Diumenge 05 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

23-03-2020

La Diputació informa les alcaldies els decrets de la Generalitat i l'Estat arran de la crisi del COVID-19. Responen així els dubtes sobre la suspensió dels terminis legals i l’ajornament dels terminis de cobrament de taxes i impostos municipals

La Diputació de Lleida informa les alcaldies de les afectacions en les gestions municipals dels decrets de la Generalitat i l’Estat arran de la crisi del COVID-19
Els Serveis Jurídics, l’àrea de Cooperació Municipal i l’organisme de Recaptació responen així els dubtes sobre la suspensió dels terminis legals i l’ajornament dels terminis de cobrament de taxes i impostos municipals


La Diputació de Lleida ha fet arribar a totes les alcaldies de la demarcació de Lleida una explicació detallant les afectacions que tenen sobre les gestions municipals les diferents normatives aprovades per l’Administració de l’Estat i la Generalitat de Catalunya arran de la crisi sanitària del COVID-19.


En una missiva signada pel president Joan Talarn, el vicepresident i diputat responsable de Cooperació Municipal Jordi Latorre i la vicepresidenta de l’organisme de Recaptació, Rosa Maria Perelló, s’adjunten quatre documents explicatius sobre com aplicar en les gestions municipals el Reial Decret-Llei 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per la gestió de la situació de crisi sanitària produïda pel COVID-1; el Reial Decret-Llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l’impacte econòmic i social del COVID-19; i el Decret Llei 7/2020, de 17 de març, de mesures urgents en matèria de contractació pública, de salut i gestió de residus sanitaris, de transparència, de transport públic i en matèria tributària i econòmica.
Aquesta documentació, recopilada i interpretada pels Serveis Jurídics de la Diputació de Lleida, l’àrea de Cooperació Municipal i l’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals (OAGRTL), té com a finalitat esvair dubtes dels municipis sobre la validesa de les reunions no presencials dels electes, la vigència dels contractes de serveis en vigor i els terminis de recaptació dels impostos.


Cal recordar que la setmana passada, la Diputació de Lleida va acordar tot un paquet de mesures econòmiques, entre les quals es contempla allargar fins al 21 de maig el període de recaptació voluntària de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, que finalitzava el dia 30 de març, i el sosteniment de la capacitat financera dels municipis mantenint el sistema de bestretes reintegrables als ajuntaments, fins i tot la derivada de la recaptació de l’impost de vehicles. Així mateix, la partida inicial d’1.000.000 d’euros destinada a ajudar a fer front a les despeses ordinàries dels ajuntaments, s’ha incrementat en 800.000 euros i es preveu la possibilitat d’incrementar-ne la quantia corresponent en casos d’extraordinària necessitat d’alguns ajuntaments.
 


Altres notícies

»Balaguer suspèn els actes de la festa del comerç 'SOM COMERÇ - VINE AL COMERÇ DE BALAGUER', que s'havia de fer aquest dissabte 4 de juliol a la ciutat. Ho fa en coherència amb la declaració de confinament del Segrià.

»Òmnium suspèn el festival 'Cultura al carrer', que s'havia de celebrar aquest dissabte a Balaguer. La decisió s'ha pres a causa del confinament de la comarca del Segrià, donat que molts dels voluntaris són d'aquesta comarca. 

»El festival Proximitart de Balaguer @ciutatbalaguer omple en la seva estrena a la Finca Divina Pastora i presenta el programa de concerts per l'estiu, amb The Burning Sky, Los Hernandez, Somis i Marina & Capi.

»La Paeria presenta aquest dissabte la campanya 'Troba-ho a Balaguer' en el marc de la festa que es farà a la ciutat per donar una empenta a la represa de l'activitat del sector comercial.

»Obertura del Monestir de Sta Maria de les Franqueses aquest diumenge dia 5 de juliol

»ERC a Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a persones i famílies amb necessitats tot i que, ara per ara, no la inclou en el pressupost d'enguany.

»Les piscines municipals de Balaguer acolliran el cap de setmana dels dies 11 i 12 de juliol la 27a edició del Mulla't per l'esclerosi múltiple. Tota la recaptació d'aquells dies es destinaran a la Fundació Esclerosi Múltiple.

»Aquest dissabte dia 4 de juliol, de 7 de la tarda a 1 de la matinada, se celebrarà la festa del comerç 'SOM COMERÇ - VINE AL COMERÇ DE BALAGUER'.

»Balaguer serà aquest dissabte seu del festival 'Cultura al carrer', organitzat per Òmnium Cultural des de l'organització volen que aquest festival suposi una constatació de la voluntat popular de continuar consumint cultura

»Swing Noguera participarà aquest dissabte 4 de juliol a la festa del comerç de Balaguer amb una ballada de jazz steps. 

»La marca de cervesa artesana La balaguerina i la Finca Divina Pastora de Balaguer impulsen el festival Proximitart, un festival d'artistes de proximitat.

»Aquest mes de juliol torna l'activitat 'A l'estiu l'or el busquem al riu', en que tots els dimecres d'11 a 13h i dissabtes de 18 a 20h el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre baixa al riu per fer els seus tallers de recerca.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt