Divendres 10 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

26-03-2020

Els sindicats exigeixen que s'endureixin els acomiadaments perquè no siguin rendibles. CCOO i UGT proposen una moratòria, augmentar les indemnitzacions o condicionar les ajudes a que no es faci fora ningú. 

El secretari general de CCOO, Unai Sordo, i el d'UGT, Pepe Álvarez, han exigit al govern espanyol que endureixi els acomiadaments perquè no siguin rendibles per a les empreses, en plena paralització de l'economia espanyola per la pandèmia de covid-19. En una roda de premsa telemàtica, han defensat que hi ha moltes maneres de "tapar aquesta via d'aigua" com ara fer una moratòria "a la italiana", condicionar qualsevol ajuda que rebin les companyies al fet que no acomiadin treballadors o augmentar la indemnització que es paga actualment per extinció de contracte. "Espremem la llei perquè aquesta via d'aigua es tapi", ha demanat Sordo, que ha reclamat a la Moncloa que es faci el que calgui per "dissuadir les empreses".
"Estem en una situació d'emergència, s'han de sostenir les empreses però també els llocs de treball", ha afirmat. Els sindicalistes han denunciat que tot i les modificacions legislatives per facilitar la flexibilitat interna i per afavorir les suspensions temporals de feina se segueixen produint acomiadaments sobretot en activitats relacionades amb l'hostaleria, la construcció i els serveis auxiliars. Segons han dit, calculen que ja s'han produït un milió d'acomiadaments, tres quartes parts dels quals corresponen a contractes temporals que s'han rescindit.

Els dirigents dels sindicats més representatius de l'Estat han reclamat a les empreses que facin servir els canvis anunciats la setmana passada, segons els quals es poden dur a terme ERTO amb uns terminis molt reduïts i bonificant la quota patronal de les cotitzacions de la Seguretat Social. "Els expedients de regulació temporals de l'ocupació són l'alternativa", ha apuntat Álvarez. "S'ha obert una gran via que és l'ERTO i s'han de tapar la resta de vies", ha indicat Sordo.

Amb tot, han aconsellat al govern que s'introdueixi algun mecanisme perquè es puguin comprovar posteriorment que l'empresa que ha presentat un ERTO no s'ha aprofitat de la situació.

D'altra banda, els caps visibles d'UGT i CCOO han demanat a l'Estat que protegeixi les treballadores de la llar que ara mateix no tenen dret a una prestació d'atur si es queden sense feina. Alhora, s'han posicionat a favor de la creació d'un subsidi nou per a totes aquelles empleades de la llar que no estan en una situació regularitzada i que no poden treballar per culpa de la pandèmia.


Altres notícies

»El paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha expressat el seu condol a les famílies afectades per la pèrdua d’un ésser estimat pel coronavirus, alhora que demana a la ciutadania continuar amb el confinament

»L'Exèrcit desinfecta la residència Comtes d'Urgell de Balaguer, on hi ha més d'una vintena de casos de coronavirus. La setmana passada ja hi va actuar una empresa contractada per la Generalitat

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre La memòria de l’aigua, de l’escriptora Montse Barberi. Editat per Columna 2019

»Des del Forn Inalba de Balaguer s'ha posat a disposició a les seves botigues un kit amb tot el necessari per elaborar una mona de pasqua, amb l'objectiu que cap nen es quedi sense. Es complementa amb un tutorial en vídeo. 

»El paer en cap de Balaguer qualifica 'd'improvisació i de no saber ben bé cap a on cal anar' l'anunci fet aquest matí per Pedro Sánchez, que ha confirmat que el pròxim dilluns retornaran a la feina els treballadors de serveis no essencials

»L'Àrea d'Ocupació de la Paeria de Balaguer segueix amb la seva activitat. En les últimes setmanes 9 persones desocupades participants dels programes d'orientació han aconseguit un lloc de treball

»La Paeria de Balaguer ha comprat 15.000 mascaretes per continuar garantint la seguretat de les persones que treballen en serveis essencials. D'altra banda, s'intensificaran els controls a la ciutat per part de la Guàrdia Urbana

»Avui és el darrer dia per contribuir en la campanya Lletres Solidàries una iniciativa de la llibreria L'Argonauta de Balaguer. De moment s'han recollit 400 euros.

»Els Serveis Socials de la Noguera organitzen del 14 al 21 d'abril una campanya de recollida d'aliments per fer front a l'augment de sol·licituds d'ajuda al Banc dels aliments de la Noguera, en motiu de la situació actual. 

»L'Àrea d'Ocupació de la Paeria de Balaguer segueix amb la seva activitat. En les últimes setmanes 9 persones desocupades participants dels programes d'orientació han aconseguit un lloc de treball.

»Una alumna de 9 anys de l'Escola de Música de Balaguer crea un rap pel coronavirus 'Fora coronavirus'.

»El sector del comerç de Balaguer demana a la Paeria que faci un gest i allargui els terminis de pagament d'impostos i taxes com l'aigua o les escombraries.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt