Divendres 10 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

26-03-2020

Un 53% de les empreses han fet un ERTO i gairebé un terç han aturat l'activitat, segons una enquesta de la Cambra. Prop d'un 65% de les empreses han reduït les vendes en més de la meitat durant el març. 

Un 53% de les empreses han fet un ERTO a causa del coronavirus, segons els resultats d'una enquesta de la Cambra de Comerç de Barcelona. A més, un 32% de les companyies no han fet la contractació que tenien previst fer en els pròxims mesos, un 5% han optat per no renovar el personal temporal i un 8% ha fet una reducció permanent de treballador. Segons l'enquesta, gairebé un terç de les empreses han aturat l'activitat, un 18% ho han fet parcialment, un 35% han notat un impacte en vendes, un 14% tenen problemes de liquiditat i un 3% d'aprovisionaments. Les dades de l'enquesta també constaten el fort impacte del coronavirus en les vendes: prop d'un 65% de les empreses han reduït les vendes en més de la meitat durant aquest mes de març. 

Així, en un 19% dels casos han caigut un 100%, en un quart de les empreses han disminuït un 75%, i en un altre 19% s'han reduït un 50%. En el cas del 15% restant de companyies, les vendes han baixat un 25%, i només en un 6% dels casos han pujat.

De cara als pròxims tres mesos, la majoria de les companyies enquestades són pessimistes. Un 37% de les empreses preveu una caiguda de les vendes del 75%, un 26% calculen una davallada del 50% i un 14%, del 100%.

En referència a l'aplicació de mesures de contenció sanitària o canvis en la forma de treballar, gairebé la totalitat de les empreses, un 73%, ha implementat rutines d'higiene i cancel•lació de reunions i viatges. A més, un 42% de les companyies han optat pel teletreball i la suspensió temporal de l'activitat amb més risc de contagi.

Amb tot, la Cambra de Comerç de Barcelona ha publicat aquest dijous una nova multiconsulta amb l'objectiu de continuar recollint informació sobre com està afectant la crisi del coronavirus en el teixit econòmic. En aquest cas, la corporació pregunta sobre la situació creditícia de les empreses i si aquestes s'estan plantejant fer un concurs de creditors, entre altres aspectes.

Aquesta acció s'emmarca en el sistema de consultes impulsat per la Cambra de Comerç de Barcelona per conèixer l'opinió dels empresaris i "refrendar" posicionaments de la institució. Al llarg del mandat de Joan Canadell, la corporació ha preguntat si calia condicionar el suport del govern espanyol a la inversió en infraestructures a Catalunya o si l'empresariat donava suport a la via unilateral.
 


Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura de la novel·la, Canto jo i la muntanya balla, de l’escriptora Irene Solà. Editat per Anagrama 2019

»El paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha expressat el seu condol a les famílies afectades per la pèrdua d’un ésser estimat pel coronavirus, alhora que demana a la ciutadania continuar amb el confinament

»L'Exèrcit desinfecta la residència Comtes d'Urgell de Balaguer, on hi ha més d'una vintena de casos de coronavirus. La setmana passada ja hi va actuar una empresa contractada per la Generalitat

»Des del Forn Inalba de Balaguer s'ha posat a disposició a les seves botigues un kit amb tot el necessari per elaborar una mona de pasqua, amb l'objectiu que cap nen es quedi sense. Es complementa amb un tutorial en vídeo. 

»El paer en cap de Balaguer qualifica 'd'improvisació i de no saber ben bé cap a on cal anar' l'anunci fet aquest matí per Pedro Sánchez, que ha confirmat que el pròxim dilluns retornaran a la feina els treballadors de serveis no essencials

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre La memòria de l’aigua, de l’escriptora Montse Barberi. Editat per Columna 2019

»L'Àrea d'Ocupació de la Paeria de Balaguer segueix amb la seva activitat. En les últimes setmanes 9 persones desocupades participants dels programes d'orientació han aconseguit un lloc de treball

»La Paeria de Balaguer ha comprat 15.000 mascaretes per continuar garantint la seguretat de les persones que treballen en serveis essencials. D'altra banda, s'intensificaran els controls a la ciutat per part de la Guàrdia Urbana

»Avui és el darrer dia per contribuir en la campanya Lletres Solidàries una iniciativa de la llibreria L'Argonauta de Balaguer. De moment s'han recollit 400 euros.

»Els Serveis Socials de la Noguera organitzen del 14 al 21 d'abril una campanya de recollida d'aliments per fer front a l'augment de sol·licituds d'ajuda al Banc dels aliments de la Noguera, en motiu de la situació actual. 

»L'Àrea d'Ocupació de la Paeria de Balaguer segueix amb la seva activitat. En les últimes setmanes 9 persones desocupades participants dels programes d'orientació han aconseguit un lloc de treball.

»Una alumna de 9 anys de l'Escola de Música de Balaguer crea un rap pel coronavirus 'Fora coronavirus'.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt