Diumenge 09 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

26-03-2020

El Govern treballa perquè els familiars es puguin endur temporalment gent gran de residències sense perdre la plaça. El Homrani garanteix el pagament del 100% dels serveis d'entitats socials però reorganitzant el personal si és necessari. 

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha explicat que el Govern treballa en un canvi normatiu que permeti treure la gent gran temporalment de les residències sense perdre la plaça i deixant de pagar durant el temps que duri la sortida. En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller ha detallat que per poder endur-se el familiar a casa cal el vistiplau del metge de referencia de la residència que acrediti que el resident no té símptomes de coronavirus i garantir que la persona estarà bé. El Homrani ha dit que això contribuirà també a "destensionar" les residències del país. 

El domicili al que vagi el resident ha de complir els requisits necessaris que garanteixi una bona atenció familiar i poder aïllar la persona en cas de posar-se malalta. A més, la família ha de tenir en compte que en cas de posar-se malalt, aquest pacient no podria retornar a la residència fins a la total cura del procés per evitar un possible contagi a la residència.

D'altra banda, ha garantit el 100% del pagament a les entitats que presten serveis socials però amb una reorganització de personal si és necessari. En aquest sentit, les entitats havien criticat la resolució de la Generalitat que determinava pagar el 85% del servei ja que asseguraven que tot i haver tancat físicament, continuaven prestant serveis d'atenció a persones amb discapacitat o gent gran, entre d'altres. El Homrani ha afirmat que "jurídicament" era el que podien fer però que aquest dimecres va signar una nova resolució que garanteix el pagament del 100%. Ha afegit però que es farà una reorganització del persona de tal manera que es destini a "donar suport als àmbits més necessitats" amb l'objectiu de "mobilitzar el màxim de personal possible".

El conseller també ha assegurat que es continua treballant per fer arribar material de protecció a tots aquests serveis, més enllà dels que són públics. Així, ha esperat tenir un "respir" a finals de setmana, amb l'entrada de nou material que es distribuirà.

Pel que fa a les residències, ha explicat que s'està elaborant un pla específic per a les petites residències on l'aïllament és complicat i que es treballa per "habilitar" nous espais que puguin fer aquesta funció.


Altres notícies

»Balaguer ha celebrat la tradicional Festa dels Anissets de Sant Domènec. Enguany sense missa i amb un concert de sardanes.

»Balaguer recupera les activitats previstes per la setmana vinent, música, monòlegs, zumba i cinema a la fresca, després que les dades del Procicat es mostrin estables. Així i tot la paeria crida a no abaixar la guàrdia. 

»Finalitza el 26è Mercat de les Rebaixes d'estiu de Balaguer amb la satisfacció dels comerciants tot i que l'afluència de clients no ha estat com la d'altres edicions. Tots ells, però, han estat molt respectuosos amb les normes de seguretat.

»El paer en cap de Balaguer considera la proposta de transferir a l'Estat el superàvit dels ajuntaments una barbaritat i un atac a l'autonomia municipal. Quim Torra anuncia un recurs d'inconstitucionalitat.

»Continuen les tasques de neteja del camí de Balaguer a les Franqueses pel bosc de Ribera. Els treballs es fan en el marc del camp de treball 'Bultra'20' al qual participen 12 joves d'arreu de Catalunya.

»Finalitza el projecte JoVa a Balaguer amb el reconeixement als joves participants que han netejat els  grafits que hi ha als murs del marge esquerra del riu Segre propers a la passarel·la de l'avinguda Pere III.

»L'Associació de Comerciants de Balaguer ACB ha celebrat aquest divendres la 26a edició del Mercat de les Rebaixes. S'està fent aquest matí al Passeig de l'Estació. 

»La Paeria de Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a les persones amb necessitats a causa de la pandèmia del coronavirus sempre que 'el volum de gent que se'n pugui beneficiar sigui suficientment important'

»El grup municipal de Junts per Balaguer acusa l'equip de govern de no fer un bon control de la despesa i haver d'apujar impostos i anar a crèdit per tirar projectes endavant.

»A partir d'aquest dijous ja es poden demanar les ajudes del Pla de Suport aprovat per la Paeria per reactivar els sectors econòmics més castigats per la pandèmia del coronavirus.

»L'àrea de Medi Ambient de la paeria ha procedit a la retirada dels nius de cigonya de les torres d'il·luminació del camp de futbol de Balaguer. S'han retirat per motius de seguretat i un cop acabada l'època d'aniament.

»El grup del PSC a la Paeria de Balaguer reclama un pla de suport per a les famílies amb necessitats a causa de la pandèmia, algunes de les quals tenen membres a l'atur o estan en un ERTO.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt