Diumenge 05 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

25-03-2020

El Govern, AQU Catalunya i les universitats acorden treballar coordinament l'afectació del curs acadèmic 2019-2020 a causa de la pandèmia de coronavirus

El Govern, mitjançant la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement, l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) i les 12 universitats catalanes, han acordat estudiar de manera conjunta i coordinada diferents escenaris d’aquí a la finalització del curs acadèmic 2019-2020, davant la incertesa de com evolucionaran les mesures en relació amb la contenció de la pandèmia de coronavirus COVID-19. 

El principal missatge que es vol transmetre a l'estudiantat i a les seves famílies, així com a la ciutadania en general, és de tranquil·litat. En la reunió mantinguda entre Govern, AQU Catalunya i les universitats s'ha destacat que es continuarà treballant, des de la corresponsabilitat i la coordinació, per assegurar el mínim impacte d’aquestes circumstàncies en els aprenentatges del col·lectiu d’estudiants, així com garantir –per part de les universitats– que l’estudiantat que hagi adquirit els coneixements, superarà el curs acadèmic.

Després de la reunió mantinguda, el Govern, AQU Catalunya i les universitats han emès un comunicat en el qual manifesten que: 

  • A causa de la situació d’excepcionalitat davant la qual ens trobem per tal de minimitzar el risc de contagi per coronavirus COVID-19 entre la població, la totalitat dels campus universitaris continuen tancats o amb l’accés restringit als serveis crítics, i tota l’activitats’està realitzant de forma virtual.
  • En el cas de les 11 universitats presencials, l’esforç principal s’està concentrant en l’adaptació de l’activitat lectiva. Després d’una primera setmana de docència i avaluació no presencial , la valoració és satisfactòria i es continua treballant per millorar i ajustar a aquest nou context general el conjunt de processos i estratègies d’ensenyament-aprenentatge en curs així com la globalitat diversa d’eines i recursos tecnològics de suport.
  • Davant la incertesa de com evolucionaran les mesures en relació amb la contenció de la pandèmia, s’ha acordat estudiar de manera conjunta i coordinada –Govern, universitats i AQU– diferents escenaris d’aquí a la finalització del curs acadèmic 2019-2020, amb l’objectiu de garantir al col·lectiu estudiantel manteniment de tota l’activitat programada que, a banda de la docència, inclou les pràctiques així com els processos d’avaluació.
  • El principal missatge que es vol transmetre als estudiants i a la seves famílies, així com a la ciutadania en general, és un missatge de tranquil·litat. El Govern, AQU Catalunya i les 12 universitats, en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), estan treballant des de la corresponsabilitat i la coordinació per assegurar el mínim impacte d’aquestes circumstàncies en els aprenentatges del col·lectiu d’estudiants, així com garantir –per part de les universitats– que l’estudiantat que hagi adquirit els coneixements, superarà el curs acadèmic.
  • Així mateix, el Govern vol subratllar la total confiança en la tasca que estan desenvolupant les universitats en aquests moments i vol reconèixer l’esforç que està realitzant tota la comunitat universitària –personal docent i investigador (PDI, personal d’administració i serveis (PAS) i l’estudiantat– per fer front a aquesta situació d’excepcionalitat. De la mateixa manera, el Govern i les universitats volem reiterar la crida a la responsabilitat de tota la ciutadania a seguir escrupolosament les indicacions de Salut i de les autoritats corresponents, per assolir els efectes desitjats amb aquest confinament.

Altres notícies

»Balaguer celebra aquest dissabte el quart mercat setmanal amb parades exclusivament d'alimentació a la plaça del Mercadal

»La comunitat xinesa de Balaguer ha fet entrega aquest divendres a la Paeria de 1.950 mascaretes i 2.200 guants.

»La paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap explica algunes de les actuacions que s'han dut a terme aquesta setmana i les que estan previstes.

»Un total de 40 usuaris de dos residències de Balaguer donen positiu de covid-19. Es tracta de 26 avis de la residència Comtes d'Urgell i 14 de la residència Santa Maria.

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ha atès a dia d'avui una cinquantena de persones, sobretot gent gran, a qui estan subministrant aliments o també productes com butà o pelet

»Balaguer acollirà aquest divendres i dissabte 3 i 4 d'abril una donació de sang. Com a mesura excepcional, cal reservar hora abans d'anar-hi. A més, la Federació Catalana de Donants de Sang ha fet públic un vídeo d'agraïment per l'esforç i l'entrega.

»Les parròquies de Balaguer i comarca busquen solucions 'modernes', per oferir la tradicional benedicció i missa de Rams, aquest diumenge 5 d'abril. Retransmissions per internet o entrega de rams beneïts a domicili són les opcions. 

»L'empresa d'exhibició cinematogràfica lleidatana Circuit Urgellenc, que també gestiona el Cinema Balaguer, inicia la campanya solidària 'I love cine de poble' per fomentar la compra d'entrades anticipades durant el confinament. 

»Un web posa a l'abast de pagesos i ramaders un espai online per promoure la venda a domicili dels seus productes. Creat pel balaguerí Ivan Fustero, proposa un 'mercat virtual' i també mostra informació de 680 mercats de Catalunya

»La Paeria de Balaguer ja ha repartit més d'un miler de mascaretes i n'està confeccionant mil més a través de la Xarxa de Voluntariats. S'han fet arribar a les tres residències de la ciutat i també als treballadors de la paeria que fan serveis essencials.

»La Biblioteca Margarida de Monferrat de Balaguer us recomana en motiu del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil el llibre ‘El taller de nines’

»Des del Forn Inalba de Balaguer s'ha posat a disposició a les seves botigues un kit amb tot el necessari per elaborar una mona de pasqua, amb l'objectiu que cap nen es quedi sense. Es complementa amb un tutorial en vídeo. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt