Diumenge 05 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

25-03-2020

Els concessionaris i els tallers catalans demanen que els seus ERTO siguin considerats de força major. Argumenten que no poden garantir el subministrament de recanvis

La Federació Catalana de Distribució d'Automoció (Fecavem) i la Federació Catalana de Tallers de Reparació d'Automòbils (Fecatra) han demanat a la Direcció General de Relacions Laborals de la Generalitat que admeti els ERTO que puguin presentar les seves empreses associades siguin considerats com a causa de força major, sense necessitat de presentar un informe potestatiu d'Inspecció de Treball i Seguretat Social. Els concessionaris i els tallers van tancar les seves portes arran de l'estat d'alarma i només va habilitar un servei per avaries urgents dels serveis bàsics. Mentrestant, s'han anat presentant alguns expedients de manera que, segons les patronals, els concessionaris no poden garantir el subministrament de recanvis als tallers.

En un comunicat, Fecavem i Fecatra recorden que van optar "per damunt de tot prioritzar la salut de les persones" després de la declaració de l'estat d'alarma.

 

Pel que fa els serveis postvenda –reparació i manteniment d'automòbils- prestats per concessionaris i tallers independents, el decret d'alarma va limitar la lliure circulació de les persones però "sense donar cap referència a la possibilitat d'anar a un taller o dipositar el seu vehicle". "Si no hi ha clients, o només els excepcionals en el seu cas, no hi ha cap servei per atendre al taller. Això obliga necessàriament el tancament de l'activitat", subratlla el comunicat, que insisteix que la manca de subministraments "impedeixen el desenvolupament normal de l'activitat".


Altres notícies

»Balaguer celebra aquest dissabte el quart mercat setmanal amb parades exclusivament d'alimentació a la plaça del Mercadal

»La comunitat xinesa de Balaguer ha fet entrega aquest divendres a la Paeria de 1.950 mascaretes i 2.200 guants.

»La paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap explica algunes de les actuacions que s'han dut a terme aquesta setmana i les que estan previstes.

»Un total de 40 usuaris de dos residències de Balaguer donen positiu de covid-19. Es tracta de 26 avis de la residència Comtes d'Urgell i 14 de la residència Santa Maria.

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ha atès a dia d'avui una cinquantena de persones, sobretot gent gran, a qui estan subministrant aliments o també productes com butà o pelet

»Balaguer acollirà aquest divendres i dissabte 3 i 4 d'abril una donació de sang. Com a mesura excepcional, cal reservar hora abans d'anar-hi. A més, la Federació Catalana de Donants de Sang ha fet públic un vídeo d'agraïment per l'esforç i l'entrega.

»Les parròquies de Balaguer i comarca busquen solucions 'modernes', per oferir la tradicional benedicció i missa de Rams, aquest diumenge 5 d'abril. Retransmissions per internet o entrega de rams beneïts a domicili són les opcions. 

»L'empresa d'exhibició cinematogràfica lleidatana Circuit Urgellenc, que també gestiona el Cinema Balaguer, inicia la campanya solidària 'I love cine de poble' per fomentar la compra d'entrades anticipades durant el confinament. 

»Un web posa a l'abast de pagesos i ramaders un espai online per promoure la venda a domicili dels seus productes. Creat pel balaguerí Ivan Fustero, proposa un 'mercat virtual' i també mostra informació de 680 mercats de Catalunya

»La Paeria de Balaguer ja ha repartit més d'un miler de mascaretes i n'està confeccionant mil més a través de la Xarxa de Voluntariats. S'han fet arribar a les tres residències de la ciutat i també als treballadors de la paeria que fan serveis essencials.

»La Biblioteca Margarida de Monferrat de Balaguer us recomana en motiu del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil el llibre ‘El taller de nines’

»Des del Forn Inalba de Balaguer s'ha posat a disposició a les seves botigues un kit amb tot el necessari per elaborar una mona de pasqua, amb l'objectiu que cap nen es quedi sense. Es complementa amb un tutorial en vídeo. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt