Dimarts 31 de Març
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

20-03-2020

Unió de Pagesos celebra l'obertura dels tallers de reparació de vehicles per garantir la producció agrària. El sindicat reclama permetre el trasllat dels treballadors en vehicles ocupats per més d'una persona

Unió de Pagesos ha celebrat la decisió del ministeri de Transports de permetre l'obertura dels tallers de reparació i manteniment de vehicles, així com els establiments de peces de recanvis, per garantir la producció agrícola. Tot i això, el sindicat continua reclamant a les autoritats permetre el trasllat dels treballadors en vehicles ocupats per més d'una persona. En molts casos, els empleats del sector no tenen vehicles propis o, ni tan sols, permís de conduir. "Aquestes circumstàncies invaliden que puguin anar a fer la feina a les plantacions i va en contra de ser un sector bàsic i estratègic, com és produir aliments" ha assegurat el responsable de l'Organització d'Unió de Pagesos, Josep Carles Vicente, en declaracions a l'ACN.


La "limitació" de la circulació de forma individual, així com la falta d'alternatives de transport públic per al desplaçament de finques i granges als terrenys rústics, "posa en risc la garantia de l'abastiment alimentari". A més, actualment hi ha "importants" campanyes agrícoles com l'aclarida de la fruita o la recollida de la cirera.

"Demanem i exigim al govern espanyol que facin una excepcionalitat al Real Decret i habilitin poder anar més d'una persona al vehicle o que una part de les furgonetes puguin ser aprofitables pel transport dels treballadors", ha reclamat Vicente.

El govern espanyol ja ha modificat la normativa per permetre l'obertura dels tallers de reparació, una condició que Unió de Pagesos considerava "imprescindible" per complir amb les obligacions productives i de seguretat alimentària.

"Per garantir la continuïtat, necessitem que, si una màquina s'espatlla, pugui ser reparada", ha assegurat el responsable de l'Organització d'Unió de Pagesos. Tot i això, ha reconegut la importància d'aplicar les mesures necessàries establertes pel ministeri de Sanitat i aplicar un protocol a aquests establiments.
 


Altres notícies

»Aquest dimarts a les 9h i a les 20h recuperem un dels programes de la temporada del programa Va de Llibres de Ràdio Balaguer amb una entrevista a l'escriptor David Marín que ens parlarà de la novel·la Appletown

»La Paeria de Balaguer emet un comunicat per informar a la ciutadania després de les informacions aparegudes a les xarxes referents a un brot de coronavirus a la Residència Comtes d'Urgell

»La Paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap emplaça a la ciutadania a ser responsables i seguir el confinament. A Balaguer són 57 els afectats i cal ser prudents per evitar un major contagi.  

»60 persones s'inscriuen a la Xarxa de Voluntariats de Balaguer. La Xarxa ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense i al CAP de Balaguer. 

»El CEI de Balaguer posa a disposició d'empreses, autònoms i comerç en general, l'adreça info_cei@balaguer.cat per resoldre els dubtes relacionats amb les ajudes i mesures per la situació actual per la pandèmia de la COVID-19.

»La balaguerina Susanna Nieto, penja a les xarxes una nova cançó anomenada Ángeles, un tema que dedica a totes les persones que cada dia surten a treballar per salvar vides,  tot i posar en joc la seva pròpia pel coronavirus. 

»L'associació de joves de Balaguer estrena el festival Confina-J amb tres hores de música a través d'Instagram. La intenció de l'entitat és allargar la iniciativa mentre duri el confinament

»Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus a la demarcació de Lleida. D'altra banda 71 persones han donat positiu a l’àrea bàsica de Balaguer des de l’inici de la pandèmia segons recull el nou mapa d’anàlisi de dades

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense. L'equip d'Obres i Serveis i el de Jardineria segueixen amb els treballs de desinfecció diaris a la ciutat.

»La ciutat de Balaguer celebra aquest dissabte el tercer mercat dels dissabtes amb parades només d'alimentació per les mesures de preventives de protecció pel coronavirus

»L'associació de joves de Balaguer organitza Confina-J, un festival musical d'artistes locals que es farà aquest dissabte a partir de les 18h. Des de casa i es podrà seguir via la xarxa social Instagram.

»El paer en cap de Balaguer ha fet avui a Ràdio Balaguer un repàs d'alguns dels temes que preocupen a la ciutat per la situació de la pandèmia de la COVID-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt