Dissabte 30 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

31-03-2020

L'Estat suspèn sis mesos el desnonament de llogaters en vulnerabilitat i donarà microcrèdits als que no puguin pagar. El govern espanyol estableix una quitança del 50% del deute d'inquilins de bancs, fons o grans tenedors. 

El govern espanyol ha aprovat un paquet de mesures per ajudar els llogaters afectats per la crisi derivada del coronavirus que inclou la suspensió durant sis mesos dels desnonaments a inquilins en situació de vulnerabilitat. El decret també determina que els inquilins de bancs o fons d’inversió tindran una quitança del deute del 50% o bé una reestructuració d’aquesta a tornar en tres anys. Pel que fa als llogaters de petits propietaris -aproximadament el 90-95% del total-, podran demanar microcrèdits sense comissions i a interès 0% a través de l’ICO per fer front als pagaments. Aquells que no puguin pagar el microcrèdit, tindran ajudes governamentals perquè puguin fer-hi front -de fins a 900 euros per a la renda mensual-. 

Entre les mesures aprovades a la reunió del Consell de Ministres d’aquest dimarts, també hi ha la pròrroga extraordinària de mig any des del final de l’estat d’alarma dels contractes que estiguin a punt de vèncer. Amb relació als microcrèdits, seran sense costos d’interessos ni comissions i es donaran a persones que entrin en zona de vulnerabilitat i es podran tornar en sis anys, prorrogables quatre anys més.

S’amplien les condicions d’accés a aquest programa de microcrèdits, que seran menys restrictives que en el cas de la moratòria d’hipoteques, i l’executiu permet que s’hi acullin totes les persones aturades, afectades per ERTO o reduccions de jornada i autònoms que hagin vist reduïts els seus ingressos.

“Més de mig milió” de famílies

El vicepresident segon i ministre d’Afers Socials, Pablo Iglesias, ha destacat que cal “protegir el dret constitucional a l’habitatge” que és “encara més imprescindible” pel fet que els domicilis s’han convertit en la “trinxera des de la qual la gent resisteix al virus”. El vicepresident s’ha fet ressò de les reclamacions dels llogaters, que demanaven mesures “amb raó”, ha dit. Iglesias ha estimat que les mesures sobre el lloguer podrien beneficiar “més de mig milió de famílies”.

Iglesias ha afirmat en roda de premsa que les mesures aprovades aquest dimarts són per “reforçar la protecció social” i donar “seguretat”, “protecció” i “garanties” a la ciutadania durant el confinament perquè sense les mesures econòmiques i socials les restriccions d’activitat “no són viables socialment”.

Vaga de pagament de lloguers

El paquet de mesures s’adopta després de les crítiques d’entitats socials i formacions polítiques per no haver inclòs mesures per als llogaters als decrets econòmics aprovats fins ara. De fet, aquesta setmana més de 200 associacions entre les quals el Sindicat de Llogaters han convocat una vaga de pagament de lloguer a partir de l’1 d’abril davant el que han considerat “abandonament governamental de les arrendatàries afectades per la crisi de la covid-19”.

Amplia la moratòria d’hipoteques

El decret d’aquest dimarts també amplia la moratòria en el pagament d’hipoteques als autònoms -als seus locals i oficines- que s’hagin vist afectats per la declaració de l’estat d’alarma. “Fins l’últim dia de mes en què finalitzi l’estat d’alarma”, les entitats no els podran reclamar el pagament de la hipoteca ni dels interessos, ha dit Iglesias. A més, també inclou una moratòria del pagament de crèdits al consum per a persones en situació de vulnerabilitat.
 


Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Les formes del verb anar, de ERPENBECK, Jenny. Editat per Angle, 2018

»Territori i Sostenibilitat impulsa un nou projecte per a la millora de la integració urbana de la línia de tren a Balaguer. Comportarà el desplaçament d'andanes i la implantació d'un sistema de tramvia, amb una inversió estimada en 10 MEUR

»La Biblioteca de Balaguer reactiva dilluns el servei de préstec amb cita prèvia. Es donaran cites cada 10 minuts i es farà entrega del material demanat pels usuaris a través d'una bossa i amb totes les mesures de seguretat

»La CUP presentarà en el proper ple municipal dues mocions, una perquè es creï una targeta moneder d'impacte social i una altra per fer el pressupost amb la participació de tots els grups municipals i el sectors d'àmbit social, econòmic i cultural

»Les llars d'infants municipals de Balaguer finalitzen aquest divendres el període de preinscripció de forma telemàtica i excepcionalment, demanant cita prèvia, el dilluns 1 de juny de forma presencial. 

»La Guàrdia Urbana de Balaguer intensifica els controls i revisarà la densitat de totes les terrasses. Des de la Paeria es demana prudència i responsabilitat als ciutadans. Durant l'última setmana s'han registrat 11 nous casos de Coronavirus a Balaguer.  

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, L’esqueix de carn, de LANÇON, Philippe. Editat per Angle

»L'Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica de Balaguer preveu obrir inscripcions la segona quinzena de juny. Aquesta setmana s'acabarà l'enquesta entre els alumnes del curs actual per poder fer la reserva de places. 

»La Paeria de Balaguer publicarà a finals de juny un llibret on s'inclouran totes les activitats d'estiu que se celebraran a Balaguer fins al mes de setembre

»La Paeria de Balaguer treballa en el disseny d'un Pla Estratègic Cultural per definir les línies mestres de com ha de ser la ciutat a nivell cultural els propers 15 anys.

»Creu Roja entrega un lot de berenar als infants amb seguiment, gràcies a Actel i Villart Logístic. L'entitat ho fa habitualment durant el curs escolar i gràcies a aquest donatius ho ha pogut realitzar ara de forma excepcional. 

»La Paeria de Balaguer dona resposta a la crisi ocupacional provocada per la COVID-19 i millora el servei de borsa de treball de l'Àrea d'Ocupació


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt