Diumenge 07 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

25-03-2020

El Govern, AQU Catalunya i les universitats acorden treballar coordinament l'afectació del curs acadèmic 2019-2020 a causa de la pandèmia de coronavirus

El Govern, mitjançant la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement, l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) i les 12 universitats catalanes, han acordat estudiar de manera conjunta i coordinada diferents escenaris d’aquí a la finalització del curs acadèmic 2019-2020, davant la incertesa de com evolucionaran les mesures en relació amb la contenció de la pandèmia de coronavirus COVID-19. 

El principal missatge que es vol transmetre a l'estudiantat i a les seves famílies, així com a la ciutadania en general, és de tranquil·litat. En la reunió mantinguda entre Govern, AQU Catalunya i les universitats s'ha destacat que es continuarà treballant, des de la corresponsabilitat i la coordinació, per assegurar el mínim impacte d’aquestes circumstàncies en els aprenentatges del col·lectiu d’estudiants, així com garantir –per part de les universitats– que l’estudiantat que hagi adquirit els coneixements, superarà el curs acadèmic.

Després de la reunió mantinguda, el Govern, AQU Catalunya i les universitats han emès un comunicat en el qual manifesten que: 

  • A causa de la situació d’excepcionalitat davant la qual ens trobem per tal de minimitzar el risc de contagi per coronavirus COVID-19 entre la població, la totalitat dels campus universitaris continuen tancats o amb l’accés restringit als serveis crítics, i tota l’activitats’està realitzant de forma virtual.
  • En el cas de les 11 universitats presencials, l’esforç principal s’està concentrant en l’adaptació de l’activitat lectiva. Després d’una primera setmana de docència i avaluació no presencial , la valoració és satisfactòria i es continua treballant per millorar i ajustar a aquest nou context general el conjunt de processos i estratègies d’ensenyament-aprenentatge en curs així com la globalitat diversa d’eines i recursos tecnològics de suport.
  • Davant la incertesa de com evolucionaran les mesures en relació amb la contenció de la pandèmia, s’ha acordat estudiar de manera conjunta i coordinada –Govern, universitats i AQU– diferents escenaris d’aquí a la finalització del curs acadèmic 2019-2020, amb l’objectiu de garantir al col·lectiu estudiantel manteniment de tota l’activitat programada que, a banda de la docència, inclou les pràctiques així com els processos d’avaluació.
  • El principal missatge que es vol transmetre als estudiants i a la seves famílies, així com a la ciutadania en general, és un missatge de tranquil·litat. El Govern, AQU Catalunya i les 12 universitats, en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), estan treballant des de la corresponsabilitat i la coordinació per assegurar el mínim impacte d’aquestes circumstàncies en els aprenentatges del col·lectiu d’estudiants, així com garantir –per part de les universitats– que l’estudiantat que hagi adquirit els coneixements, superarà el curs acadèmic.
  • Així mateix, el Govern vol subratllar la total confiança en la tasca que estan desenvolupant les universitats en aquests moments i vol reconèixer l’esforç que està realitzant tota la comunitat universitària –personal docent i investigador (PDI, personal d’administració i serveis (PAS) i l’estudiantat– per fer front a aquesta situació d’excepcionalitat. De la mateixa manera, el Govern i les universitats volem reiterar la crida a la responsabilitat de tota la ciutadania a seguir escrupolosament les indicacions de Salut i de les autoritats corresponents, per assolir els efectes desitjats amb aquest confinament.

Altres notícies

»Aquest dissabte ha obert el Museu de la Noguera amb algunes primeres visites durant el matí. El Centre d'Interpretació de l'Or també ha reobert portes encara que fins demà diumenge no s’espera la primera visita i taller

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, L’analfabeta, de KRISTOF, Agota. Editat per Amsterdam

»Lleida entrarà dilluns finalment en fase 2. Pel que fa a Balaguer, Vidal recorda que amb la fase 2 podran obrir les escoles a la ciutat i es podran reprendre entrenaments en disciplines com el tennis taula o la gimnàstica rítmica.

»Els Mossos d'Esquadra detenen a Vilaller un veí de Balaguer de 48 anys i amb antecedents a qui van trobar gairebé 400 grams de marihuana al cotxe en què viatjava, que no tenia la ITV en regla i era conduït amb el carnet caducat. 

»Aquest proper diumenge es farà l'ofrena floral davant el monument al Comte Jaume d'Urgell, per recordar que el passat 1 de juny es van complir 587 anys de la seva mort. 

»Balaguer se suma per segon any a les Jornades Europees d'Arqueologia 2020 amb visites guiades al Pla d'Almatà. Es faran el dissabte 20 de juny des de les 10 a la 1 del migdia, amb reserva prèvia i en grups reduïts

»Enxampen un veí de Balaguer circulant a 208 km/h per la C-53, a Castellserà. Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment al conductor ja que la via està limitada a una velocitat de 90 km/h

»El Museu de la Noguera i el Centre d'Interpretació de l'Or reobren portes aquest dissabte amb els horaris habituals. Els dos equipaments seran gratuïts durant tot el mes de juny i adaptats amb les màximes garanties sanitàries

»El proper dilluns 8 de juny es tornarà a posar en marxa de nou la zona blava de Balaguer després de gairebé tres mesos aturada 

»La Paeria de Balaguer es compromet a analitzar la implementació d'una targeta moneder d'impacte social. Així es va acordar en el ple d'aquest dijous durant el debat de la moció que va presentar la CUP perquè es creï aquesta targeta. 

»Aquest dimecres va tenir lloc una nova reunió de treball per parlar de la futura Via verda de la Vall del Sió, entre Sant Guim de Freixenet i Balaguer. La iniciativa dinamitzarà el turisme i ajudarà a fixar gent al territori

»Càritas Balaguer col·labora amb els centres educatius de la ciutat amb la impressió i repartiment dels dossiers de treball fets per les escoles durant el confinament als alumnes més vulnerables o que no disposen de tecnologia. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt