Dilluns 06 de Juliol
del 2020



Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram



Les últimes notícies al teu Telegram:

Telegram












Ajuntament de Balaguer



Altres notícies

20-03-2020

Faconauto calcula que l'activitat als concessionaris ha caigut un 95% des de la declaració de l'estat d'alarma. Les pèrdues de negoci durant el mes de març seran del 85%, segons els càlculs de la patronal

La patronal estatal dels concessionaris d'automòbils Faconauto ha estimat aquest dijous que l'activitat en aquest tipus d'establiments comercials ha caigut un 95% des de la declaració de l'estat d'alarma, el dissabte 13 de març. De la mateixa manera, l'entitat considera que durant aquest mes les pèrdues de negoci arribaran al 85%. En paral•lel, el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha emès aquest dijous una nota aclaridora sobre com afecta l'estat d'alarma al sector de l'automoció. Entre d'altres, s'aclareix que els tallers de reparació d'automòbils poden obrir al públic, per bé que queda prohibida la venda de recanvis si no són "essencials".
En declaracions a l'ACN, el secretari general de la Patronal Catalana de l'Automoció (Fecavem), Joan Blancafort, ha subratllat que han estat dies “molt confusos i complicats”, i ha afegit que no quedava clar com afectaven les mesures de l'estat d'alarma atès que alguns dels associats combinen les dues activitats, la de reparar i la de vendre.

Semblava clar que l'activitat de venda quedava aturada, però no passava el mateix amb la de reparació. A més, hi havia postures divergents dins les mateixes patronals, algunes que entenien que els tallers sí podien obrir i d'altres que no.

Faconauto, per exemple, defensava que s'havia de tancar ambdues activitats mantenint un servei d'urgència, i reclamava que es poguessin aplicar ERTO a les plantilles de treballadors.

En canvi, les patronals dels tallers defensaven que es podia mantenir obert.

Blancafort ha explicat que la nota aclaridora del Ministeri ha intentat resoldre aquests dubtes, malgrat que en deixa alguns oberts. Per exemple, queda clar que els tallers poden obrir, però que no poden vendre recanvis. No s'especifica què passa amb els recanvis necessaris per a les reparacions, per bé que la nota sí exclou de la prohibició el béns al detalla que es considerin “essencials”.

El secretari general de Fecavem ha lamentat que, de facto, això comporta que moltes reparacions no es puguin fer, i per tant molts tallers ja prenen de motu propi la decisió de tancar. En tot cas, això obre un altre problema perquè en tant que no és una activitat limitada per una causa de força major, no es pot acollir als ERTO exprés habilitats per a la crisi.

ITV suspesa

Altres aclariments del Ministeri tenen a veure amb les ITV, que queden suspeses. Les instal•lacions on es fan aquestes inspeccions també han de restar tancades i no es multarà els vehicles als quals els caduqui la revisió durant l'estat d'alarma.

També s'indica que el trànsit de camions d'àrids, ciments i formigons està permès, atès que no s'han prohibit les obres a les quals transporten aquests materials.
 






Altres notícies

»Balaguer suspèn els actes de la festa del comerç 'SOM COMERÇ - VINE AL COMERÇ DE BALAGUER', que s'havia de fer aquest dissabte 4 de juliol a la ciutat. Ho fa en coherència amb la declaració de confinament del Segrià.

»Òmnium suspèn el festival 'Cultura al carrer', que s'havia de celebrar aquest dissabte a Balaguer. La decisió s'ha pres a causa del confinament de la comarca del Segrià, donat que molts dels voluntaris són d'aquesta comarca. 

»El festival Proximitart de Balaguer @ciutatbalaguer omple en la seva estrena a la Finca Divina Pastora i presenta el programa de concerts per l'estiu, amb The Burning Sky, Los Hernandez, Somis i Marina & Capi.

»La Paeria presenta aquest dissabte la campanya 'Troba-ho a Balaguer' en el marc de la festa que es farà a la ciutat per donar una empenta a la represa de l'activitat del sector comercial.

»Obertura del Monestir de Sta Maria de les Franqueses aquest diumenge dia 5 de juliol

»ERC a Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a persones i famílies amb necessitats tot i que, ara per ara, no la inclou en el pressupost d'enguany.

»Les piscines municipals de Balaguer acolliran el cap de setmana dels dies 11 i 12 de juliol la 27a edició del Mulla't per l'esclerosi múltiple. Tota la recaptació d'aquells dies es destinaran a la Fundació Esclerosi Múltiple.

»Aquest dissabte dia 4 de juliol, de 7 de la tarda a 1 de la matinada, se celebrarà la festa del comerç 'SOM COMERÇ - VINE AL COMERÇ DE BALAGUER'.

»Balaguer serà aquest dissabte seu del festival 'Cultura al carrer', organitzat per Òmnium Cultural des de l'organització volen que aquest festival suposi una constatació de la voluntat popular de continuar consumint cultura

»Swing Noguera participarà aquest dissabte 4 de juliol a la festa del comerç de Balaguer amb una ballada de jazz steps. 

»La marca de cervesa artesana La balaguerina i la Finca Divina Pastora de Balaguer impulsen el festival Proximitart, un festival d'artistes de proximitat.

»Aquest mes de juliol torna l'activitat 'A l'estiu l'or el busquem al riu', en que tots els dimecres d'11 a 13h i dissabtes de 18 a 20h el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre baixa al riu per fer els seus tallers de recerca.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt