Dimarts 31 de Març
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

20-03-2020

El CAC adverteix del risc de desinformació sobre el coronavirus i recomana limitar l'ús de pantalles. L'ens presenta dos decàlegs de propostes en aquests àmbits mentre duri el confinament de la població

El Consell de la Informació de Catalunya (CAC) recomana extremar la cura amb la desinformació al voltant del coronavirus i aconsella pactar límits a l’ús de pantalles al si de les famílies mentre duri el confinament de la població. L'ens publica aquest divendres dos decàlegs, un sobre hàbits informatius, que recomana confiar només en les informacions oficials, informar-se a través de mitjans reconeguts, contrastar les notícies i no compartir informació ni àudios no verificats. L'altre, referit a l'ús de pantalles, aposta per acordar uns horaris de connexió, acompanyar els infants i joves en l’experiència digital, habilitar espais de desconnexió, evitar compartir dades de menors i utilitzar eines d’educació a distància.


El president del CAC, Roger Loppacher, recorda “la necessitat de confiar només en les informacions oficials, d’informar-se a través de mitjans reconeguts, de contrastar les notícies i de no compartir informació ni àudios no verificats”.


En el cas concret de les xarxes socials, el CAC proposa als ciutadans que abans d'amplificar qualsevol informació es facin una sèrie de preguntes com ara el mitjà de procedència de la notícia, si ha aparegut també en altres mitjans, la data de la notícia o l'origen de determinats arxius que circulen, per exemple els d'àudio.
Pel que fa a l’ús de les pantalles, el CAC recomana acordar uns horaris de connexió, acompanyar els infants i joves en l’experiència digital, habilitar espais de desconnexió, evitar compartir dades de menors i utilitzar eines d’educació a distància.


I més enllà d'aquests advertiments, l'ens posa a disposició dels ciutadans un 'test' per valorar l’ús que es fa d’Internet en família, i per donar consells de seguretat i civisme digital als vostres fills i filles. També s'ofereix el recurs de la guia 'Protecció dels menors en el món digital', editada pel mateix CAC.
 


Altres notícies

»Un total de 26 persones, 21 d'elles positives, estan aïllades a la residència Comtes d'Urgell de Balaguer a causa d'un brot de coronavirus. La Paeria ha sol·licitat a la Subdelegació del Govern una desinfecció interior de la residencia

»Aquest dimarts a les 9h i a les 20h recuperem un dels programes de la temporada del programa Va de Llibres de Ràdio Balaguer amb una entrevista a l'escriptor David Marín que ens parlarà de la novel·la Appletown

»La Paeria de Balaguer emet un comunicat per informar a la ciutadania després de les informacions aparegudes a les xarxes referents a un brot de coronavirus a la Residència Comtes d'Urgell

»La Paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap emplaça a la ciutadania a ser responsables i seguir el confinament. A Balaguer són 57 els afectats i cal ser prudents per evitar un major contagi.  

»60 persones s'inscriuen a la Xarxa de Voluntariats de Balaguer. La Xarxa ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense i al CAP de Balaguer. 

»El CEI de Balaguer posa a disposició d'empreses, autònoms i comerç en general, l'adreça info_cei@balaguer.cat per resoldre els dubtes relacionats amb les ajudes i mesures per la situació actual per la pandèmia de la COVID-19.

»La balaguerina Susanna Nieto, penja a les xarxes una nova cançó anomenada Ángeles, un tema que dedica a totes les persones que cada dia surten a treballar per salvar vides,  tot i posar en joc la seva pròpia pel coronavirus. 

»L'associació de joves de Balaguer estrena el festival Confina-J amb tres hores de música a través d'Instagram. La intenció de l'entitat és allargar la iniciativa mentre duri el confinament

»Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus a la demarcació de Lleida. D'altra banda 71 persones han donat positiu a l’àrea bàsica de Balaguer des de l’inici de la pandèmia segons recull el nou mapa d’anàlisi de dades

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense. L'equip d'Obres i Serveis i el de Jardineria segueixen amb els treballs de desinfecció diaris a la ciutat.

»La ciutat de Balaguer celebra aquest dissabte el tercer mercat dels dissabtes amb parades només d'alimentació per les mesures de preventives de protecció pel coronavirus

»L'associació de joves de Balaguer organitza Confina-J, un festival musical d'artistes locals que es farà aquest dissabte a partir de les 18h. Des de casa i es podrà seguir via la xarxa social Instagram.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt