Dissabte 04 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

26-03-2020

Editors de revistes, premsa comarcal i digitals reclamen l'ajuda del Govern per pal·liar 'els efectes' del coronavirus. Temen que les empreses no puguin suportar les conseqüències de la crisi sanitària si la Generalitat no hi intervé

Els editors de revistes, premsa comarcal i local i mitjans digitals signen aquest dijous un comunicat conjunt d'alerta sobre les conseqüències del coronavirus en les empreses del sector. Avisen que la crisi sanitària les està afectant "de manera més contundent i ràpida" del previst, tant per l'aturada de l'activitat a impremtes i afectacions en la distribució com per la caiguda pronunciada de la publicitat, que està acompanyant altres sectors de la comunicació. Temen que les empreses no puguin suportar la situació i reclamen que la Generalitat intervingui, per exemple, fent efectius els pagaments de subvencions i campanyes publicitàries pendents del 2019, amb línies de finançament directe o amb la compra d'exemplars, entre altres mesures.

La Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals demana també que es faciliti la tramitació de cessions de crèdit a entitats que poden oferir liquiditat als editors; que es planifiquin campanyes de publicitat de pagament amb criteris de discriminació positiva "tenint en compte la fragilitat de les estructures de les publicacions especialitzades, de la premsa comarcal i local i els mitjans digitals i la seva menor capacitat per arribar als grans anunciants"; i que es plantegi incrementar el pressupost destinat a publicitat institucional en el que queda del 2020 "com a via senzilla i efectiva per salvar capçaleres".

 

Així mateix, també sol·liciten al Govern que "intercedeixi" amb l'executiu espanyol perquè aquest condoni la cotització a la Seguretat Social de les empreses i autònoms fins que no es reprengui l’activitat amb normalitat, adopti la directiva de la UE per a les publicacions digitals quant a l'IVA del 4%, que les publicacions en català es beneficiïn de les campanyes de publicitat i comunicació institucional del Govern espanyol i que es canviï el criteri de Correus que ha decidit no enviar revistes i periòdics, obligant a un tiratge mínim, sense tenir en compte l’àrea de cobertura".

 

La Federació agrupa l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) i l'Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC) i Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC). El sector dona feina a 1.500 famílies i té una facturació conjunta anual de 42,1 milions d’euros. També ha signat el comunicat el Col·legi de Periodistes de Catalunya.


Altres notícies

»La comunitat xinesa de Balaguer ha fet entrega aquest divendres a la Paeria de 1.950 mascaretes i 2.200 guants.

»La paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap explica algunes de les actuacions que s'han dut a terme aquesta setmana i les que estan previstes.

»Un total de 40 usuaris de dos residències de Balaguer donen positiu de covid-19. Es tracta de 26 avis de la residència Comtes d'Urgell i 14 de la residència Santa Maria.

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ha atès a dia d'avui una cinquantena de persones, sobretot gent gran, a qui estan subministrant aliments o també productes com butà o pelet

»Balaguer acollirà aquest divendres i dissabte 3 i 4 d'abril una donació de sang. Com a mesura excepcional, cal reservar hora abans d'anar-hi. A més, la Federació Catalana de Donants de Sang ha fet públic un vídeo d'agraïment per l'esforç i l'entrega.

»Les parròquies de Balaguer i comarca busquen solucions 'modernes', per oferir la tradicional benedicció i missa de Rams, aquest diumenge 5 d'abril. Retransmissions per internet o entrega de rams beneïts a domicili són les opcions. 

»L'empresa d'exhibició cinematogràfica lleidatana Circuit Urgellenc, que també gestiona el Cinema Balaguer, inicia la campanya solidària 'I love cine de poble' per fomentar la compra d'entrades anticipades durant el confinament. 

»Un web posa a l'abast de pagesos i ramaders un espai online per promoure la venda a domicili dels seus productes. Creat pel balaguerí Ivan Fustero, proposa un 'mercat virtual' i també mostra informació de 680 mercats de Catalunya

»La Paeria de Balaguer ja ha repartit més d'un miler de mascaretes i n'està confeccionant mil més a través de la Xarxa de Voluntariats. S'han fet arribar a les tres residències de la ciutat i també als treballadors de la paeria que fan serveis essencials.

»La Biblioteca Margarida de Monferrat de Balaguer us recomana en motiu del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil el llibre ‘El taller de nines’

»Des del Forn Inalba de Balaguer s'ha posat a disposició a les seves botigues un kit amb tot el necessari per elaborar una mona de pasqua, amb l'objectiu que cap nen es quedi sense. Es complementa amb un tutorial en vídeo. 

»L'oficina de turisme de Balaguer posa en marxa el repte #balaguerrelatsdesdelconfinament, que proposa escriure microrelats de 1120 caràcters ambientats en un espai patrimonial de Balaguer. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt