Dilluns 06 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

19-03-2020

Diputació de Lleida, INEFC-Lleida i Salut faciliten exercicis per fer a casa durant el confinament. Amb el títol ‘Tens 15 minuts per a tu?', es proposen de tres sessions diferents d’entrenaments

Diputació de Lleida, INEFC-Lleida i Salut faciliten exercicis d’activitat física saludable en línia per fer a casa durant el confinament de les persones

Amb el títol “Tens 15 minuts per a tu?”, es tracta de tres sessions diferents d’entrenaments en vídeos accessibles als canals de YouTube de la Diputació i d’INEF Catalunya, el Canal Salut de la Generalitat, les sales d’espera dels CAP i els centres hospitalaris de tot Catalunya

És una iniciativa emmarcada en el projecte EUPAP, de prescripció i planificació d’exercici físic per a la salut, que lidera el campus de Lleida de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya

La Diputació de Lleida, el campus de Lleida de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) i el Departament de Salut de la Generalitat han fet públic un programa d’exercicis físics saludables i segurs per a la ciutadania amb els quals combatre els efectes de l’augment del sedentarisme i la inactivitat que pot provocar l’estat de confinament a causa de la crisi del coronavirus SARS-COV-2 per evitar la profusió de la malaltia COVID-19.

Aquest programa d’exercicis saludables, sota el títol de “Tens 15 minuts per a tu?”, està format per tres sessions estructurades d’exercicis saludables dissenyats per l’equip del projecte europeu EUPAP, el desplegament del qual a Catalunya és liderat per l’INEFC Lleida. És un model de prescripció i planificació d’exercici físic per a la salut elaborat de manera col·laborativa entre professionals d’atenció primària i educadors fisicoesportius (persones titulades en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport).

El projecte europeu EUPAP, del qual s’estan beneficiant més de 300 persones a les terres de Lleida, compta amb el suport de l’Àrea de Salut Pública de la Diputació de Lleida, està finançat per CHAFEA, l’Agència responsable de Salut Pública de la Comissió Europea, i liderat per l’Agència de Salut Pública de Suècia, i en formen part 10 països.

Els vídeos, que són públics als canals de YouTube de la Diputació de Lleida i d’INEFC i al canal Salut de la Generalitat, pretenen difondre exercicis saludables per a les persones que s’hagin de quedar a casa, i especialment per a un perfil de persona adulta sedentària o amb baixa condició física i sense clínica. Els vídeos també seran difosos a les sales d’espera dels CAP i als centres hospitalaris de tot Catalunya.

Sota la direcció tècnica de l’equip lleidatà del projecte europeu EUPAP (European Physical Activity on Prescription Model), les sessions estan dissenyades a partir del convenciment que el confinament provocarà un canvi d’hàbits per a la majoria de persones i un augment del sedentarisme i la inactivitat i que, per tant, també comportarà canvis en la seva condició física.

 

 

 

Amb la previsió que les xarxes socials s’omplirien de propostes gràfiques (vídeos o imatges) amb exercicis, la pretensió d’aquesta proposta és d’oferir un conjunt ordenat d’exercicis que de manera eficient, amb només 10-15 minuts, serveixin per millorar la força a persones sedentàries, amb baixa condició física i sense simptomatologia. En aquest sentit, s’ha previst que funcionin per millorar la força, que no estressin el sistema cardiovascular, que tinguin un mínim risc per a les estructures del sistema musculoesquelètic i que siguin de senzilla execució per a la majoria de la població, sempre evitant que la pràctica arribi a ser extenuant.

El resultat és una sèrie de tres sessions diferents, estructurades en quatre blocs, un de mobilitat, un de treball centrat en els estabilitzadors de tòrax-tronc (core), un de força i d’equilibris. El programa proposa la divulgació de tres sessions d’entrenament que segueixen els mateixos principis metodològics, tot destacant que el disseny de les sessions permet que la persona usuària pugui dosificar-les a la seva voluntat al llarg de la setmana, sense que entre elles puguin donar-se situacions d’incompatibilitat sobre els efectes adaptatius pretesos.

L’equip lleidatà de l’EUPAP considera que aquesta proposta complementa, no substitueix, la resta de missatges de promoció de la salut mitjançant l’activitat física que existeixen per evitar el sedentarisme, fent activitats a casa que augmentin la despesa calòrica, i per evitar la inactivitat física, seguint una sessió d’activitat dirigida via streaming cada dia.

Podeu seguir els vídeos al canal ‘Youtube’ de la Diputació de Lleida:

https://www.youtube.com/diputaciodelleida


Altres notícies

»Balaguer suspèn els actes de la festa del comerç 'SOM COMERÇ - VINE AL COMERÇ DE BALAGUER', que s'havia de fer aquest dissabte 4 de juliol a la ciutat. Ho fa en coherència amb la declaració de confinament del Segrià.

»Òmnium suspèn el festival 'Cultura al carrer', que s'havia de celebrar aquest dissabte a Balaguer. La decisió s'ha pres a causa del confinament de la comarca del Segrià, donat que molts dels voluntaris són d'aquesta comarca. 

»El festival Proximitart de Balaguer @ciutatbalaguer omple en la seva estrena a la Finca Divina Pastora i presenta el programa de concerts per l'estiu, amb The Burning Sky, Los Hernandez, Somis i Marina & Capi.

»La Paeria presenta aquest dissabte la campanya 'Troba-ho a Balaguer' en el marc de la festa que es farà a la ciutat per donar una empenta a la represa de l'activitat del sector comercial.

»Obertura del Monestir de Sta Maria de les Franqueses aquest diumenge dia 5 de juliol

»ERC a Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a persones i famílies amb necessitats tot i que, ara per ara, no la inclou en el pressupost d'enguany.

»Les piscines municipals de Balaguer acolliran el cap de setmana dels dies 11 i 12 de juliol la 27a edició del Mulla't per l'esclerosi múltiple. Tota la recaptació d'aquells dies es destinaran a la Fundació Esclerosi Múltiple.

»Aquest dissabte dia 4 de juliol, de 7 de la tarda a 1 de la matinada, se celebrarà la festa del comerç 'SOM COMERÇ - VINE AL COMERÇ DE BALAGUER'.

»Balaguer serà aquest dissabte seu del festival 'Cultura al carrer', organitzat per Òmnium Cultural des de l'organització volen que aquest festival suposi una constatació de la voluntat popular de continuar consumint cultura

»Swing Noguera participarà aquest dissabte 4 de juliol a la festa del comerç de Balaguer amb una ballada de jazz steps. 

»La marca de cervesa artesana La balaguerina i la Finca Divina Pastora de Balaguer impulsen el festival Proximitart, un festival d'artistes de proximitat.

»Aquest mes de juliol torna l'activitat 'A l'estiu l'or el busquem al riu', en que tots els dimecres d'11 a 13h i dissabtes de 18 a 20h el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre baixa al riu per fer els seus tallers de recerca.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt