Dimarts 31 de Març
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

23-03-2020

El Memorial Democràtic agrupa en un mateix directori tots els recursos 'on line'Bancs de dades, publicacions didàctiques i exposicions en línia

 

Amb la voluntat d’apropar als ciutadans la memòria del nostre passat recent i facilitar l’accés als continguts digitals de la institució, el Memorial Democràtic ha recollit en un únic directori els seus recursos digitals. S’hi pot accedir des del web del Memorial Democràtic: memoria.gencat.cat

Banc de la Memòria

Permet cercar i visualitzar mapes i línies cronològiques per localitzar informació i testimonis sobre un fet o una etapa determinada, i inclou persones, fets històrics i espais de memòria.

Exposicions

Guerra Civil, repressió, premsa de l’època, Transició, etc. Des del web del Memorial Democràtic es pot fer una visita virtual a set exposicions per aprendre sobre el nostre passat recent.

‘Parlem de memòria amb’

Una mirada al que és la memòria i les polítiques públiques en aquesta matèria des d’una conversa amb experts entrevistats, com la productora de cinema i historiadora Isona Passola, l’escriptora Dory Sontheimer o el pedagog Salvador Domènech.

Revista ‘Temps i espai de memòria’

La publicació digital del Memorial Democràtic inclou entrevistes, rutes i articles en profunditat.

Premi de Recerca en Memòria Democràtica

Permet l’accés als treballs premiats d’estudiants de batxillerat que van investigar sobre la memòria democràtica als països catalans del 1931 al 1980.

Recursos informatius i documental

Ofereix, entre d’altres, una selecció de bibliografies temàtiques, eines per a la recerca i publicacions recomanades proposades pel Centre d’informació i documentació del Memorial Democràtic.

Material educatiu

El directori inclou també recursos especialment adreçats a la comunitat educativa, però d’interès per a tothom, com ara l’audiovisual divulgatiu ‘Camins’, que explica històries de vida de persones que van viure l’Holocaust ,i els Quaderns Didàctics del Memorial Democràtic (materials pedagògics per a estudiants de quart d’ESO i batxillerat).

El Memorial Democràtic és una institució de la Generalitat de Catalunya que té per missió la recuperació, la commemoració i el foment de la memòria democràtica a Catalunya (1931-1980), període històric que compren la Segona República, la Generalitat republicana i la Guerra Civil. Posa especial èmfasi en la recuperació de la memòria de les víctimes per motius ideològics, de consciència, religiosos o socials, així com la repressió perpetrada per la dictadura franquista a persones i col·lectius—incloent-hi la llengua i la cultura catalanes—, l’exili i la deportació.

El Memorial Democràtic rememora la lluita antifranquista i la transició a la democràcia fins a les primeres eleccions al Parlament de Catalunya. Posa al centre de la seva activitat la dignitat de la persona, els valors democràtics i el respecte pels drets humans, perquè la barbàrie no es torni a repetir ni aquí ni enlloc.


Altres notícies

»Aquest dimarts a les 9h i a les 20h recuperem un dels programes de la temporada del programa Va de Llibres de Ràdio Balaguer amb una entrevista a l'escriptor David Marín que ens parlarà de la novel·la Appletown

»La Paeria de Balaguer emet un comunicat per informar a la ciutadania després de les informacions aparegudes a les xarxes referents a un brot de coronavirus a la Residència Comtes d'Urgell

»La Paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap emplaça a la ciutadania a ser responsables i seguir el confinament. A Balaguer són 57 els afectats i cal ser prudents per evitar un major contagi.  

»60 persones s'inscriuen a la Xarxa de Voluntariats de Balaguer. La Xarxa ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense i al CAP de Balaguer. 

»El CEI de Balaguer posa a disposició d'empreses, autònoms i comerç en general, l'adreça info_cei@balaguer.cat per resoldre els dubtes relacionats amb les ajudes i mesures per la situació actual per la pandèmia de la COVID-19.

»La balaguerina Susanna Nieto, penja a les xarxes una nova cançó anomenada Ángeles, un tema que dedica a totes les persones que cada dia surten a treballar per salvar vides,  tot i posar en joc la seva pròpia pel coronavirus. 

»L'associació de joves de Balaguer estrena el festival Confina-J amb tres hores de música a través d'Instagram. La intenció de l'entitat és allargar la iniciativa mentre duri el confinament

»Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus a la demarcació de Lleida. D'altra banda 71 persones han donat positiu a l’àrea bàsica de Balaguer des de l’inici de la pandèmia segons recull el nou mapa d’anàlisi de dades

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense. L'equip d'Obres i Serveis i el de Jardineria segueixen amb els treballs de desinfecció diaris a la ciutat.

»La ciutat de Balaguer celebra aquest dissabte el tercer mercat dels dissabtes amb parades només d'alimentació per les mesures de preventives de protecció pel coronavirus

»L'associació de joves de Balaguer organitza Confina-J, un festival musical d'artistes locals que es farà aquest dissabte a partir de les 18h. Des de casa i es podrà seguir via la xarxa social Instagram.

»El paer en cap de Balaguer ha fet avui a Ràdio Balaguer un repàs d'alguns dels temes que preocupen a la ciutat per la situació de la pandèmia de la COVID-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt