Dissabte 04 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

19-03-2020

Justícia desinfecta i neteja desenes de dependències judicials per casos confirmats o sospitosos de coronavirus. En cap cas s'ha afectat el funcionament dels òrgans judicials, i molts espais ja tornen a estar operatius

El Departament de Justícia ha desinfectat o netejat intensivament desenes de jutjats de Catalunya per casos confirmats de coronavirus o per casos sospitosos o contactes amb positius. En cap cas, però, la neteja ha provocat afectació als serveis. A la Ciutat de la Justícia de Barcelona s’ha desinfectat l’edifici P, els jutjats penals, on es van detectar dos casos positius, i s’està pendent de la resolució de les autoritats sanitàries per si l’edifici pot tornar a estar operatiu. A l’Audiència de Barcelona, al Palau de Justícia, s’està desinfectant una de les dues sales de vistes del jurat popular, una sala adjacent i els calabossos a causa del positiu donat per Rosa Peral, la guàrdia urbana jutjada per assassinar la seva parella el 2017. 

A la ciutat de Lleida s’ha desinfectat la zona del jutjat de guàrdia i del jutjat d’instrucció número 4 per un cas de covid-19. Els espais ja tornen a estar operatius. També a Tortosa s’ha desinfectat el jutjat de primera instància número 5, que ja està pendent d’ocupar, a causa d’un cas positiu.

Per diversos casos sospitosos no confirmats o per contactes amb casos positius, també s’han fet neteja intensiva a la Ciutat de la Justícia de Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat, en concret als jutjats socials números 1 i 2, i al de Violència sobre la Dona de L’Hospitalet, que ja estan operatius. També s’està en procés de netejar el jutjat d’instrucció número 7 i el de primera instància número 11 de Barcelona. Ja estan operatius els jutjats de primera instància i instrucció números 6 i 8 de Rubí, els de guàrdia de Gavà i Cornellà de Llobregat, el jutjat social de Mataró i tot l’edifici judicial d’Igualada.

A Girona, s’està netejant el jutjat penal 6 i a Figueres ja s’ha reobert el jutjat de primera instància i instrucció número 6. Al Vendrell també s’han netejat el jutjat de primera instància número 4, el servei comú i el registre civil. Per últim, a Lleida s’han netejat la fiscalia i el deganat, que ja estan operatius altre cop.
 


Altres notícies

»Balaguer celebra aquest dissabte el quart mercat setmanal amb parades exclusivament d'alimentació a la plaça del Mercadal

»La comunitat xinesa de Balaguer ha fet entrega aquest divendres a la Paeria de 1.950 mascaretes i 2.200 guants.

»La paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap explica algunes de les actuacions que s'han dut a terme aquesta setmana i les que estan previstes.

»Un total de 40 usuaris de dos residències de Balaguer donen positiu de covid-19. Es tracta de 26 avis de la residència Comtes d'Urgell i 14 de la residència Santa Maria.

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ha atès a dia d'avui una cinquantena de persones, sobretot gent gran, a qui estan subministrant aliments o també productes com butà o pelet

»Balaguer acollirà aquest divendres i dissabte 3 i 4 d'abril una donació de sang. Com a mesura excepcional, cal reservar hora abans d'anar-hi. A més, la Federació Catalana de Donants de Sang ha fet públic un vídeo d'agraïment per l'esforç i l'entrega.

»Les parròquies de Balaguer i comarca busquen solucions 'modernes', per oferir la tradicional benedicció i missa de Rams, aquest diumenge 5 d'abril. Retransmissions per internet o entrega de rams beneïts a domicili són les opcions. 

»L'empresa d'exhibició cinematogràfica lleidatana Circuit Urgellenc, que també gestiona el Cinema Balaguer, inicia la campanya solidària 'I love cine de poble' per fomentar la compra d'entrades anticipades durant el confinament. 

»Un web posa a l'abast de pagesos i ramaders un espai online per promoure la venda a domicili dels seus productes. Creat pel balaguerí Ivan Fustero, proposa un 'mercat virtual' i també mostra informació de 680 mercats de Catalunya

»La Paeria de Balaguer ja ha repartit més d'un miler de mascaretes i n'està confeccionant mil més a través de la Xarxa de Voluntariats. S'han fet arribar a les tres residències de la ciutat i també als treballadors de la paeria que fan serveis essencials.

»La Biblioteca Margarida de Monferrat de Balaguer us recomana en motiu del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil el llibre ‘El taller de nines’

»Des del Forn Inalba de Balaguer s'ha posat a disposició a les seves botigues un kit amb tot el necessari per elaborar una mona de pasqua, amb l'objectiu que cap nen es quedi sense. Es complementa amb un tutorial en vídeo. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt