Diumenge 09 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

17-03-2020

El sindicat CSIF demana aturar l'activitat judicial de Catalunya després dels primers casos de coronavirus als jutjats. Assegura que molts funcionaris van als jutjats tot i no tenir tasques urgents a fer, mentre fiscals i jutges són a casa

El sindicat de funcionaris CSIF ha demanat aquest dimarts a la tarda el cessament de l'activitat judicial a Catalunya davant dels nous casos de coronavirus als jutjats i que es restringeixin els serveis judicials a l'estrictament necessari, com els jutjats de guàrdia i el registre civil, en les seves actuacions essencials, i que el personal estigui disponible a casa seva, com a serveis mínims, perquè es puguin personar per a fer tasques urgents, en serveis rotatoris. Aquest dilluns es van confirmar dos casos de coronavirus als jutjats penals de la Ciutat de la Justícia de Barcelona, a la planta novena, i s'han tancat les dependències per a procedir a la desinfecció, però, probablement, demà es tornaran a obrir, segons CSIF. 

"Mentre la majoria de jutges, fiscals i lletrats es troben a casa, els funcionaris designats com a serveis mínims acudeixen presencialment malgrat no haver de realitzar, en la majoria dels casos, cap actuació urgent. Els jutjats, en la seva majoria, no tenen ni han tingut mesures preventives bàsiques com ara gels, guants o màscares o, si en tenen, són del tot insuficients i la restricció dels serveis no ha estat ràpida i pot haver-hi més afectats en els pròxims dies ja que, per exemple, per la Ciutat de la Justícia de Barcelona passen habitualment unes 10.000 persones cada dia", alerta el sindicat. Per això, CSIF demana "responsabilitat" al Departament de Justícia de Catalunya, i a tots els òrgans competents, i que es prenguin les mesures oportunes per a garantir la seguretat dels treballadors.


Altres notícies

»Balaguer ha celebrat la tradicional Festa dels Anissets de Sant Domènec. Enguany sense missa i amb un concert de sardanes.

»Balaguer recupera les activitats previstes per la setmana vinent, música, monòlegs, zumba i cinema a la fresca, després que les dades del Procicat es mostrin estables. Així i tot la paeria crida a no abaixar la guàrdia. 

»Finalitza el 26è Mercat de les Rebaixes d'estiu de Balaguer amb la satisfacció dels comerciants tot i que l'afluència de clients no ha estat com la d'altres edicions. Tots ells, però, han estat molt respectuosos amb les normes de seguretat.

»El paer en cap de Balaguer considera la proposta de transferir a l'Estat el superàvit dels ajuntaments una barbaritat i un atac a l'autonomia municipal. Quim Torra anuncia un recurs d'inconstitucionalitat.

»Continuen les tasques de neteja del camí de Balaguer a les Franqueses pel bosc de Ribera. Els treballs es fan en el marc del camp de treball 'Bultra'20' al qual participen 12 joves d'arreu de Catalunya.

»Finalitza el projecte JoVa a Balaguer amb el reconeixement als joves participants que han netejat els  grafits que hi ha als murs del marge esquerra del riu Segre propers a la passarel·la de l'avinguda Pere III.

»L'Associació de Comerciants de Balaguer ACB ha celebrat aquest divendres la 26a edició del Mercat de les Rebaixes. S'està fent aquest matí al Passeig de l'Estació. 

»La Paeria de Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a les persones amb necessitats a causa de la pandèmia del coronavirus sempre que 'el volum de gent que se'n pugui beneficiar sigui suficientment important'

»El grup municipal de Junts per Balaguer acusa l'equip de govern de no fer un bon control de la despesa i haver d'apujar impostos i anar a crèdit per tirar projectes endavant.

»A partir d'aquest dijous ja es poden demanar les ajudes del Pla de Suport aprovat per la Paeria per reactivar els sectors econòmics més castigats per la pandèmia del coronavirus.

»L'àrea de Medi Ambient de la paeria ha procedit a la retirada dels nius de cigonya de les torres d'il·luminació del camp de futbol de Balaguer. S'han retirat per motius de seguretat i un cop acabada l'època d'aniament.

»El grup del PSC a la Paeria de Balaguer reclama un pla de suport per a les famílies amb necessitats a causa de la pandèmia, algunes de les quals tenen membres a l'atur o estan en un ERTO.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt