Dissabte 30 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

31-03-2020

El Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació facilita el recull de mesures de Generalitat i Estat per a la protecció i el manteniment de les empreses, els autònoms, l'ocupació i l’activitat econòmica per la crisi del COVID-19

El Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació facilita el recull de mesures de Generalitat i Estat per a la protecció i el manteniment de les empreses, els autònoms, l’ocupació i l’activitat econòmica per la crisi del COVID-19

Fa arribar al sector empresarial, autònom i professional de les comarques de Lleida, en col·laboració amb el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), enllaços on poder resoldre els dubtes i posa al dia la informació que es genera en aquest àmbit

Donada l’actual afectació econòmica produïda per la crisi sanitària del COVID-19 i en col·laboració amb el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida (Promeco) fa arribar a les empreses de Lleida un breu recull amb les principals mesures que la Generalitat de Catalunya i l’Estat han pres per a la seva protecció i manteniment, així com l’afectació sobre els autònoms, l’ocupació i l’activitat econòmica, en general.

Es tracta de totes aquelles qüestions, preguntes i dubtes que s’hagin pogut generar al voltant de les mesures preses en relació amb l’aparició del COVID-19 i que afecten de forma directa l’àmbit empresarial i laboral. Així, es faciliten els enllaços de tot el que pugui afectar el funcionament o l’aturada de l’activitat econòmica forçada per aquesta situació d’emergència.

? Per a autònoms/es:<https://serveiocupacio.gencat.cat/web/.content/01_soc/Informacio-sobre-el-Covid-19/DOCS/Infografia_autonoms_23_03.pdf> prestació extraordinària per cessament d’activitat, moratòria de tributs, ajuts i finançament.

? Per a empreses:<https://serveiocupacio.gencat.cat/web/.content/00_inici/Imatges/Infografia_Empreses_23_03.pdf> mesures de suport, finançament i ajuts per al manteniment de la seva activitat i de l’ocupació.

? Actualització<https://treballiaferssocials.gencat.cat/web/.content/01departament/coronavirus/pmf-ambit-laboral-coronavirus.pdf> permanent de les informacions més sol·licitades.

? Ajuts<https://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/Ajuts-a-lactivitat-productiva-i-locupacio> a l’activitat productiva, segons decret aprovat pel Govern de la Generalitat.Per la seva importància, són d’essencial interès les relacionades les qüestions relacionades amb la presentació d’Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO):

? Tramitar expedients dels ERTO<http://canalempresa.gencat.cat/ca/integraciodepartamentaltramit/tramit/PerTemes/Procediment-dacomiadament-collectiu-de-suspensio-de-contractes-i-de-reduccio-de-jornada-arts.-47-i-51-ET?category=771159ce-a82c-11e3-a972-000c29052e2c&moda=3>. A la Web de Canal Empresa de la Generalitat de Catalunya es troba el tràmit corresponent i el seu  formulari telemàtic específic d’ERTO per causa de força major derivada de la crisi del coronavirus COVID-19.

 ? Telèfon per resoldre dubtes i consultes<https://ovt.gencat.cat/gsitfc/AppJava/generic/conqxsGeneric.do?webFormId=571&set-locale=ca_ES> en relació amb la tramitació d’ERTO 932 285 757, de la direcció general de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. També podeu escriure a la seva bústia corporativa.<https://ovt.gencat.cat/gsitfc/AppJava/generic/conqxsGeneric.do?webFormId=571&set-locale=ca_ES>

? Preguntes<https://serveiocupacio.gencat.cat/web/.content/00_inici/Imatges/PMF_EXTERNES_20_03_2020.pdf> relacionades amb les oficines de treball.

? Informació<https://serveiocupacio.gencat.cat/web/.content/01_soc/Informacio-sobre-el-Covid-19/DOCS/Demanda_ocupacio_EXT_24_03_2020.pdf> per a les persones treballadores que siguin acomiadades.

? Els terminis administratius<https://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/Nova-Noticia-00271> –inclosos els de subvencions i convocatòries– resten suspesos.

? Guia de preguntes freqüents<http://prensa.empleo.gob.es/WebPrensa/salamultimedia/documento_enlaces/guias_ayuda.pdf> del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, amb les mesures adoptades.En aquesta missiva que es fa arribar al sector empresarial, autònom i professional de les comarques de Lleida s’informa que la FUE (Finestreta Única Empresarial, en la qual participa la Diputació de Lleida) fa tot just una setmana que ofereix  un servei d’atenció digital a les empreses, autònoms i professionals per informar de les mesures adoptades en matèria econòmica pel Govern de la Generalitat de Catalunya i pel Govern de l’Estat per fer front a la situació excepcional d’estat d’alarma provocada pel coronavirus SARS-COV-2.Aquest servei d’atenció personalitzada es presta a través dels següents canals:• Canal Empresa: el portal únic de serveis i tràmits per empreses, autònoms i professionals, que contindrà tot el detall de les mesures a la pàgina web canal empresa<http://canalempresa.gencat.cat/ca/01_que_voleu_fer/mesuresempresesiautonoms/> i s’actualitzarà a mesura que en surtin de noves.

• La bústia de contacte<https://canalempresa.gencat.cat/ca/01_que_voleu_fer/mesuresempresesiautonoms/consultes>, des d’on aquests col·lectius podran fer arribar al Patronat les seves consultes i dubtes, als quals es donarà resposta de la manera més ràpida i eficient possible.

• Del canal de Twitter: @FUEmpresacat<https://twitter.com/FUEmpresacat>


Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Les formes del verb anar, de ERPENBECK, Jenny. Editat per Angle, 2018

»Territori i Sostenibilitat impulsa un nou projecte per a la millora de la integració urbana de la línia de tren a Balaguer. Comportarà el desplaçament d'andanes i la implantació d'un sistema de tramvia, amb una inversió estimada en 10 MEUR

»La Biblioteca de Balaguer reactiva dilluns el servei de préstec amb cita prèvia. Es donaran cites cada 10 minuts i es farà entrega del material demanat pels usuaris a través d'una bossa i amb totes les mesures de seguretat

»La CUP presentarà en el proper ple municipal dues mocions, una perquè es creï una targeta moneder d'impacte social i una altra per fer el pressupost amb la participació de tots els grups municipals i el sectors d'àmbit social, econòmic i cultural

»Les llars d'infants municipals de Balaguer finalitzen aquest divendres el període de preinscripció de forma telemàtica i excepcionalment, demanant cita prèvia, el dilluns 1 de juny de forma presencial. 

»La Guàrdia Urbana de Balaguer intensifica els controls i revisarà la densitat de totes les terrasses. Des de la Paeria es demana prudència i responsabilitat als ciutadans. Durant l'última setmana s'han registrat 11 nous casos de Coronavirus a Balaguer.  

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, L’esqueix de carn, de LANÇON, Philippe. Editat per Angle

»L'Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica de Balaguer preveu obrir inscripcions la segona quinzena de juny. Aquesta setmana s'acabarà l'enquesta entre els alumnes del curs actual per poder fer la reserva de places. 

»La Paeria de Balaguer publicarà a finals de juny un llibret on s'inclouran totes les activitats d'estiu que se celebraran a Balaguer fins al mes de setembre

»La Paeria de Balaguer treballa en el disseny d'un Pla Estratègic Cultural per definir les línies mestres de com ha de ser la ciutat a nivell cultural els propers 15 anys.

»Creu Roja entrega un lot de berenar als infants amb seguiment, gràcies a Actel i Villart Logístic. L'entitat ho fa habitualment durant el curs escolar i gràcies a aquest donatius ho ha pogut realitzar ara de forma excepcional. 

»La Paeria de Balaguer dona resposta a la crisi ocupacional provocada per la COVID-19 i millora el servei de borsa de treball de l'Àrea d'Ocupació


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt