Dimarts 31 de Març
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

20-03-2020

Faconauto calcula que l'activitat als concessionaris ha caigut un 95% des de la declaració de l'estat d'alarma. Les pèrdues de negoci durant el mes de març seran del 85%, segons els càlculs de la patronal

La patronal estatal dels concessionaris d'automòbils Faconauto ha estimat aquest dijous que l'activitat en aquest tipus d'establiments comercials ha caigut un 95% des de la declaració de l'estat d'alarma, el dissabte 13 de març. De la mateixa manera, l'entitat considera que durant aquest mes les pèrdues de negoci arribaran al 85%. En paral•lel, el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha emès aquest dijous una nota aclaridora sobre com afecta l'estat d'alarma al sector de l'automoció. Entre d'altres, s'aclareix que els tallers de reparació d'automòbils poden obrir al públic, per bé que queda prohibida la venda de recanvis si no són "essencials".
En declaracions a l'ACN, el secretari general de la Patronal Catalana de l'Automoció (Fecavem), Joan Blancafort, ha subratllat que han estat dies “molt confusos i complicats”, i ha afegit que no quedava clar com afectaven les mesures de l'estat d'alarma atès que alguns dels associats combinen les dues activitats, la de reparar i la de vendre.

Semblava clar que l'activitat de venda quedava aturada, però no passava el mateix amb la de reparació. A més, hi havia postures divergents dins les mateixes patronals, algunes que entenien que els tallers sí podien obrir i d'altres que no.

Faconauto, per exemple, defensava que s'havia de tancar ambdues activitats mantenint un servei d'urgència, i reclamava que es poguessin aplicar ERTO a les plantilles de treballadors.

En canvi, les patronals dels tallers defensaven que es podia mantenir obert.

Blancafort ha explicat que la nota aclaridora del Ministeri ha intentat resoldre aquests dubtes, malgrat que en deixa alguns oberts. Per exemple, queda clar que els tallers poden obrir, però que no poden vendre recanvis. No s'especifica què passa amb els recanvis necessaris per a les reparacions, per bé que la nota sí exclou de la prohibició el béns al detalla que es considerin “essencials”.

El secretari general de Fecavem ha lamentat que, de facto, això comporta que moltes reparacions no es puguin fer, i per tant molts tallers ja prenen de motu propi la decisió de tancar. En tot cas, això obre un altre problema perquè en tant que no és una activitat limitada per una causa de força major, no es pot acollir als ERTO exprés habilitats per a la crisi.

ITV suspesa

Altres aclariments del Ministeri tenen a veure amb les ITV, que queden suspeses. Les instal•lacions on es fan aquestes inspeccions també han de restar tancades i no es multarà els vehicles als quals els caduqui la revisió durant l'estat d'alarma.

També s'indica que el trànsit de camions d'àrids, ciments i formigons està permès, atès que no s'han prohibit les obres a les quals transporten aquests materials.
 


Altres notícies

»Aquest dimarts a les 9h i a les 20h recuperem un dels programes de la temporada del programa Va de Llibres de Ràdio Balaguer amb una entrevista a l'escriptor David Marín que ens parlarà de la novel·la Appletown

»La Paeria de Balaguer emet un comunicat per informar a la ciutadania després de les informacions aparegudes a les xarxes referents a un brot de coronavirus a la Residència Comtes d'Urgell

»La Paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap emplaça a la ciutadania a ser responsables i seguir el confinament. A Balaguer són 57 els afectats i cal ser prudents per evitar un major contagi.  

»60 persones s'inscriuen a la Xarxa de Voluntariats de Balaguer. La Xarxa ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense i al CAP de Balaguer. 

»El CEI de Balaguer posa a disposició d'empreses, autònoms i comerç en general, l'adreça info_cei@balaguer.cat per resoldre els dubtes relacionats amb les ajudes i mesures per la situació actual per la pandèmia de la COVID-19.

»La balaguerina Susanna Nieto, penja a les xarxes una nova cançó anomenada Ángeles, un tema que dedica a totes les persones que cada dia surten a treballar per salvar vides,  tot i posar en joc la seva pròpia pel coronavirus. 

»L'associació de joves de Balaguer estrena el festival Confina-J amb tres hores de música a través d'Instagram. La intenció de l'entitat és allargar la iniciativa mentre duri el confinament

»Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus a la demarcació de Lleida. D'altra banda 71 persones han donat positiu a l’àrea bàsica de Balaguer des de l’inici de la pandèmia segons recull el nou mapa d’anàlisi de dades

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense. L'equip d'Obres i Serveis i el de Jardineria segueixen amb els treballs de desinfecció diaris a la ciutat.

»La ciutat de Balaguer celebra aquest dissabte el tercer mercat dels dissabtes amb parades només d'alimentació per les mesures de preventives de protecció pel coronavirus

»L'associació de joves de Balaguer organitza Confina-J, un festival musical d'artistes locals que es farà aquest dissabte a partir de les 18h. Des de casa i es podrà seguir via la xarxa social Instagram.

»El paer en cap de Balaguer ha fet avui a Ràdio Balaguer un repàs d'alguns dels temes que preocupen a la ciutat per la situació de la pandèmia de la COVID-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt