Dimarts 31 de Març
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

19-03-2020

El Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona-Lleida presenta un protocol per als edificis amb casos de covid-19. L'agrupació recomana la neteja i desinfecció de totes les superfícies que ha tocat el malalt i retirar els seus residus

El Col•legi d'Administradors de Finques de Barcelona-Lleida ha presentat aquest dijous un protocol d'actuació per als edificis on s'hagin detectat casos de coronavirus. A través d'un comunicat, l'agrupació empresarial recomana, en primer lloc, netejar i desinfectar les superfícies amb les quals ha estat en contacte el malalt, així com les seves secrecions. Aquesta tasca l'ha de realitzar el personal que cuida el malalt i, en les zones comunes, els serveis de neteja de l'edifici, sempre utilitzant "equips de protecció individual adequats depenent del nivell de risc", segons indica l'organització. Per altra banda, el col•legi d'administradors recomana desfer-se dels residus generats pel pacient seguint unes estrictes mesures.


"El material d'un sol ús utilitzat per la persona malalta i els seus cuidadors –excepte ulleres i màscara- s'ha d'eliminar en la galleda de les escombraries disposada a l'habitació, preferiblement amb tapa i pedal d'obertura", assenyala l'agrupació empresarial. La bossa de plàstic que contingui els residus, a més, han de tenir tancament "hermètic" i s'ha de tancar "abans de treure's de l'habitació".

La màscara i les ulleres utilitzades pel pacient i el personal sanitari, en canvi, s'han de retirar fora l'habitació del pacient en una galleda d'escombraries de les mateixes característiques. La bossa també ha de tenir un tancament hermètic.
 


Altres notícies

»Aquest dimarts a les 9h i a les 20h recuperem un dels programes de la temporada del programa Va de Llibres de Ràdio Balaguer amb una entrevista a l'escriptor David Marín que ens parlarà de la novel·la Appletown

»La Paeria de Balaguer emet un comunicat per informar a la ciutadania després de les informacions aparegudes a les xarxes referents a un brot de coronavirus a la Residència Comtes d'Urgell

»La Paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap emplaça a la ciutadania a ser responsables i seguir el confinament. A Balaguer són 57 els afectats i cal ser prudents per evitar un major contagi.  

»60 persones s'inscriuen a la Xarxa de Voluntariats de Balaguer. La Xarxa ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense i al CAP de Balaguer. 

»El CEI de Balaguer posa a disposició d'empreses, autònoms i comerç en general, l'adreça info_cei@balaguer.cat per resoldre els dubtes relacionats amb les ajudes i mesures per la situació actual per la pandèmia de la COVID-19.

»La balaguerina Susanna Nieto, penja a les xarxes una nova cançó anomenada Ángeles, un tema que dedica a totes les persones que cada dia surten a treballar per salvar vides,  tot i posar en joc la seva pròpia pel coronavirus. 

»L'associació de joves de Balaguer estrena el festival Confina-J amb tres hores de música a través d'Instagram. La intenció de l'entitat és allargar la iniciativa mentre duri el confinament

»Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus a la demarcació de Lleida. D'altra banda 71 persones han donat positiu a l’àrea bàsica de Balaguer des de l’inici de la pandèmia segons recull el nou mapa d’anàlisi de dades

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense. L'equip d'Obres i Serveis i el de Jardineria segueixen amb els treballs de desinfecció diaris a la ciutat.

»La ciutat de Balaguer celebra aquest dissabte el tercer mercat dels dissabtes amb parades només d'alimentació per les mesures de preventives de protecció pel coronavirus

»L'associació de joves de Balaguer organitza Confina-J, un festival musical d'artistes locals que es farà aquest dissabte a partir de les 18h. Des de casa i es podrà seguir via la xarxa social Instagram.

»El paer en cap de Balaguer ha fet avui a Ràdio Balaguer un repàs d'alguns dels temes que preocupen a la ciutat per la situació de la pandèmia de la COVID-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt