Diumenge 05 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

19-03-2020

La Diputaciˇ de Lleida dicta un paquet de mesures per garantir la liquiditat dels ajuntaments. L'ens tambÚ amplia fins al 21 de maig el termini per pagar l'impost municipal de vehicles a l'Organisme de Recaptaciˇ.á

La Diputació de Lleida ha anunciat un paquet de mesures urgents i extraordinàries de caire econòmic per garantir la liquiditat dels ajuntaments i facilitar que puguin fer front a les despeses extraordinàries originades pels esforços que els municipis lleidatans estan fent davant l'emergència del coronavirus. L'ens ha acordat augmentar els ajuts a les llars d'infants previstos al pressupost 2020, i incrementar en 800.000 euros els ajuts als ajuntaments per fer front a les despeses corrents que ocasionin les actuacions per evitar la propagació de la covid-19. Altrament, allarga fins al 21 de maig el termini perquè la ciutadania pagui en període voluntari l'impost de vehicles dels municipis que el tenen delegat a l'Organisme de Recaptació. 

El president de la Diputació, Joan Talarn, i el vicepresident Jordi Latorre han comunicat aquest dijous les mesures adoptades a tots els ajuntaments de la demarcació. Segons han explicat, la voluntat és garantir que els ajuntaments i les empreses privades que presten els seus serveis i subministren als ens locals disposin de la liquiditat econòmica suficient per fer front amb garanties a la crisi sanitària i limitar l'impacte d'una posterior crisi econòmica derivada de l'actual situació.

Una de les primeres mesures anunciades és l'increment dels ajuts per a llars d'infants, un dels serveis municipals temporalment tancats però que continuen sent bàsics des de l'òptica de la cohesió social als municipis. En aquest sentit, la Diputació de Lleida havia previst als pressupostos per al 2020 la corresponent partida per tal de destinar una ajuda de 875 euros per alumne a cada municipi que presti aquest servei. Ara, però, aquesta quantitat s'ampliarà a 1.000 euros per alumne.

Així mateix, s’incrementarà en 800.000 euros la partida destinada a ajudar a fer front a les despeses ordinàries dels propis ajuntaments. La partida actual és d'1 milió d'euros. El govern de la Diputació de Lleida considera que totes les alcaldies han de sufragar en aquests dies despeses derivades de la situació d'emergència causada per coronavirus, i amb aquest increment dels ajuts es pretén "tranquil•litzar" les alcaldies, donant el missatge que "les empreses privades a les quals hagin de recórrer per aquesta emergència tenen garantit el cobrament dels seus serveis".

D'altra banda, des de l'Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs (OAGRTL) de la Diputació de Lleida es facilitarà l'ampliació dels terminis per tal que la ciutadania pugui pagar en període de recaptació voluntària els impostos i taxes municipals sense que això suposi endarrerir ni disminuir les bestretes als ajuntaments. En l'actualitat, el període de recaptació voluntària de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica finalitzava el dia 30 de març, però ja s'ha signat el decret per mitjà del qual el termini s'amplia fins al 21 de maig.

Per fer possible el manteniment de la capacitat financera dels municipis, la Diputació de Lleida manté el sistema de bestretes reintegrables als ajuntaments, fins i tot la derivada de la recaptació de l'impost de vehicles, i preveu la possibilitat d'incrementar-ne la quantia corresponent en casos d'extraordinària necessitat d'alguns ajuntaments.

Aquestes mesures se sumen a les anunciades els dies previs, com ara la implementació de la tramitació electrònica d'expedients, l'oferta de cursos en línia per al personal de la pròpia Diputació, dels ajuntaments i dels consells comarcals, i la difusió massiva -a través dels mitjans de comunicació- dels consells i les informacions oficials emanades des del Departament de Salut.

Per tal de posar en comú totes aquestes línies d'actuació, la setmana vinent la institució celebrà una Junta de Portaveus, a través de mitjans electrònics, per tal de respondre les inquietuds o suggeriments dels grups del govern i de l'oposició. Cal recordar que han quedat suspeses temporalment les reunions de les juntes de govern i informatives, així com el plenari de la institució, que s'hauria celebrat aquest dijous.

El president Joan Talarn i el vicepresident Jordi Latorre també han volgut fer públic el seu agraïment al suport que aquests dies reben des dels grups de l'oposició a la Diputació de Lleida.


Altres notícies

»Balaguer suspŔn els actes de la festa del comerš 'SOM COMERă - VINE AL COMERă DE BALAGUER', que s'havia de fer aquest dissabte 4 de juliol a la ciutat. Ho fa en coherŔncia amb la declaraciˇ de confinament del SegriÓ.

»Ďmnium suspŔn el festival 'Cultura al carrer', que s'havia de celebrar aquest dissabte a Balaguer. La decisiˇ s'ha pres a causa del confinament de la comarca del SegriÓ, donat que molts dels voluntaris sˇn d'aquesta comarca.á

»El festival Proximitart de Balaguer @ciutatbalaguer omple en la seva estrena a la Finca Divina Pastora i presenta el programa de concerts per l'estiu, amb The Burning Sky, Los Hernandez, Somis i Marina & Capi.

»La Paeria presenta aquest dissabte la campanya 'Troba-ho a Balaguer' en el marc de la festa que es farÓ a la ciutat per donar una empenta a la represa de l'activitat del sector comercial.

»Obertura del Monestir de Sta Maria de les Franqueses aquest diumenge dia 5 de juliol

»ERC a Balaguer no descarta una lÝnia d'ajudes socials per a persones i famÝlies amb necessitats tot i que, ara per ara, no la inclou en el pressupost d'enguany.

»Les piscines municipals de Balaguer acolliran el cap de setmana dels dies 11 i 12 de juliol la 27a ediciˇ del Mulla't per l'esclerosi m˙ltiple. Tota la recaptaciˇ d'aquells dies es destinaran a la Fundaciˇ Esclerosi M˙ltiple.

»Aquest dissabte dia 4 de juliol, de 7 de la tarda a 1 de la matinada, se celebrarÓ la festa del comerš 'SOM COMERă - VINE AL COMERă DE BALAGUER'.

»Balaguer serÓ aquest dissabte seu del festival 'Cultura al carrer', organitzat per Ďmnium Cultural des de l'organitzaciˇ volen que aquest festival suposi una constataciˇ de la voluntat popular de continuar consumint cultura

»Swing Noguera participarÓ aquest dissabte 4 de juliol a la festa del comerš de Balaguer amb una ballada de jazz steps.á

»La marca de cervesa artesana La balaguerina i la Finca Divina Pastora de Balaguer impulsen el festival Proximitart, un festival d'artistes de proximitat.

»Aquest mes de juliol torna l'activitat 'A l'estiu l'or el busquem al riu', en que tots els dimecres d'11 a 13h i dissabtes de 18 a 20h el Centre d'Interpretaciˇ de l'Or del Segre baixa al riu per fer els seus tallers de recerca.


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt