Diumenge 09 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

17-03-2020

CCOO obre la porta a denunciar la 'manca' de material de protecció per als mossos i el 'desemparament'. El sindicat també critica l'escassetat de vehicles i mitjans personals

El cost laboral a Catalunya durant el quart trimestre de 2019 va registrar un creixement del 3% interanual, fins als 2.967,93 euros mensuals, situant-se com el quart més elevat a l'Estat. L'increment del cost laboral al territori català és causat pel creixement dels costos no salarials –cotitzacions obligatòries a la Seguretat Social, per exemple- que al quart trimestre de 2019 es van enfilar fins als 721,7 euros mensuals per treballador, un 4% més respecte al mateix període de l'exercici anterior. Pel que fa als costos únicament salarials, a Catalunya van experimentar un creixement del 2,7% interanual entre octubre i desembre, fins als 2.246,23 euros, segons les dades publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).


Al conjunt de l'estat espanyol, el cost laboral va incrementar-se un 2,3% durant el quart trimestre de 2019, fins als 2.755,15 euros al mes. Es tracta del segon major increment dels últims dos anys, superat únicament pel segon trimestre de 2019, quan el cost laboral a l'Estat va experimentar un creixement el 2,4% interanual.
El País Basc, la Comunitat de Madrid i Navarra es mantenen com les comunitats on el cost laboral és més elevat. Segons les últimes dades de l'INE, el cost laboral al País Basc va ser de 3.257,95 euros al mes entre octubre i desembre, un 1,5% més en comparació al mateix període de l'any anterior. A Madrid, el cost laboral va ser de 3.189,43 euros, mentre que a Navarra va enfilar-se fins als 3.093,73 euros.


Per sectors, les activitats relacionades amb el subministrament d'energia són les que han registrat un cost laboral més elevat durant el quart trimestre, concretament de 6.027,55 euros al mes. A continuació es troben les activitats financeres (5.128,06 euros), el sector de la informació i la comunicació (4.062,94 euros) i la indústria extractiva (3.987,51 euros). A la cua d'aquesta llista es troben les activitats administratives (1.916,35 euros) i l'hostaleria (1.668,64 euros).
Catalunya, segon territori amb més vacants


Les dades publicades aquest dimarts també donen a conèixer el nombre de llocs de treball vacants que hi ha a cada comunitat autònoma. En el cas de Catalunya, l'INE xifra el nombre de vacants en 19.992, una dada només superada per la Comunitat de Madrid, amb 21.684 vacants. El nombre de places no ocupades a Catalunya representen el 19,8% de les vacants a l'Estat, que en total sumen 101.009.
 


Altres notícies

»Balaguer ha celebrat la tradicional Festa dels Anissets de Sant Domènec. Enguany sense missa i amb un concert de sardanes.

»Balaguer recupera les activitats previstes per la setmana vinent, música, monòlegs, zumba i cinema a la fresca, després que les dades del Procicat es mostrin estables. Així i tot la paeria crida a no abaixar la guàrdia. 

»Finalitza el 26è Mercat de les Rebaixes d'estiu de Balaguer amb la satisfacció dels comerciants tot i que l'afluència de clients no ha estat com la d'altres edicions. Tots ells, però, han estat molt respectuosos amb les normes de seguretat.

»El paer en cap de Balaguer considera la proposta de transferir a l'Estat el superàvit dels ajuntaments una barbaritat i un atac a l'autonomia municipal. Quim Torra anuncia un recurs d'inconstitucionalitat.

»Continuen les tasques de neteja del camí de Balaguer a les Franqueses pel bosc de Ribera. Els treballs es fan en el marc del camp de treball 'Bultra'20' al qual participen 12 joves d'arreu de Catalunya.

»Finalitza el projecte JoVa a Balaguer amb el reconeixement als joves participants que han netejat els  grafits que hi ha als murs del marge esquerra del riu Segre propers a la passarel·la de l'avinguda Pere III.

»L'Associació de Comerciants de Balaguer ACB ha celebrat aquest divendres la 26a edició del Mercat de les Rebaixes. S'està fent aquest matí al Passeig de l'Estació. 

»La Paeria de Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a les persones amb necessitats a causa de la pandèmia del coronavirus sempre que 'el volum de gent que se'n pugui beneficiar sigui suficientment important'

»El grup municipal de Junts per Balaguer acusa l'equip de govern de no fer un bon control de la despesa i haver d'apujar impostos i anar a crèdit per tirar projectes endavant.

»A partir d'aquest dijous ja es poden demanar les ajudes del Pla de Suport aprovat per la Paeria per reactivar els sectors econòmics més castigats per la pandèmia del coronavirus.

»L'àrea de Medi Ambient de la paeria ha procedit a la retirada dels nius de cigonya de les torres d'il·luminació del camp de futbol de Balaguer. S'han retirat per motius de seguretat i un cop acabada l'època d'aniament.

»El grup del PSC a la Paeria de Balaguer reclama un pla de suport per a les famílies amb necessitats a causa de la pandèmia, algunes de les quals tenen membres a l'atur o estan en un ERTO.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt