Dimarts 02 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

01-05-2020

El Departament d'Empresa i Coneixement impulsa la campanya de comerç ‘Ara és el teu torn’ per reactivar l'activitat del sector

El Departament d’Empresa i Coneixement, a través de la Direcció General de Comerç, posa avui en marxa la campanya de comerç “Ara és el teu torn", amb l’objectiu de reactivar l’activitat comercial.
 

L’espot, dissenyat per l’agència McCann Erikson i que s’emetrà a partir d’avui per TV3 i estarà present a la ràdio i a mitjans digitals, fa una crida a la reactivació de l’activitat comercial i al restabliment de la normalitat, coincidint amb la reobertura dels establiments prevista per a les properes setmanes. La campanya està concebuda en dues fases: sota el claim "Aviat serà el vostre torn", una primera que mostrarà la fase de confinament i que presenta a diferents comerciants a casa seva fent “vida “normal”, però incorporant les paraules que fan servir en la seva professió, de cara al públic. En les properes setmanes, s'emetrà la continuació de la campanya, un segon espot, amb el claim "Ara és el teu torn",  on apareixen aquests mateixos botiguers, obrint per fi els seus comerços.

Aquesta campanya s’emmarca en el Pla de Xoc i de Reactivació del comerç, l’artesania i la moda post-COVID19, dissenyat per la Direcció General de Comerç amb la voluntat de contribuir a la reactivació del sector a partir de mesures econòmiques i financeres, mesures de prevenció i seguretat, mesures de reactivació de l’empresa, i mesures d’informació i comunicació.

Entre les mesures econòmiques del Pla de Xoc, s’inclou el Pla de subvencions que s’han activat aquesta mateixa setmana, amb l’objectiu d’ajudar a mitigar l’impacte de la crisi derivada pel COVID-19 en els sectors del comerç al detall i els serveis, l’artesania i la moda. Aquests ajuts s’adrecen a autònoms, pimes i microempreses del sector del comerç i dels serveis, la moda i l’artesania, que acreditin que s’han hagut a tancar arran del RD 463/2020 o que han registrat pèrdues del 70% els mesos de març i abril.

També s’hi poden acollir entitats i associacions de comerciants i els ens locals, amb l’objectiu d’ajudar-los en totes les iniciatives que impulsin per a la recuperació econòmica del comerç.

Impacte econòmic de la crisi sanitària al sector comerç

El sector comerç és un dels més afectats per l’actual situació d’aturada de l’activitat econòmica. Des de la declaració de l’estat d’alarma, el sector ha patit pèrdues per valor de 3.150 milions d’euros de facturació (de 16/03 al 26/04), uns 525 milions cada setmana. Així mateix, s’han declarat 12.410 ERTO al sector comerç, amb 55.530 treballadors afectats. El 65% dels comerços (65.829 establiments) continua tancat i el 60% de persones ocupades al sector no pot treballar (209.700 persones).

A Catalunya, el comerç suposa el 16% del PIB comptant comerç a l’engròs, al detall i venda de vehicles. Segons les darreres dades del Cens de Comerç, hi ha 101.216 establiments comercials (13,33 establiments per cada 1.000 habitants, 2 punts per sobre de la mitjana estatal), i el 99,8% de les empreses del sector són microempreses, o pimes. Així mateix, representa el 15% d’ocupats de Catalunya.

 

 


Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Frankenstein a Bagdad, de SAADAWI, Ahmed. Barcelona: Amsterdam, 2019

»L'ANC, CDR i el Consell Local de la República Catalana a Balaguer s'han tornat a reunir aquest dimarts a la Plaça del Morter de Balaguer. Es reuniran cada dimarts i el Col·lectiu Llibertat reprendrà les seves trobades aquest dijous. 

»Creu Roja la Noguera ha atès més de 601 persones vulnerables, afectades per la crisi de la COVID-19, gràcies als voluntaris, empreses i particulars. A nivell de Catalunya s'han atès més de 201.803 persones. 

»El grup balaguerí Ksonronda reprèn la promoció del seu últim espectacle, 'Ambaparar', basat en cançons d'arrel popular, tradicionals i pròpies i que inclou cançons fetes durant el confinament, com Hassàpico Nostàlgic i St. Jordi confinat. 

»El comerç del centre històric de Balaguer continua amb la seva campanya de reactivació comercial i presenta una bossa comuna per a tots els establiments amb la intenció d'enfortir la imatge d'aquesta zona comercial. 

»Salut i Interior acorden traslladar als Mossos l'afer de la trobada amb més de cent persones a Balaguer. La policia comença a recopilar informació sobre l'acte convocat per la Dolça Revolució on es van fer petons i abraçades

»Es suspèn la 25a edició de la Càtedra d'Estudis Medievals del Comtat d'Urgell. L'organització preveu recuperar part de les ponències previstes per la propera edició, l'any 2021. 

»El Col·legi de Metges de Lleida vol que se sancioni als organitzadors de la trobada d'un centenar de persones a Balaguer. Asseguren que aquest tipus de reunions posen en risc la salut comunitària i la recuperació econòmica de la societat

» El grup musical Círculo de Borneo presenta nou disc, HOMBRE MADRE.. La formació amb empremta balaguerina està encapçalada per Juan Magrí i Josep M. Porté. HOMBRE MADRE ja es pot trobar a les plataformes digitals

»Maria del Mar Bonet i l’InfoK, guanyadors del Premi Comte Jaume d’Urgell 2020 de Balaguer. L’acte de lliurament del premi queda ajornat a la tardor i podria quedar emmarcat dins dels actes de la Festa Major de Balaguer

»La Paeria de Balaguer ha publicat la nova agenda extraordinària en què es detallen els actes previstos per aquest mes de juny. L'agenda es distribueix a través de les xarxes socials amb algunes activitats encara per determinar

»El paer en cap agraeix a Ferrocarrils 'haver fet cas a les demandes de la paeria de Balaguer, que és qui més coneix la realitat de la ciutat', en el nou projecte per a la millora de la integració urbana de la línia de tren a Balaguer. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt