Dimarts 31 de Març
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

18-03-2020

Els aturats i els empresaris amb 'pèrdues substancials' d'ingressos es podran acollir a la moratòria de les hipoteques. La mesura, inclosa en el paquet de mesures contra el Covid-19 i publicada al BOE, afecta els habitatges habituals

Els aturats i els empresaris que hagin patit "pèrdues substancials" dels seus ingressos arrel de la crisi del coronavirus podran acollir-se a la moratòria del pagament de les seves hipoteques per l'habitatge habitual, segons el reial decret publicat al BOE, en què es detallen les mesures que va explicar aquest dimarts el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per fer front als efectes del Covid-19. Per acollir-s'hi, el conjunt d'ingressos de la unitat familiar no pot superar en el mes anterior de la sol•licitud de la moratòria en tres vegades l'Indicador Públic mensual (IPREM); o en quatre si algun membre de la família té una discapacitat superior al 33%, en situació de dependència o acredita incapacitat laboral permanent.


També quedaran exclosos d'abonar provisionalment la hipoteca més les despeses i subministres bàsics si el préstec per l'habitatge és superior o igual al 35% dels ingressos nets que percep el conjunt de membres de la unitat familiar o que aquesta, com a conseqüència dels efectes del coronavirus, hagi patit una "alteració significativa" de la seva capacitat econòmica.

D'altra banda, el reial decret entén com a unitat familiar que estigui formada pel deutor i la seva parella (que no estigui separada legalment o consti com a parella de fet) i els fills que visquin al mateix habitatge.

Els ciutadans que vulguin acollir-se a la moratòria, ho podran fer fins a quinze dies després de la fi de la vigència de l'estat d'alarma, aprovat inicialment per quinze dies tot i que probablement s'acabi allargant. Per fer-ho, hauran d'acreditar la seva condició d'aturats o demostrar, en el cas dels autònoms, que han hagut de cessar l'activitat pel Covid-19 i aportar el llibre de família, certificat d'empadronament i declaració de discapacitat o dependència, si és el cas, segons recull el text publicat al BOE. A partir d'aleshores, la moratòria s'hauria de concedir en el termini de dues setmanes.

Per tant, mentre duri la moratòria, les entitats bancàries no podran exigir l'import de la hipoteca ni el pagament d'interessos. El reial decret, però, estableix que tots aquells ciutadans que intentin acollir-s'hi i no compleixin els requisits de vulnerabilitat poden haver de de fer-se càrrec dels "danys i perjudicis" i de "totes les despeses generades per l'aplicació de totes aquestes mesures de flexibilització", sense descartar altres responsabilitats.

El decret llei aprovat per l'executiu de Pedro Sánchez aquest dimarts per fer front a l’emergència econòmica derivada de la paralització de moltes empreses per la covid-19 també estableix l’ajornament del pagament dels subministraments bàsics (aigua, llum i gas) dels col•lectius més vulnerables i també els garantirà les telecomunicacions. També inclou la pròrroga automàtica fins al setembre del bo social a les llars beneficiàries.
 


Altres notícies

»Aquest dimarts a les 9h i a les 20h recuperem un dels programes de la temporada del programa Va de Llibres de Ràdio Balaguer amb una entrevista a l'escriptor David Marín que ens parlarà de la novel·la Appletown

»La Paeria de Balaguer emet un comunicat per informar a la ciutadania després de les informacions aparegudes a les xarxes referents a un brot de coronavirus a la Residència Comtes d'Urgell

»La Paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap emplaça a la ciutadania a ser responsables i seguir el confinament. A Balaguer són 57 els afectats i cal ser prudents per evitar un major contagi.  

»60 persones s'inscriuen a la Xarxa de Voluntariats de Balaguer. La Xarxa ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense i al CAP de Balaguer. 

»El CEI de Balaguer posa a disposició d'empreses, autònoms i comerç en general, l'adreça info_cei@balaguer.cat per resoldre els dubtes relacionats amb les ajudes i mesures per la situació actual per la pandèmia de la COVID-19.

»La balaguerina Susanna Nieto, penja a les xarxes una nova cançó anomenada Ángeles, un tema que dedica a totes les persones que cada dia surten a treballar per salvar vides,  tot i posar en joc la seva pròpia pel coronavirus. 

»L'associació de joves de Balaguer estrena el festival Confina-J amb tres hores de música a través d'Instagram. La intenció de l'entitat és allargar la iniciativa mentre duri el confinament

»Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus a la demarcació de Lleida. D'altra banda 71 persones han donat positiu a l’àrea bàsica de Balaguer des de l’inici de la pandèmia segons recull el nou mapa d’anàlisi de dades

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense. L'equip d'Obres i Serveis i el de Jardineria segueixen amb els treballs de desinfecció diaris a la ciutat.

»La ciutat de Balaguer celebra aquest dissabte el tercer mercat dels dissabtes amb parades només d'alimentació per les mesures de preventives de protecció pel coronavirus

»L'associació de joves de Balaguer organitza Confina-J, un festival musical d'artistes locals que es farà aquest dissabte a partir de les 18h. Des de casa i es podrà seguir via la xarxa social Instagram.

»El paer en cap de Balaguer ha fet avui a Ràdio Balaguer un repàs d'alguns dels temes que preocupen a la ciutat per la situació de la pandèmia de la COVID-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt