Dijous 09 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

24-03-2020

El Govern reforça el paper de les administracions locals i els agents institucionals en el disseny i execució de les polítiques actives d'ocupació

El Govern ha aprovat el decret de concertació territorial en matèria d’ocupació, mitjançant el suport a les estratègies territorials. Amb aquest instrument es reforça el paper de les administracions locals, els agents socials i econòmics i altres actors rellevants per al desenvolupament socioeconòmic territorial en el disseny i el desplegament de les polítiques d’ocupació, per adaptar-les a la realitat de cada àmbit geogràfic i fer-les més efectives.

La concertació territorial reconeix el rol destacat que desenvolupen les administracions locals i els agents socials (patronals i sindicats), en la promoció econòmica i el foment de l’ocupació arreu del país. El decret recull aquesta consideració i desplega les eines per facilitar l’encaix en el territori, la planificació i la implementació de les polítiques actives d’ocupació en les diferents estratègies territorials que es constitueixin.

En aquest sentit, s’especifica que la comarca serà l’àmbit de referència de la concertació territorial, tot i que, atesa la diversitat i les diferents realitats econòmiques i ocupacionals, també es podran constituir altres espais de concertació que no es corresponguin amb aquests límits. Per exemple, es podran concertar polítiques en els municipis de més de 50.000 habitants o en àmbits infra i supracomarcals, sempre que estigui justificat per la seva realitat econòmica i ocupacional diferenciada.

Amb l’impuls del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la proposta de reconeixement de l’estratègia territorial haurà de partir de les administracions locals així com de les entitats empresarials i sindicals més representatives a nivell nacional. El decret els atorga la capacitat de proposar conjuntament quines són les estratègies i polítiques en l’àmbit ocupacional que s’adapten millor a la seva realitat socioeconòmica.

Atenent a aquest principi de subsidiarietat, es vol millorar la diagnosi, planificació, formulació, implementació, gestió i avaluació dels serveis i programes ocupacionals. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, prestarà suport i assistència tècnica i financera i vetllarà perquè les polítiques s’adeqüin als criteris previstos en l’Estratègia Catalana per a l’Ocupació de Qualitat.

Un acord marc concretarà els programes a desplegar

Un acord marc definirà els objectius i conceptes generals de les estratègies territorials, els serveis ocupacionals que integren les polítiques públiques d’ocupació de Catalunya. Aquest acord marc el subscriuran el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, les entitats representatives de les administracions locals i les organitzacions sindicals i empresarials que tenen la condició de més representatives.

L’acord marc tindrà un període de vigència de quatre anys, es desenvoluparà anualment a partir de contractes programa o altres instruments jurídics i incorporarà també la dotació pressupostària. El finançament anirà a càrrec majoritàriament del SOC, tot i que també hi haurà cofinançament per part de les administracions locals així com d’altres fons addicionals.

En cada territori, les estratègies per al desenvolupament social i econòmic seran conseqüència de la concertació entre els actors i inclouran l’anàlisi i la diagnosi de la situació socioeconòmica, l’objectiu central que es persegueix, els objectius específics a assolir en cada cas i un pla d’acció que concretarà les actuacions que es proposen dur a terme agrupades en programes i projectes.

La implementació de les estratègies territorials tindrà en compte la col·laboració publicoprivada així com el conjunt de bones pràctiques en matèria d’ocupació que fa anys que s’estan implementant arreu de Catalunya.

El decret de concertació territorial aprovat avui aproxima la presa de decisions al territori reconeixent el lideratge de les administracions locals i de les iniciatives en matèria d’ocupació sorgides arreu els darrers anys.

Finalment, contribueix a la igualtat d’oportunitats, afavoreix la inserció sociolaboral i atén millor les necessitats i especificitats de les empreses arrelades en els territoris per millorar la seva capacitat de crear ocupació de qualitat prioritzant els sectors emergents.


Altres notícies

»Balaguer farà el dilluns 13 de juliol un acte d'agraïment als voluntaris i voluntàries que durant el confinament van fer tasques per ajudar la ciutadania més vulnerable. L'esdeveniment tindrà lloc a la plaça Comtes d'Urgell a les 20.30h. 

»La Paeria de Balaguer portarà a aprovació en el ple ordinari d'aquest mes de juliol el pressupost 2020. Els comptes ascendeixen a uns 17 milions d'euros i contemplen la petició d'un préstec per valor d'1,6 milions

»Fins a 20 joves entre 18 i 29 anys participaran al camp de treball 'Bultra'20', que es farà aquest agost a Balaguer sota l'organització de Joventut i Ascalfo. Els joves arranjaran el camí de Balaguer a les Franqueses pel bosc de Ribera. 

»Troba-ho a Balaguer. La Paeria presenta la campanya per reactivar el comerç i serveis locals.  A més de la campanya comunicativa, s'ha creat un assistent virtual i un directori per apropar tota l'oferta comercial, empresarial i de serveis a la ciutadania.

»Els Agents Rurals troben dues llúdrigues mortes per atropellament, una d'elles a Balaguer. Fan una crida als conductors a extremar les precaucions i minimitzar els atropellaments a la fauna salvatge.

»Aquest dimecres tornen els monòlegs a la plaça del teatre de Balaguer dins de la programació d’estiu d’activitats d’oci programades per la Paeria. El monòleg d’avui serà protagonitzat per Toni Cano.

»Balaguer dona avui el tret de sortida a les activitats d'estiu programades per les àrees de Joventut i Esports  de la Paeria. El grup Surprise actua a les 9 de la nit a la plaça del teatre en el marc del cicle Música i Tapes

»Circuit Urgellenc es planteja no reprendre la projecció de cinema comercial a Balaguer per manca de rendibilitat i a l'espera de com evolucioni la pandèmia

»Càritas d'Urgell organitza el projecte d'acompanyament a nens, nenes i joves durant els mesos d'estiu, tot i la situació d'excepcionalitat del Covid-19. 14 alumnes es beneficien aquest dies del reforç educatiu. 

»Balaguer inaugura aquest divendres 10 de juliol la nova zona solàrium de la piscina del poliesportiu. Es farà amb el concert de Marina and Marta i hi haurà servei de tapes i entrepans. L'aforament serà limitat.

»Les piscines municipals de Balaguer preparen per al cap de setmana la 27a edició del Mulla't per l'esclerosi múltiple. Tota la recaptació dels dies 11 i 12 de juliol es destinarà a la Fundació Esclerosi Múltiple.

»L’Àrea de joventut de la paeria de Balaguer dona el tret d’inici a les activitats d’oci aquest dimarts 7 de juliol amb l’actuació del grup 'Surprise' al Música i Tapes. El concert començarà a les 9 de la nit a la plaça del Teatre.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt