Diumenge 05 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

25-03-2020

La Diputació de Lleida reactivarà les reunions de comissions informatives i el ple, que es faran per via telemàtica

La Diputació de Lleida recuperarà la setmana vinent, per via telemàtica, les reunions de les diferents comissions informatives que van ser ajornades amb el decret del passat 15 de març, amb la finalitat de reduir al màxim la propagació de la infecció de la malaltia coronavirus COVID-19. Així s’ha acordat aquest matí en el decurs d’una Junta de Portaveus celebrada per videoconferència i en la qual també s’ha posat de manifest que el proper ple, el corresponent al mes de març i que també va ser suspès, se celebrarà el dilluns 6 d’abril també per via telemàtica, ja que encara estarà en vigència l’estat d’alarma decretat pel govern de l’Estat.

La Junta de Portaveus de la Diputació de Lleida, que ha estat marcada per una elevada predisposició a la col·laboració de tots els grups polítics, l’ha presidit Joan Talarn i hi han participat el vicepresident Jordi Latorre; la portaveu d’ERC, Mercè Carulla; la portaveu de JxCat, Rosa Pujol; el portaveu del PSC, Fèlix Larrosa; la portaveu de Cs, Maria Burrel; la portaveu d’ECP, Elena Ferre, i el portaveu d’UA, Amador Marqués. Aquestes reunions de portaveus, a més, s’aniran reproduint de manera telemàtica cada dos o tres dies per tal de mantenir un seguiment exhaustiu de l’evolució de la situació i les mesures que es vagin adoptant per part de la Diputació.

La necessitat de reactivar les comissions informatives és per poder avançar en les tramitacions dels expedients oberts abans de la crisi sanitària, així com el paquet de mesures econòmiques anunciades per garantir que els ajuntaments i les empreses privades que presten els seus serveis i subministren als ens locals disposin de la liquiditat econòmica suficient per fer front amb garanties a la crisi sanitària i limitar l’impacte d’una subsegüent crisi econòmica derivada de l’actual situació. Tots els portaveus han coincidit en la necessitat de treballar des de l’Administració amb la previsió d’ajudar a reactivar els sectors econòmics lleidatans en l’escenari posterior a la superació de l’emergència sanitària.

 

 

 

El president Joan Talarn ha posat en comú amb els representants de tots els grups polítics de la Diputació de Lleida les decisions preses en aquests dies pel govern de la institució, com l’augment a 1.000 euros per alumne de la subvenció als municipis que presten el servei d’ajuts per a llars d’infants; l’increment en 800.000 euros més de la partida inicial d’un milió destinada a ajudar a fer front a les despeses ordinàries dels propis ajuntaments; l’ampliació de terminis per a la recaptació voluntària d’impostos sense detriment que els ajuntaments puguin rebre igualment les bestretes de caixa, i les altres mesures de caire intern que han facilitat l’extensió del teletreball entre el personal de la Diputació i l’atenció informàtica a les consultes i els tràmits d’ajuntaments i ciutadania.

La portaveu Rosa Pujol, en qualitat de vicepresidenta del Patronat de Turisme Terres de Lleida, ha informat que s’està començant a definir una futura campanya per promoure que la ciutadania de Lleida, una vegada superades les restriccions de moviment, faci turisme a les pròpies Terres de Lleida per tal d’ajudar a reactivar un sector econòmic fonamental del territori i que ha rebut directament l’impacte negatiu del necessari confinament a casa de la ciutadania.

D’altra banda, Joan Talarn ha informat que s’han cedit gratuïtament, i de forma temporal, tres vehicles de la Diputació al Departament de Salut de la Generalitat per tal de facilitar la mobilitat dels seus tècnics entre les residències i els serveis sanitaris de la demarcació de Lleida. Un d’ells és una furgoneta de 9 places per poder realitzar-hi transport d’equips de persones i repartiment de material sanitari entre els diferents centres de salut.


Altres notícies

»Balaguer celebra aquest dissabte el quart mercat setmanal amb parades exclusivament d'alimentació a la plaça del Mercadal

»La comunitat xinesa de Balaguer ha fet entrega aquest divendres a la Paeria de 1.950 mascaretes i 2.200 guants.

»La paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap explica algunes de les actuacions que s'han dut a terme aquesta setmana i les que estan previstes.

»Un total de 40 usuaris de dos residències de Balaguer donen positiu de covid-19. Es tracta de 26 avis de la residència Comtes d'Urgell i 14 de la residència Santa Maria.

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ha atès a dia d'avui una cinquantena de persones, sobretot gent gran, a qui estan subministrant aliments o també productes com butà o pelet

»Balaguer acollirà aquest divendres i dissabte 3 i 4 d'abril una donació de sang. Com a mesura excepcional, cal reservar hora abans d'anar-hi. A més, la Federació Catalana de Donants de Sang ha fet públic un vídeo d'agraïment per l'esforç i l'entrega.

»Les parròquies de Balaguer i comarca busquen solucions 'modernes', per oferir la tradicional benedicció i missa de Rams, aquest diumenge 5 d'abril. Retransmissions per internet o entrega de rams beneïts a domicili són les opcions. 

»L'empresa d'exhibició cinematogràfica lleidatana Circuit Urgellenc, que també gestiona el Cinema Balaguer, inicia la campanya solidària 'I love cine de poble' per fomentar la compra d'entrades anticipades durant el confinament. 

»Un web posa a l'abast de pagesos i ramaders un espai online per promoure la venda a domicili dels seus productes. Creat pel balaguerí Ivan Fustero, proposa un 'mercat virtual' i també mostra informació de 680 mercats de Catalunya

»La Paeria de Balaguer ja ha repartit més d'un miler de mascaretes i n'està confeccionant mil més a través de la Xarxa de Voluntariats. S'han fet arribar a les tres residències de la ciutat i també als treballadors de la paeria que fan serveis essencials.

»La Biblioteca Margarida de Monferrat de Balaguer us recomana en motiu del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil el llibre ‘El taller de nines’

»Des del Forn Inalba de Balaguer s'ha posat a disposició a les seves botigues un kit amb tot el necessari per elaborar una mona de pasqua, amb l'objectiu que cap nen es quedi sense. Es complementa amb un tutorial en vídeo. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt