Divendres 29 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

02-05-2020

Protecció Civil avisa que els horaris ‘són d'obligat compliment’ i ‘ no podem sortir quan vulguem a fer el que sigui’ Es demana prudència i col·laboració per evitar aglomeracions als carrers aquest dissabte.

El sotsdirector de Programes de Protecció Civil, Sergi Delgado, ha demanat "prudència i col·laboració per evitar aglomeracions als carrers" aquest dissabte. Les franges horàries establertes pels infants, la gent gran i els esportistes "no són recomanacions sinó horaris d'obligat compliment", ha advertit Delgado en declaracions a l'ACN. Ha recordat que "la sortida a l'espai públic continua limitada" per anar a comprar, a treballar, al metge i tenir cura d'un menor o persones dependents. "Continua l'estat d'alarma i la regulació de l'espai públic: no podem sortir quan vulguem i a fer el que vulguem perquè l'incompliment és sancionable", ha advertit. "Ens preocupa que al migdia les famílies surtin de forma massiva", ha reconegut.

"Ens preocupa que el missatge que pugui arribar a la població és que ens estem desconfinant. No ens estem desconfinant", ha assenyalat Delgado. "Estem adaptant el confinament per fer-lo menys feixuc, perquè pugui ser més fàcil mantenir-lo i tingui menys impacte", ha dit.

 

"Es permet fer activitat física, passejar, córrer, anar amb bicicleta... però continuem confinats", ha advertit. "No pot ser que aprofitant el bon dia tothom surti com si hi hagués normalitat, perquè no hi ha normalitat. Continuem confinats i amb emergència sanitària. Tenim dies per endavant i per tant fem-ho gradualment", ha recomanat.

 

Protecció Civil preveu que aquest dissabte "molta gent" voldrà fer activitat esportiva de forma individual durant les franges horàries permeses, de 6 a 10 hores del matí i de 20 a 23 hores del vespre. "Els demanem que ho anem fent progressivament", ha indicat Delgado. "No cal que tothom surti de cop demà la matí", ha afegit.

 

Per això Delgado ha dit que demanen a la població que si ho poden evitar aquest dissabte no surtin a fer esport. "Pot haver-hi gent que no necessiti sortir al carrer, i si demà ho poden evitar, millor", ha exposat.

 

Protecció Civil ha compartit les indicacions que s'han de seguir "amb ciutadans, ajuntaments i mossos" i Delgado està convençut que la policia actuarà. "Ha de ser esport individual, si hi ha més d’una persona fent esport els agents els aturaran", ha advertit, si bé "pot passar que alguna persona vagi amb la persona que en té cura, però són casos molt puntuals".

 

També es comprovarà "si les dues persones que com a màxim poden sortir juntes a passejar s'ajusten a la franja horària prevista i si formen part del mateix domicili", ha exposat.

 

Els agents vigilaran que la gent no es desplaci per anar a fer esport a més d'1 km del seu domicili. "Si ens trobem fent esport a una zona de bosc, parc, o espai natural, els agents comprovaran si el nostre domicili habitual és a prop d'on fem la pràctica esportiva", ha dit.

 

Pel que fa a grans parcs com a Barcelona són Montjuïc o Collserola, s'estan organitzant "espais prioritaris per córrer" i tindrà preferència l'activitat a peu per sobre de la ciclista.

 

Les franges horàries que s'aplicaran a partir d'aquest dissabte elaborades pel govern espanyol té similituds amb la proposta que havia elaborat Protecció Civil de Catalunya i que va enviar a Madrid. "Fins i tot hi ha continguts redactats de manera literal com els havíem proposat", ha explicat Delgado.

 


Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, L’esqueix de carn, de LANÇON, Philippe. Editat per Angle

»L'Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica de Balaguer preveu obrir inscripcions la segona quinzena de juny. Aquesta setmana s'acabarà l'enquesta entre els alumnes del curs actual per poder fer la reserva de places. 

»La Paeria de Balaguer publicarà a finals de juny un llibret on s'inclouran totes les activitats d'estiu que se celebraran a Balaguer fins al mes de setembre

»La Paeria de Balaguer treballa en el disseny d'un Pla Estratègic Cultural per definir les línies mestres de com ha de ser la ciutat a nivell cultural els propers 15 anys.

»Creu Roja entrega un lot de berenar als infants amb seguiment, gràcies a Actel i Villart Logístic. L'entitat ho fa habitualment durant el curs escolar i gràcies a aquest donatius ho ha pogut realitzar ara de forma excepcional. 

»La Paeria de Balaguer dona resposta a la crisi ocupacional provocada per la COVID-19 i millora el servei de borsa de treball de l'Àrea d'Ocupació

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Nou illes al nord, de BATET, Mònica. Editat per Més llibres, 2019

»El Museu de la Noguera publica un nou vídeo de la Maria Bullfarines dedicat al desconfinament. En clau d'humor, la Maria dona una sèrie de consells per gaudir del retorn a la vida social, sense oblidar les mesures de seguretat. 

»Un centenar de biblioteques públiques reactiven el servei de préstec amb cita prèvia. A Balaguer, la biblioteca municipal el reactivarà el proper dilluns 1 de juny i el servei es prestarà a la planta baixa de l'edifici

»La Paeria de Balaguer farà pública a finals d'aquesta setmana una nova agenda extraordinària en què es detallaran els actes previstos per aquest mes de juny. L'agenda es distribuirà a través de les xarxes socials.

»La companyia Íntims Produccions durà a terme l'assaig del seu darrer espectacle al Teatre de Balaguer. Serà durant la segona quinzena del mes d'agost i la iniciativa forma part del Pla de Suport a la Creació de Fira Tàrrega

»La Paeria de Balaguer es reuneix amb els paradistes del mercat setmanal que no són del sector de l'alimentació per posar damunt la taula les pautes a seguir en funció de com evolucioni la pandèmia de la covid-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt