Dissabte 04 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

26-03-2020

Els sindicats exigeixen que s'endureixin els acomiadaments perquè no siguin rendibles. CCOO i UGT proposen una moratòria, augmentar les indemnitzacions o condicionar les ajudes a que no es faci fora ningú. 

El secretari general de CCOO, Unai Sordo, i el d'UGT, Pepe Álvarez, han exigit al govern espanyol que endureixi els acomiadaments perquè no siguin rendibles per a les empreses, en plena paralització de l'economia espanyola per la pandèmia de covid-19. En una roda de premsa telemàtica, han defensat que hi ha moltes maneres de "tapar aquesta via d'aigua" com ara fer una moratòria "a la italiana", condicionar qualsevol ajuda que rebin les companyies al fet que no acomiadin treballadors o augmentar la indemnització que es paga actualment per extinció de contracte. "Espremem la llei perquè aquesta via d'aigua es tapi", ha demanat Sordo, que ha reclamat a la Moncloa que es faci el que calgui per "dissuadir les empreses".
"Estem en una situació d'emergència, s'han de sostenir les empreses però també els llocs de treball", ha afirmat. Els sindicalistes han denunciat que tot i les modificacions legislatives per facilitar la flexibilitat interna i per afavorir les suspensions temporals de feina se segueixen produint acomiadaments sobretot en activitats relacionades amb l'hostaleria, la construcció i els serveis auxiliars. Segons han dit, calculen que ja s'han produït un milió d'acomiadaments, tres quartes parts dels quals corresponen a contractes temporals que s'han rescindit.

Els dirigents dels sindicats més representatius de l'Estat han reclamat a les empreses que facin servir els canvis anunciats la setmana passada, segons els quals es poden dur a terme ERTO amb uns terminis molt reduïts i bonificant la quota patronal de les cotitzacions de la Seguretat Social. "Els expedients de regulació temporals de l'ocupació són l'alternativa", ha apuntat Álvarez. "S'ha obert una gran via que és l'ERTO i s'han de tapar la resta de vies", ha indicat Sordo.

Amb tot, han aconsellat al govern que s'introdueixi algun mecanisme perquè es puguin comprovar posteriorment que l'empresa que ha presentat un ERTO no s'ha aprofitat de la situació.

D'altra banda, els caps visibles d'UGT i CCOO han demanat a l'Estat que protegeixi les treballadores de la llar que ara mateix no tenen dret a una prestació d'atur si es queden sense feina. Alhora, s'han posicionat a favor de la creació d'un subsidi nou per a totes aquelles empleades de la llar que no estan en una situació regularitzada i que no poden treballar per culpa de la pandèmia.


Altres notícies

»Òmnium suspèn el festival 'Cultura al carrer', que s'havia de celebrar aquest dissabte a Balaguer. La decisió s'ha pres a causa del confinament de la comarca del Segrià, donat que molts dels voluntaris són d'aquesta comarca. 

»El festival Proximitart de Balaguer @ciutatbalaguer omple en la seva estrena a la Finca Divina Pastora i presenta el programa de concerts per l'estiu, amb The Burning Sky, Los Hernandez, Somis i Marina & Capi.

»La Paeria presenta aquest dissabte la campanya 'Troba-ho a Balaguer' en el marc de la festa que es farà a la ciutat per donar una empenta a la represa de l'activitat del sector comercial.

»Obertura del Monestir de Sta Maria de les Franqueses aquest diumenge dia 5 de juliol

»ERC a Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a persones i famílies amb necessitats tot i que, ara per ara, no la inclou en el pressupost d'enguany.

»Les piscines municipals de Balaguer acolliran el cap de setmana dels dies 11 i 12 de juliol la 27a edició del Mulla't per l'esclerosi múltiple. Tota la recaptació d'aquells dies es destinaran a la Fundació Esclerosi Múltiple.

»Aquest dissabte dia 4 de juliol, de 7 de la tarda a 1 de la matinada, se celebrarà la festa del comerç 'SOM COMERÇ - VINE AL COMERÇ DE BALAGUER'.

»Balaguer serà aquest dissabte seu del festival 'Cultura al carrer', organitzat per Òmnium Cultural des de l'organització volen que aquest festival suposi una constatació de la voluntat popular de continuar consumint cultura

»Swing Noguera participarà aquest dissabte 4 de juliol a la festa del comerç de Balaguer amb una ballada de jazz steps. 

»La marca de cervesa artesana La balaguerina i la Finca Divina Pastora de Balaguer impulsen el festival Proximitart, un festival d'artistes de proximitat.

»Aquest mes de juliol torna l'activitat 'A l'estiu l'or el busquem al riu', en que tots els dimecres d'11 a 13h i dissabtes de 18 a 20h el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre baixa al riu per fer els seus tallers de recerca.

»L'ajuntament de Balaguer canviarà el sistema de calefacció de l'edifici consistorial de Gasoil a Gas Natural, després que els episodis de pluges del 2018 provoquessin danys importants al dipòsit ubicat al soterrani de l'edifici. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt