Dimarts 31 de Març
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

18-03-2020

Una llibretera de Tremp planteja fer un Sant Jordi virtual. Marta Farré proposa fer de la Diada una xarxa d'intercanvi i comunicació entre llibreters, autors i lectors

Marta Farré, propietària de la llibreria La Singratalla de Tremp, va tancar la llibreria dissabte sumant-se al confinament voluntari pel coronavirus però això no vol dir que hagi deixat de treballar. A porta tancada prepara tots aquells enviaments que veïns de Tremp i pobles veïns li fan, tot i que són mínims, ha dit Farré. Els prepara amb totes les mesureres de seguretat. L'activitat a la llibreria ha baixat molt i ara ha vist que Sant Jordi també s'ha suspès. La llibretera de Tremp planteja un Sant Jordi virtual. Es tractaria de crear una plataforma on poder anunciar totes les activitats que realitzaran i fer una retransmissió en directe. Posteriorment, proposa enviar els llibres signats pels autors als clients que així ho demanin.


Marta Farré ha explicat que la facturació de Sant Jordi a la seva llibreria suposa un 20% del total de l'any. No poder celebrar aquesta festa i tindre el negoci tancat durant setmanes és una important afectació per un negoci.

Per tirar endavant en una situació difícil és d'on ha sorgit la seva proposta de la celebració d'un Sant Jordi virtual. De la conversa entre la llibretera i un autor, després d'haver-hi d'anul•lar la presentació d'un llibre per aquestes dates, en va sortir la idea pionera de fer un Sant Jordi a través de la xarxa.

D'ençà que ha fet publica la iniciativa ja ha rebut moltes complicitats per part d'altres llibreters i de clients. La idea ha sorgit des de la llibreria de Tremp i es pot anar implementant amb idees d'altres llibreters però els encarregats d'executar-la haurien de ser institucions, gremis de llibreters o la Cambra del Llibre. Les petites llibreries no tenen ni els mitjans ni el finançament per poder desenvolupar aquesta xarxa, ha afirmat la llibretera de Tremp.

Marta Farré ha dit que creu que aquesta plataforma tindria una rendibilitat a llarg termini donat que podria ser útil per altres celebracions més enllà del Sant Jordi. Per Farré aquesta iniciativa no pot substituir al Sant Jordi tradicional però sí que pot ser una molt bona alternativa per tots; llibreters, autors i lectors.
 


Altres notícies

»Aquest dimarts a les 9h i a les 20h recuperem un dels programes de la temporada del programa Va de Llibres de Ràdio Balaguer amb una entrevista a l'escriptor David Marín que ens parlarà de la novel·la Appletown

»La Paeria de Balaguer emet un comunicat per informar a la ciutadania després de les informacions aparegudes a les xarxes referents a un brot de coronavirus a la Residència Comtes d'Urgell

»La Paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap emplaça a la ciutadania a ser responsables i seguir el confinament. A Balaguer són 57 els afectats i cal ser prudents per evitar un major contagi.  

»60 persones s'inscriuen a la Xarxa de Voluntariats de Balaguer. La Xarxa ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense i al CAP de Balaguer. 

»El CEI de Balaguer posa a disposició d'empreses, autònoms i comerç en general, l'adreça info_cei@balaguer.cat per resoldre els dubtes relacionats amb les ajudes i mesures per la situació actual per la pandèmia de la COVID-19.

»La balaguerina Susanna Nieto, penja a les xarxes una nova cançó anomenada Ángeles, un tema que dedica a totes les persones que cada dia surten a treballar per salvar vides,  tot i posar en joc la seva pròpia pel coronavirus. 

»L'associació de joves de Balaguer estrena el festival Confina-J amb tres hores de música a través d'Instagram. La intenció de l'entitat és allargar la iniciativa mentre duri el confinament

»Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus a la demarcació de Lleida. D'altra banda 71 persones han donat positiu a l’àrea bàsica de Balaguer des de l’inici de la pandèmia segons recull el nou mapa d’anàlisi de dades

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense. L'equip d'Obres i Serveis i el de Jardineria segueixen amb els treballs de desinfecció diaris a la ciutat.

»La ciutat de Balaguer celebra aquest dissabte el tercer mercat dels dissabtes amb parades només d'alimentació per les mesures de preventives de protecció pel coronavirus

»L'associació de joves de Balaguer organitza Confina-J, un festival musical d'artistes locals que es farà aquest dissabte a partir de les 18h. Des de casa i es podrà seguir via la xarxa social Instagram.

»El paer en cap de Balaguer ha fet avui a Ràdio Balaguer un repàs d'alguns dels temes que preocupen a la ciutat per la situació de la pandèmia de la COVID-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt