Dissabte 04 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

26-03-2020

Un 53% de les empreses han fet un ERTO i gairebé un terç han aturat l'activitat, segons una enquesta de la Cambra. Prop d'un 65% de les empreses han reduït les vendes en més de la meitat durant el març. 

Un 53% de les empreses han fet un ERTO a causa del coronavirus, segons els resultats d'una enquesta de la Cambra de Comerç de Barcelona. A més, un 32% de les companyies no han fet la contractació que tenien previst fer en els pròxims mesos, un 5% han optat per no renovar el personal temporal i un 8% ha fet una reducció permanent de treballador. Segons l'enquesta, gairebé un terç de les empreses han aturat l'activitat, un 18% ho han fet parcialment, un 35% han notat un impacte en vendes, un 14% tenen problemes de liquiditat i un 3% d'aprovisionaments. Les dades de l'enquesta també constaten el fort impacte del coronavirus en les vendes: prop d'un 65% de les empreses han reduït les vendes en més de la meitat durant aquest mes de març. 

Així, en un 19% dels casos han caigut un 100%, en un quart de les empreses han disminuït un 75%, i en un altre 19% s'han reduït un 50%. En el cas del 15% restant de companyies, les vendes han baixat un 25%, i només en un 6% dels casos han pujat.

De cara als pròxims tres mesos, la majoria de les companyies enquestades són pessimistes. Un 37% de les empreses preveu una caiguda de les vendes del 75%, un 26% calculen una davallada del 50% i un 14%, del 100%.

En referència a l'aplicació de mesures de contenció sanitària o canvis en la forma de treballar, gairebé la totalitat de les empreses, un 73%, ha implementat rutines d'higiene i cancel•lació de reunions i viatges. A més, un 42% de les companyies han optat pel teletreball i la suspensió temporal de l'activitat amb més risc de contagi.

Amb tot, la Cambra de Comerç de Barcelona ha publicat aquest dijous una nova multiconsulta amb l'objectiu de continuar recollint informació sobre com està afectant la crisi del coronavirus en el teixit econòmic. En aquest cas, la corporació pregunta sobre la situació creditícia de les empreses i si aquestes s'estan plantejant fer un concurs de creditors, entre altres aspectes.

Aquesta acció s'emmarca en el sistema de consultes impulsat per la Cambra de Comerç de Barcelona per conèixer l'opinió dels empresaris i "refrendar" posicionaments de la institució. Al llarg del mandat de Joan Canadell, la corporació ha preguntat si calia condicionar el suport del govern espanyol a la inversió en infraestructures a Catalunya o si l'empresariat donava suport a la via unilateral.
 


Altres notícies

»Balaguer suspèn els actes de la festa del comerç 'SOM COMERÇ - VINE AL COMERÇ DE BALAGUER', que s'havia de fer aquest dissabte 4 de juliol a la ciutat. Ho fa en coherència amb la declaració de confinament del Segrià.

»Òmnium suspèn el festival 'Cultura al carrer', que s'havia de celebrar aquest dissabte a Balaguer. La decisió s'ha pres a causa del confinament de la comarca del Segrià, donat que molts dels voluntaris són d'aquesta comarca. 

»El festival Proximitart de Balaguer @ciutatbalaguer omple en la seva estrena a la Finca Divina Pastora i presenta el programa de concerts per l'estiu, amb The Burning Sky, Los Hernandez, Somis i Marina & Capi.

»La Paeria presenta aquest dissabte la campanya 'Troba-ho a Balaguer' en el marc de la festa que es farà a la ciutat per donar una empenta a la represa de l'activitat del sector comercial.

»Obertura del Monestir de Sta Maria de les Franqueses aquest diumenge dia 5 de juliol

»ERC a Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a persones i famílies amb necessitats tot i que, ara per ara, no la inclou en el pressupost d'enguany.

»Les piscines municipals de Balaguer acolliran el cap de setmana dels dies 11 i 12 de juliol la 27a edició del Mulla't per l'esclerosi múltiple. Tota la recaptació d'aquells dies es destinaran a la Fundació Esclerosi Múltiple.

»Aquest dissabte dia 4 de juliol, de 7 de la tarda a 1 de la matinada, se celebrarà la festa del comerç 'SOM COMERÇ - VINE AL COMERÇ DE BALAGUER'.

»Balaguer serà aquest dissabte seu del festival 'Cultura al carrer', organitzat per Òmnium Cultural des de l'organització volen que aquest festival suposi una constatació de la voluntat popular de continuar consumint cultura

»Swing Noguera participarà aquest dissabte 4 de juliol a la festa del comerç de Balaguer amb una ballada de jazz steps. 

»La marca de cervesa artesana La balaguerina i la Finca Divina Pastora de Balaguer impulsen el festival Proximitart, un festival d'artistes de proximitat.

»Aquest mes de juliol torna l'activitat 'A l'estiu l'or el busquem al riu', en que tots els dimecres d'11 a 13h i dissabtes de 18 a 20h el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre baixa al riu per fer els seus tallers de recerca.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt