Dissabte 04 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

20-03-2020

El Dia Mundial de la Poesia es trasllada a la xarxa davant la situació de confinament general. Les activitats organitzades per la Institució de les Lletres Catalanes es podran seguir a través de l'etiqueta #DMP20

D'acord amb les recomanacions de la Generalitat de Catalunya davant la situació generada per l'afectació del coronavirus SARS-CoV-2, tot un seguit d’activitats organitzades per la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) han quedat ajornades. Entre aquestes activitats hi havia l’acte central del Dia Mundial de la Poesia 2020 (DMP 2020), que havia de celebrar-se aquest dissabte 21 de març, coincidint amb la data proclamada per la Conferència General de la UNESCO com a Dia Mundial de la Poesia, a la Central Catalana d’Electricitat-Espai Endesa de Barcelona i en el qual estava prevista la participació dels poetes Maria Cabrera, Salvador Oliva, Marc Rovira, Oriol Sauleda, Maria Sevilla i Ester Xargay; del comissari de l’Any Josep Carner, Jaume Coll; de Beatriz Ruiz Pérez, en representació de la Fundació Catalana Síndrome de Down; de Flori-Carmen Mihalcea, aprenenta del Voluntariat per la llengua i alumna de català d’origen romanès del Consorci per a la Normalització Lingüística; de Gemma Vilanova, traductora i professora d’idiomes; de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior de l’Institut Ramon Llull; del músic The Bird Yellow i l’artista Anna Hierro; de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa; del periodista David Guzman, i de Brígida Quesada, intèrpret de llengua de signes.

Davant aquesta situació, la ILC ha decidit incrementar les accions digitals que des de feia ja setmanes dedicava a la dinamització del DMP 2020 per tal d’assegurar-ne la màxima difusió possible. Aquesta campanya de reforç a través de les xarxes socials permetrà donar visibilitat a la feina que s’havia fet per part de totes les entitats i persones implicades en la preparació de l’acte i, alhora, servirà com una crida a tota la gent que vulgui sumar-se a la celebració.

Així, doncs, entre la tarda del divendres 20 de març i la nit del dissabte 21, des dels seus perfils corporatius de Twitter (@lletres) i Facebook (@Lletres) la ILC anirà compartint informació relacionada amb aquesta nova edició del DMP, amb Josep Carner com a poeta escollit, mantenint l’etiqueta fins ara utilitzada per referir-s’hi: #DMP20, amb la qual es podrà fer un seguiment de totes les mencions i actuacions dedicades a la diada. Tot plegat permetrà reflectir el caràcter cada vegada més inclusiu i participatiu del Dia Mundial de la Poesia i el seu abast cada cop major.
 


Altres notícies

»Balaguer celebra aquest dissabte el quart mercat setmanal amb parades exclusivament d'alimentació a la plaça del Mercadal

»La comunitat xinesa de Balaguer ha fet entrega aquest divendres a la Paeria de 1.950 mascaretes i 2.200 guants.

»La paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap explica algunes de les actuacions que s'han dut a terme aquesta setmana i les que estan previstes.

»Un total de 40 usuaris de dos residències de Balaguer donen positiu de covid-19. Es tracta de 26 avis de la residència Comtes d'Urgell i 14 de la residència Santa Maria.

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ha atès a dia d'avui una cinquantena de persones, sobretot gent gran, a qui estan subministrant aliments o també productes com butà o pelet

»Balaguer acollirà aquest divendres i dissabte 3 i 4 d'abril una donació de sang. Com a mesura excepcional, cal reservar hora abans d'anar-hi. A més, la Federació Catalana de Donants de Sang ha fet públic un vídeo d'agraïment per l'esforç i l'entrega.

»Les parròquies de Balaguer i comarca busquen solucions 'modernes', per oferir la tradicional benedicció i missa de Rams, aquest diumenge 5 d'abril. Retransmissions per internet o entrega de rams beneïts a domicili són les opcions. 

»L'empresa d'exhibició cinematogràfica lleidatana Circuit Urgellenc, que també gestiona el Cinema Balaguer, inicia la campanya solidària 'I love cine de poble' per fomentar la compra d'entrades anticipades durant el confinament. 

»Un web posa a l'abast de pagesos i ramaders un espai online per promoure la venda a domicili dels seus productes. Creat pel balaguerí Ivan Fustero, proposa un 'mercat virtual' i també mostra informació de 680 mercats de Catalunya

»La Paeria de Balaguer ja ha repartit més d'un miler de mascaretes i n'està confeccionant mil més a través de la Xarxa de Voluntariats. S'han fet arribar a les tres residències de la ciutat i també als treballadors de la paeria que fan serveis essencials.

»La Biblioteca Margarida de Monferrat de Balaguer us recomana en motiu del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil el llibre ‘El taller de nines’

»Des del Forn Inalba de Balaguer s'ha posat a disposició a les seves botigues un kit amb tot el necessari per elaborar una mona de pasqua, amb l'objectiu que cap nen es quedi sense. Es complementa amb un tutorial en vídeo. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt