Dissabte 04 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

26-03-2020

LES ENTITATS DE SALUT MENTAL I ADDICCIONS DE LES TERRES DE LLEIDA CONTINUEN AMB EL TREBALL D'ATENCIÓ I SUPORT DAVANT LA CRISI SANITÀRIA DEL COVID-19

Salut Mental Catalunya Terres de Lleida,Coordinadora d’Entitats de Salut Mental i Adiccions (integrada per Salut Mental Ponent, Salut Mental Pla d’Urgell, Salut Mental La Noguera, Salut Mental Ondara Sió, Salut Mental Sol del Solsonès, Salut Mental Pallars, AADDMM Terraferma, el Grup Alba, Alba Jussà SCLL i l’Associació Talma), davant la situació d’excepcionalitat i d’emergència degut al COVID-19, comunica que les entitats continuen garantint els serveis socials de suport per a les persones amb problemàtica de salut mental i adiccions i els seu familiars a la província de Lleida. D’altra banda, la pròpia Coordinadora continuem al servei d’aquestes associacions i professionals en les seves tasques de suport i assessorament.

Seguint les instruccions del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies comuniquem que continuen en funcionament els serveis Llar i Pisos amb Suport, el Programa d’Acompanyament Integral en el procés de rehabilitació de persones amb trastorn mental  i el Programa de Suport a l’Autonomia a la Pròpia Llar (PSAPLL). Mentre que els serveis que han quedat temporalment suspesos han estat els Clubs Socials i els Serveis Prelaborals, continuant tots els professionals en actiu realitzant teletreball, fent seguiment de les persones i plantejant activitats i recursos alternatius als presencials.

Les nostres entitats també continuen oferint el Servei d’Atenció, Informació i Assessorament a les Famílies i el Servei d’Atenció Psicològica a través de telèfon, correu electrònic o, sempre que sigui possible, per videoconfèrencia. El Programa de Suport a l’Autonomia per a persones que conviuen amb el familiar, finançat per la Diputació de Lleida, també continua en funcionament, prioritzant els seguiments telefònics i per videoconferència. 

Totes les associacions han realitzat un treball de comunicació imprescindible per donar a  conèixer els serveis i protocols que tenen a la seva disponibilitat. Volem agrair la tasca que estan realitzant tots i totes les professionals per assegurar l’atenció a les persones vulnerables en aquests moments d’excepcionalitat. Fer extensiu aquest agraïment també a la Federació Salut Mental Catalunya per la seva tasca comunicativa i de suport i sumar-nos a les reivindacions del col·lectiu que atenem. Les persones amb problemàtica de salut mental tenen unes necessitats específiques i diverses i poden viure aquests moments amb uns nivells d’angoixa elevats i amb un sentiment de soledat i aîllament. Per això, es continuarà realitzant tot el treball necessari d’incidència política per vetllar pels drets de les persones que atenem. 

Treballem coordinadanent amb el Departament de Salut  i amb el  Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per poder resoldre la falta de material sanitari de prevenció pels professionals, la detecció d’alguna persona amb simptomotologia o positiu amb covid-19 i el suport en casos complexes derivats de la pròpia situació de persones amb problemes de salut mental.

Adjunt, trobareu la infografia de tots els serveis que ofereixen les entitats a cada comarca i el telèfon de contacte. Estem a la vostra disposició per donar tot el suport necessari.


Altres notícies

»La comunitat xinesa de Balaguer ha fet entrega aquest divendres a la Paeria de 1.950 mascaretes i 2.200 guants.

»La paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap explica algunes de les actuacions que s'han dut a terme aquesta setmana i les que estan previstes.

»Un total de 40 usuaris de dos residències de Balaguer donen positiu de covid-19. Es tracta de 26 avis de la residència Comtes d'Urgell i 14 de la residència Santa Maria.

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ha atès a dia d'avui una cinquantena de persones, sobretot gent gran, a qui estan subministrant aliments o també productes com butà o pelet

»Balaguer acollirà aquest divendres i dissabte 3 i 4 d'abril una donació de sang. Com a mesura excepcional, cal reservar hora abans d'anar-hi. A més, la Federació Catalana de Donants de Sang ha fet públic un vídeo d'agraïment per l'esforç i l'entrega.

»Les parròquies de Balaguer i comarca busquen solucions 'modernes', per oferir la tradicional benedicció i missa de Rams, aquest diumenge 5 d'abril. Retransmissions per internet o entrega de rams beneïts a domicili són les opcions. 

»L'empresa d'exhibició cinematogràfica lleidatana Circuit Urgellenc, que també gestiona el Cinema Balaguer, inicia la campanya solidària 'I love cine de poble' per fomentar la compra d'entrades anticipades durant el confinament. 

»Un web posa a l'abast de pagesos i ramaders un espai online per promoure la venda a domicili dels seus productes. Creat pel balaguerí Ivan Fustero, proposa un 'mercat virtual' i també mostra informació de 680 mercats de Catalunya

»La Paeria de Balaguer ja ha repartit més d'un miler de mascaretes i n'està confeccionant mil més a través de la Xarxa de Voluntariats. S'han fet arribar a les tres residències de la ciutat i també als treballadors de la paeria que fan serveis essencials.

»La Biblioteca Margarida de Monferrat de Balaguer us recomana en motiu del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil el llibre ‘El taller de nines’

»Des del Forn Inalba de Balaguer s'ha posat a disposició a les seves botigues un kit amb tot el necessari per elaborar una mona de pasqua, amb l'objectiu que cap nen es quedi sense. Es complementa amb un tutorial en vídeo. 

»L'oficina de turisme de Balaguer posa en marxa el repte #balaguerrelatsdesdelconfinament, que proposa escriure microrelats de 1120 caràcters ambientats en un espai patrimonial de Balaguer. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt