Dimarts 31 de Març
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

17-03-2020

Més d'11.000 casos de coronavirus i 491 morts a tot l'estat espanyol, segons les dades del Ministeri de Sanitat. En les últimes 24 hores s'han registrat gairebé 2.000 nous infectats i ja s'han donat d'alta 1.098 persones

Espanya ja acumula 11.178 casos de coronavirus i 491 morts, segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat. El director del Centre d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat en roda de premsa que en les últimes 24 hores s’han registrat gairebé 2.000 casos nous (1.987) però que les altes mèdiques ja sumen 1.028 persones, un 9% dels diagnosticats. A més, s’han hospitalitzat 5.136 persones i un 5% estan a la UCI. També ha detallat que Madrid ja no acumula el 50% dels casos, sinó que la xifra ha baixat fins al 43. La comunitat té registrats 4.891 afectats, seguit de Catalunya, amb 1.394. A hores d’ara, la letalitat respecte el nombre de morts se situa en el 4%.


Simón ha tornat a fer una crida a la calma durant les restriccions i ha alertat que pot durar més de deu dies. També ha defensat les mesures adoptades i ha dit que les decisions s’han pres quan es tenia la certesa que tindrien “garanties”.

11.178 casos confirmats de coronavirus i 491 morts a tot l’Estat. Aquest és el darrer balanç de dades del Ministeri de Sanitat. També hi ha 563 persones a la UCI i s’han donat d’alta 1.028 persones.

El director del Centre d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat a la roda de premsa posterior al comitè de gestió del coronavirus que en les últimes 24 hores s’han registrat prop de 2.000 casos nous i que, a hores d’ara, hi ha 5.136 persones hospitalitzades. També que el percentatge de morts se situa al voltant del 4%.

En aquest sentit, ha dit que el nombre de mort és superior a l’esperat però que cal tenir en compte que a Espanya ha afectat principalment “grups fràgils” que incrementen la possibilitat de letalitat. “És comparable a qualsevol altre país que pateix l’epidèmia”, ha insistit Simón.

Simón també ha dit que amb les dades que tenen sobre la taula dels darrers dies “dona certa sensació que s’alenteix una mica” però que en els propers dies “ho podrem valorar bé”.

D’altra banda, ha insistit en defensar la gestió de la crisi després que ahir l’investigador Oriol Mitjà demanés la dimissió del comitè d’emergència per com s’ha afrontat la pandèmia. En aquest sentit, Simón ha dit que s’han pres les mesures que calien tenint en compte sempre que poguessin donar “garanties”.

Un període “dur”

També ha dit que el comportament de la ciutadania està essent “exemplar” i ha insistit que “cal ser conscients que durarà un mínim de deu dies més i no sabem si més”. “Hem de trobar fórmules per tal que aquest període que és dur s’aguanti de la millor manera possible”, ha remarcat.
 


Altres notícies

»Un total de 26 persones, 21 d'elles positives, estan aïllades a la residència Comtes d'Urgell de Balaguer a causa d'un brot de coronavirus. La Paeria ha sol·licitat a la Subdelegació del Govern una desinfecció interior de la residencia

»Aquest dimarts a les 9h i a les 20h recuperem un dels programes de la temporada del programa Va de Llibres de Ràdio Balaguer amb una entrevista a l'escriptor David Marín que ens parlarà de la novel·la Appletown

»La Paeria de Balaguer emet un comunicat per informar a la ciutadania després de les informacions aparegudes a les xarxes referents a un brot de coronavirus a la Residència Comtes d'Urgell

»La Paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap emplaça a la ciutadania a ser responsables i seguir el confinament. A Balaguer són 57 els afectats i cal ser prudents per evitar un major contagi.  

»60 persones s'inscriuen a la Xarxa de Voluntariats de Balaguer. La Xarxa ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense i al CAP de Balaguer. 

»El CEI de Balaguer posa a disposició d'empreses, autònoms i comerç en general, l'adreça info_cei@balaguer.cat per resoldre els dubtes relacionats amb les ajudes i mesures per la situació actual per la pandèmia de la COVID-19.

»La balaguerina Susanna Nieto, penja a les xarxes una nova cançó anomenada Ángeles, un tema que dedica a totes les persones que cada dia surten a treballar per salvar vides,  tot i posar en joc la seva pròpia pel coronavirus. 

»L'associació de joves de Balaguer estrena el festival Confina-J amb tres hores de música a través d'Instagram. La intenció de l'entitat és allargar la iniciativa mentre duri el confinament

»Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus a la demarcació de Lleida. D'altra banda 71 persones han donat positiu a l’àrea bàsica de Balaguer des de l’inici de la pandèmia segons recull el nou mapa d’anàlisi de dades

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense. L'equip d'Obres i Serveis i el de Jardineria segueixen amb els treballs de desinfecció diaris a la ciutat.

»La ciutat de Balaguer celebra aquest dissabte el tercer mercat dels dissabtes amb parades només d'alimentació per les mesures de preventives de protecció pel coronavirus

»L'associació de joves de Balaguer organitza Confina-J, un festival musical d'artistes locals que es farà aquest dissabte a partir de les 18h. Des de casa i es podrà seguir via la xarxa social Instagram.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt