Dimecres 03 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

02-05-2020

Conseller Buch ‘Des del Govern confiem en la ciutadania per seguir respectant escrupolosament aquest confinament’

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha afirmat aquest matí que “vigilar i seguir els controls horaris dels ciutadans és molt complicat i pràcticament impossible perquè hauríem de tenir uns mecanismes de control per garantir el compliment de les mesures de seguretat que el Govern espanyol no ha decretat. Des del Govern de la Generalitat confiem en la ciutadania per seguir respectant escrupolosament aquest confinament”.

 

En aquest punt, Buch ha dit que “ara no tenim per què trencar-ho. Hem de mantenir aquestes recomanacions ben vives i auto protegir-nos i protegir els altres. La confiança del Govern és plena i segur que ens en sortirem”.

 

Amb tot, el titular d’Interior ha manifestat que “el que sí està clar és que els mossos d’esquadra i les policies locals estan vetllant perquè tothom hi compleixi dins d’aquest marc normatiu”. “Aquest cap de setmana els mossos d’esquadra se centren en tot, control carreteres, compliment del confinament, la seguretat, i no han abandonat les tasques que fan habitualment”. Aquest sobreesforç que està fent el Cos i la capacitat d’adaptar-se, li hem d’agrair com a conseller i com a Govern”, ha afegit.

En aquest punt, el titular d’Interior ha recordat que “hem de tenir present que hi falten agents. Portem 24 mesos i hem fet dues promocions. N’hem de fer més”.  

 

En declaracions al programa El Suplement de Catalunya Ràdio, conduït per Roger Escapa, Buch també ha fet referència al complement salarial que rebran alguns col·lectius pel sobreesforç d’aquests dies. Aquí, el conseller ha explicat que “el que hi ha és un tema tècnic. Hi ha molts col·lectius i pel que fa al Departament d’Interior, tenim tres grups de treballadors que són Protecció Civil, Bombers i Mossos d’Esquadra. No ens agrada fer separacions perquè cadascú dels cossos han fet front a la Covid, no seria just i hem de trobar un encaix i una solució perquè tots el treballadors públics que han fet front d’una forma efectiva no se sentin injustament gratificats pel Govern de la Generalitat.

 

En aquesta línia, Buch ha afirmat que “hem de buscar la manera perquè ningú se senti exclòs, tothom està fent molts esforços començant pel cos sanitari però al darrere hi ha d’altres com els bombers, protecció civil però també els mossos que estan desplegats per tot territori vetllant perquè es compleixi el confinament. Es podria entendre que és injust que uns col·lectius sí i altres no”.

 

A preguntes sobre si els Mossos cobraran la paga extra, el conseller ha explicat que “ara mateix tenim una proposta sobre la taula de funció pública, que no competeix al departament d’Interior. Aquí hi ha un problema tècnic entre el repartiment d’una bossa de diners per als treballadors públics i  la dels mossos d’esquadra que pertany a una altra bossa”.

 

Sobre la mesura de protesta per aquests fet d’alguns representants de mossos de no denunciar a qui infringeixi i no multar i dialogar amb ells, Buch ha dit que “més enllà de què algú pugui pensar que els mossos multen en comptes de buscar el diàleg cauen en error”. “Una de les característiques dels mossos és la proximitat i vetllar per la seguretat i no té ànim sancionador, busca la solució als problemes”.

 

Pel que fa al pla de desconfinament anunciat pel Govern espanyol, Buch ha assenyalat que “si depengués de mi ho faríem territorialment però l’Estat espanyol va optar per la subordinació”. La Generalitat han fet propostes que d’entrada ens deien que no i després ha estat que sí. Nosaltres no deixarem de fer propostes perquè, no és per fer la guitza, sinó que són propostes amb sentit comú. No podem comparar territoris, hem de tractar la realitat en funció de les dades”. 

 

En aquesta línia, Buch ha afegit que “això de les províncies caurà pel seu propi pes. És una proposta de fa dos segles però no de la Catalunya de l’any 2020. Ens hem dividit i preparat en funció de la realitat de cada territori. A Interior tenim regions d’emergències i de seguretat que no sempre corresponen a una comarca o a una província. Si fem una línia provincial generarà moltes incoherències i, una vegada més, crec que tornaran a rectificar”.

 

Buch també ha retret al president del Govern, Pedro Sánchez, “reunir-se amb les comunitats autònomes després de fer anuncis que no han acordat ni parlat entre elles”.

 

Finalment, i a preguntes del periodista, Buch ha dit que pel que fa al nombre de mascaretes anunciades per a Catalunya per part del Govern espanyol, "avui per avui, els números no quadren i si algun dia algú diu que és aleatori, rectificaré”.

 


Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Frankenstein a Bagdad, de SAADAWI, Ahmed. Barcelona: Amsterdam, 2019

»L'ANC, CDR i el Consell Local de la República Catalana a Balaguer s'han tornat a reunir aquest dimarts a la Plaça del Morter de Balaguer. Es reuniran cada dimarts i el Col·lectiu Llibertat reprendrà les seves trobades aquest dijous. 

»Creu Roja la Noguera ha atès més de 601 persones vulnerables, afectades per la crisi de la COVID-19, gràcies als voluntaris, empreses i particulars. A nivell de Catalunya s'han atès més de 201.803 persones. 

»El grup balaguerí Ksonronda reprèn la promoció del seu últim espectacle, 'Ambaparar', basat en cançons d'arrel popular, tradicionals i pròpies i que inclou cançons fetes durant el confinament, com Hassàpico Nostàlgic i St. Jordi confinat. 

»El comerç del centre històric de Balaguer continua amb la seva campanya de reactivació comercial i presenta una bossa comuna per a tots els establiments amb la intenció d'enfortir la imatge d'aquesta zona comercial. 

»Salut i Interior acorden traslladar als Mossos l'afer de la trobada amb més de cent persones a Balaguer. La policia comença a recopilar informació sobre l'acte convocat per la Dolça Revolució on es van fer petons i abraçades

»Es suspèn la 25a edició de la Càtedra d'Estudis Medievals del Comtat d'Urgell. L'organització preveu recuperar part de les ponències previstes per la propera edició, l'any 2021. 

»El Col·legi de Metges de Lleida vol que se sancioni als organitzadors de la trobada d'un centenar de persones a Balaguer. Asseguren que aquest tipus de reunions posen en risc la salut comunitària i la recuperació econòmica de la societat

» El grup musical Círculo de Borneo presenta nou disc, HOMBRE MADRE.. La formació amb empremta balaguerina està encapçalada per Juan Magrí i Josep M. Porté. HOMBRE MADRE ja es pot trobar a les plataformes digitals

»Maria del Mar Bonet i l’InfoK, guanyadors del Premi Comte Jaume d’Urgell 2020 de Balaguer. L’acte de lliurament del premi queda ajornat a la tardor i podria quedar emmarcat dins dels actes de la Festa Major de Balaguer

»La Paeria de Balaguer ha publicat la nova agenda extraordinària en què es detallen els actes previstos per aquest mes de juny. L'agenda es distribueix a través de les xarxes socials amb algunes activitats encara per determinar

»El paer en cap agraeix a Ferrocarrils 'haver fet cas a les demandes de la paeria de Balaguer, que és qui més coneix la realitat de la ciutat', en el nou projecte per a la millora de la integració urbana de la línia de tren a Balaguer. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt