Dimarts 14 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

18-03-2020

Els aturats i els empresaris amb 'pèrdues substancials' d'ingressos es podran acollir a la moratòria de les hipoteques. La mesura, inclosa en el paquet de mesures contra el Covid-19 i publicada al BOE, afecta els habitatges habituals

Els aturats i els empresaris que hagin patit "pèrdues substancials" dels seus ingressos arrel de la crisi del coronavirus podran acollir-se a la moratòria del pagament de les seves hipoteques per l'habitatge habitual, segons el reial decret publicat al BOE, en què es detallen les mesures que va explicar aquest dimarts el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per fer front als efectes del Covid-19. Per acollir-s'hi, el conjunt d'ingressos de la unitat familiar no pot superar en el mes anterior de la sol•licitud de la moratòria en tres vegades l'Indicador Públic mensual (IPREM); o en quatre si algun membre de la família té una discapacitat superior al 33%, en situació de dependència o acredita incapacitat laboral permanent.


També quedaran exclosos d'abonar provisionalment la hipoteca més les despeses i subministres bàsics si el préstec per l'habitatge és superior o igual al 35% dels ingressos nets que percep el conjunt de membres de la unitat familiar o que aquesta, com a conseqüència dels efectes del coronavirus, hagi patit una "alteració significativa" de la seva capacitat econòmica.

D'altra banda, el reial decret entén com a unitat familiar que estigui formada pel deutor i la seva parella (que no estigui separada legalment o consti com a parella de fet) i els fills que visquin al mateix habitatge.

Els ciutadans que vulguin acollir-se a la moratòria, ho podran fer fins a quinze dies després de la fi de la vigència de l'estat d'alarma, aprovat inicialment per quinze dies tot i que probablement s'acabi allargant. Per fer-ho, hauran d'acreditar la seva condició d'aturats o demostrar, en el cas dels autònoms, que han hagut de cessar l'activitat pel Covid-19 i aportar el llibre de família, certificat d'empadronament i declaració de discapacitat o dependència, si és el cas, segons recull el text publicat al BOE. A partir d'aleshores, la moratòria s'hauria de concedir en el termini de dues setmanes.

Per tant, mentre duri la moratòria, les entitats bancàries no podran exigir l'import de la hipoteca ni el pagament d'interessos. El reial decret, però, estableix que tots aquells ciutadans que intentin acollir-s'hi i no compleixin els requisits de vulnerabilitat poden haver de de fer-se càrrec dels "danys i perjudicis" i de "totes les despeses generades per l'aplicació de totes aquestes mesures de flexibilització", sense descartar altres responsabilitats.

El decret llei aprovat per l'executiu de Pedro Sánchez aquest dimarts per fer front a l’emergència econòmica derivada de la paralització de moltes empreses per la covid-19 també estableix l’ajornament del pagament dels subministraments bàsics (aigua, llum i gas) dels col•lectius més vulnerables i també els garantirà les telecomunicacions. També inclou la pròrroga automàtica fins al setembre del bo social a les llars beneficiàries.
 


Altres notícies

»Aquest dimarts continua la programació del Música i tapes. Avui el protagonista serà Aire Flamenco. La rumba, la copla, les sevillanes i les versions arrumbades de les cançons més conegudes són la seva carta de presentació.

»Condemna de multa per delicte lleu de danys, per arrencar els llaços grocs i simbologia independentista a Balaguer.

»'Silencis amb llum', la cerimònia que Balaguer prepara per les persones mortes en el període de confinament. La cerimònia tindrà lloc el proper 26 de juliol al parc del Sant Crist.

»Balaguer acollirà el dia 25 d'aquest mes l'únic concert del cicle Juliol de Música i Poesia. L'escenari serà l’exterior del monestir de les Franqueses amb un concert de cant líric i recital poètic 'El juliol mira enlaire!'

» El projecte JoVa arrenca a Balaguer. Els joves participants netejaran els grafits que hi ha als murs del marge esquerra del riu Segre propers a la passarel·la de l'avinguda Pere III

»Queda ajornat per la pluja l’acte previst aquest dilluns d'agraïment als voluntaris i cosidores que durant el confinament van fer tasques per ajudar la ciutadania. Es trasllada al proper dimecres dia 15 a 20:30 a la plaça Comtes d’Urgell

»Les piscines municipals de Balaguer han participat aquest cap de setmana en la 27a edició del Mulla't per l’esclerosi múltiple. De moment s’han recaptat prop de 200 euros i es podria allargar la campanya més dies.

»La Federació Catalana de Bàsquet continua confiant amb Balaguer, com a sèu dels seus Campus de Tecnificació que es realitza aquest dies al pavelló d’Inpacsa.

»Les piscines municipals de Balaguer participen aquest cap de setmana la 27a edició del Mulla't per l’esclerosi múltiple. Tota la recaptació de dissabte i diumenge es destinarà a la Fundació Esclerosi Múltiple.

»Balaguer ha celebrat aquest dissabte el Transsegre Festival 2020, coincidint amb el cap de setmana en que estava previst celebrar la festa, suspesa per la pandèmia. Han actuat grups musicals i djs locals i s'oferirà online.

»La Paeria de Balaguer mantindrà els torns a les piscines municipals per respecte a la situació actual, en que s'han incrementat el nombre de brots. Els torns es mantindran uns dies més a l'espera de l'evolució de la situació. 

»Aquest divendres 10 de juliol s'ha fet l'acte d'inauguració i promoció de la nova zona verda i de solàrium de la piscina del poliesportiu, amb un concert de Marina and Marta.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt