Divendres 29 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

02-05-2020

Sánchez anuncia ‘un fons especial’ de reconstrucció de 16.000 MEUR ‘no reemborsables’ per a les autonomies. Ha anunciat també l'ús de la mascareta obligatori al transport públic a partir de dilluns

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dissabte que vol crear un "fons especial" per a la reconstrucció post-covid19 per a les comunitats autònomes dotat amb 16.000 milions d'euros. Sánchez ha dit que plantejarà la proposta als presidents autonòmics durant la reunió que tenen previst mantenir aquest diumenge. El president espanyol ha dit que els diners serien "no reemborsables" i que el seu objectiu és que cap comunitat autònoma "es quedi enrere", independentment de la seva situació. L'anunci del líder socialista arriba després que el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, demanés a l'Estat un "fons covid" amb transferències, i no préstecs, per a les autonomies, i reclamés 4.000 MEUR per a Catalunya.

Pedro Sánchez ha assegurat que els 16.000 milions d'euros inclouran 10.000 milions per a cobrir l'impacte de la despesa sanitària dels governs autonòmics, 1.000 milions d'euros per a despesa socials i 5.000 milions d'euros per combatre la caiguda de l'activitat econòmica.

El president espanyol ha dit que es tracta d'un "esforç extraordinari" de l'Estat i un exemple de "solidaritat interterritorial" que s'oferirà al conjunt de les comunitats, i no només a les més afectades per la covid-19.

A més, ha defensat que els diners arriben en un any, el 2020, en què les comunitats autònomes rebran del sistema de finançament, en pagaments a compte i liquidacions dels anys 2018-19, un 7,3% més de recursos.

Pedro Sánchez, ha apel·lat també a la "responsabilitat" de tots els partits al Congrés per aprovar dimecres vinent una nova pròrroga de l'estat d'alarma. "És una necessitat, no és un caprici, és un instrument eficaç", ha afirmat Sánchez, afegint que l'estat d'alarma també "empara" els treballadors en ERTO, els autònoms o els avals de l'ICO. "No hi ha pla B, l'únic pla és el de l'estat d'alarma", ha afirmat, afegint que vol anar revisant la situació cada quinze dies. Sánchez també ha obert la porta a la "co-governança" del plantejament de la desescalada amb les comunitats autònomes i una "negociació bilateral" per establir quins territoris "passen a una fase o altra en base a criteris acordats".

D’altra banda ha anunciat l'ús de la mascareta serà obligatori en el transport públic a partir del dilluns 4 de maig. Sánchez ha dit que es tornaran a repartir 6 milions de mascaretes als principals nusos de transport públic d'arreu de l'Estat, 7 milions més a les federacions de municipis i províncies i 1,5 a organitzacions com Càrites o Creu Roja. A banda, el president espanyol ha dit que els establiments com perruqueries, ferreteries o llibreries podran obrir a partir de dilluns a clients amb cità prèvia, però garantint que dins hi ha només un sol client per cada treballador.

ACN


Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, L’esqueix de carn, de LANÇON, Philippe. Editat per Angle

»L'Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica de Balaguer preveu obrir inscripcions la segona quinzena de juny. Aquesta setmana s'acabarà l'enquesta entre els alumnes del curs actual per poder fer la reserva de places. 

»La Paeria de Balaguer publicarà a finals de juny un llibret on s'inclouran totes les activitats d'estiu que se celebraran a Balaguer fins al mes de setembre

»La Paeria de Balaguer treballa en el disseny d'un Pla Estratègic Cultural per definir les línies mestres de com ha de ser la ciutat a nivell cultural els propers 15 anys.

»Creu Roja entrega un lot de berenar als infants amb seguiment, gràcies a Actel i Villart Logístic. L'entitat ho fa habitualment durant el curs escolar i gràcies a aquest donatius ho ha pogut realitzar ara de forma excepcional. 

»La Paeria de Balaguer dona resposta a la crisi ocupacional provocada per la COVID-19 i millora el servei de borsa de treball de l'Àrea d'Ocupació

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Nou illes al nord, de BATET, Mònica. Editat per Més llibres, 2019

»El Museu de la Noguera publica un nou vídeo de la Maria Bullfarines dedicat al desconfinament. En clau d'humor, la Maria dona una sèrie de consells per gaudir del retorn a la vida social, sense oblidar les mesures de seguretat. 

»Un centenar de biblioteques públiques reactiven el servei de préstec amb cita prèvia. A Balaguer, la biblioteca municipal el reactivarà el proper dilluns 1 de juny i el servei es prestarà a la planta baixa de l'edifici

»La Paeria de Balaguer farà pública a finals d'aquesta setmana una nova agenda extraordinària en què es detallaran els actes previstos per aquest mes de juny. L'agenda es distribuirà a través de les xarxes socials.

»La companyia Íntims Produccions durà a terme l'assaig del seu darrer espectacle al Teatre de Balaguer. Serà durant la segona quinzena del mes d'agost i la iniciativa forma part del Pla de Suport a la Creació de Fira Tàrrega

»La Paeria de Balaguer es reuneix amb els paradistes del mercat setmanal que no són del sector de l'alimentació per posar damunt la taula les pautes a seguir en funció de com evolucioni la pandèmia de la covid-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt