementar-se un 2,3% durant el quart trimestre de 2019, fins als 2.755,15 euros al mes. Es tracta del segon major increment dels últims dos anys, superat únicament pel segon trimestre de 2019, quan el cost laboral a l'Estat va experimentar un creixement el 2,4% interanual.
El País Basc, la Comunitat de Madrid i Navarra es mantenen com les comunitats on el cost laboral és més elevat. Segons les últimes dades de l'INE, el cost laboral al País Basc va ser de 3.257,95 euros al mes entre octubre i desembre, un 1,5% més en comparació al mateix període de l'any anterior. A Madrid, el cost laboral va ser de 3.189,43 euros, mentre que a Navarra va enfilar-se fins als 3.093,73 euros.


Per sectors, les activitats relacionades amb el subministrament d'energia són les que han registrat un cost laboral més elevat durant el quart trimestre, concretament de 6.027,55 euros al mes. A continuació es troben les activitats financeres (5.128,06 euros), el sector de la informació i la comunicació (4.062,94 euros) i la indústria extractiva (3.987,51 euros). A la cua d'aquesta llista es troben les activitats administratives (1.916,35 euros) i l'hostaleria (1.668,64 euros).
Catalunya, segon territori amb més vacants


Les dades publicades aquest dimarts també donen a conèixer el nombre de llocs de treball vacants que hi ha a cada comunitat autònoma. En el cas de Catalunya, l'INE xifra el nombre de vacants en 19.992, una dada només superada per la Comunitat de Madrid, amb 21.684 vacants. El nombre de places no ocupades a Catalunya representen el 19,8% de les vacants a l'Estat, que en total sumen 101.009.
 


Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre La memòria de l’aigua, de l’escriptora Montse Barberi. Editat per Columna 2019

»Des del Forn Inalba de Balaguer s'ha posat a disposició a les seves botigues un kit amb tot el necessari per elaborar una mona de pasqua, amb l'objectiu que cap nen es quedi sense. Es complementa amb un tutorial en vídeo. 

»El paer en cap de Balaguer qualifica 'd'improvisació i de no saber ben bé cap a on cal anar' l'anunci fet aquest matí per Pedro Sánchez, que ha confirmat que el pròxim dilluns retornaran a la feina els treballadors de serveis no essencials

»L'Àrea d'Ocupació de la Paeria de Balaguer segueix amb la seva activitat. En les últimes setmanes 9 persones desocupades participants dels programes d'orientació han aconseguit un lloc de treball

»La Paeria de Balaguer ha comprat 15.000 mascaretes per continuar garantint la seguretat de les persones que treballen en serveis essencials. D'altra banda, s'intensificaran els controls a la ciutat per part de la Guàrdia Urbana

»Avui és el darrer dia per contribuir en la campanya Lletres Solidàries una iniciativa de la llibreria L'Argonauta de Balaguer. De moment s'han recollit 400 euros.

»Els Serveis Socials de la Noguera organitzen del 14 al 21 d'abril una campanya de recollida d'aliments per fer front a l'augment de sol·licituds d'ajuda al Banc dels aliments de la Noguera, en motiu de la situació actual. 

»L'Àrea d'Ocupació de la Paeria de Balaguer segueix amb la seva activitat. En les últimes setmanes 9 persones desocupades participants dels programes d'orientació han aconseguit un lloc de treball.

»Una alumna de 9 anys de l'Escola de Música de Balaguer crea un rap pel coronavirus 'Fora coronavirus'.

»El sector del comerç de Balaguer demana a la Paeria que faci un gest i allargui els terminis de pagament d'impostos i taxes com l'aigua o les escombraries.

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre ‘Les flors perdudes de l’Alice Hart’, de Holly Ringland. Empúries, 2019

»Aquesta tarda a les 18.10 TVE2 emet el documental 'Les bruixes porten dol', una part del qual està gravat a Balaguer. Al llarg de 60 minuts es fa el recorregut i la reflexió històrica i actualitzada del fenomen de la bruixeria a Catalunya. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt