Dijous 28 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

03-05-2020

El Col·legi de Periodistes demana en el ‘Dia Mundial de la Llibertat de Premsa’ a les administracions que garanteixin la supervivència del sector davant la crisi. La precarietat laboral ‘és la gran amenaça de la llibertat de premsa’.

Coincidint amb el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, el Col·legi de Periodistes de Catalunya ha emès un comunicat en el qual apel·la a la responsabilitat de les administracions públiques "perquè prenguin les mesures necessàries per garantir la supervivència de les empreses i els autònoms" del sector per "assegurar que la ciutadania pugui seguir tenint garantit el dret a la llibertat d'informació". "La precarietat laboral és la gran amenaça de la llibertat de premsa", afirma la institució tot denunciant que "els primers compassos de la crisi motivada per la pandèmia ja s'han acarnissat" en el col·lectiu. Segons el col·legi, la pandèmia "posa de manifest que el dret de la ciutadania a obtenir informació veraç és absolutament essencial".

El Col•legi de Periodistes de Catalunya considera que "en un entorn que afavoreix la desinformació, la necessitat d'accedir a informació elaborada amb el rigor de la metodologia periodística, esdevé imprescindible". Segons la institució, "des de l'inici de l'emergència sanitària, els periodistes han demostrat estar a l'altura, amb escreix, de la funció que la societat els encomana, en la majoria de casos avantposant-la a la seva pròpia seguretat". Per aquesta raó, el col·legi reconeix i agraeix "l'enorme servei que estan prestant".

 

A més, lamenta que "les amenaces a la llibertat de premsa han estat notícia en reiterades ocasions, i per motius diversos, durant els darrers mesos, en el nostre país". El Col·legi de Periodistes recorda que "la situació més extrema han estat les agressions físiques i verbals que han rebut els periodistes". "En una societat democràtica, el fet que una entitat col·legial hagi de demanar que no s'agredeixin els professionals de la informació demostra que ens queda molt camí per recórrer en la consolidació dels drets fonamentals que ens emparen", reflexiona en veu alta.

 

La institució aprofita el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa per demanar als periodistes "la màxima autoexigència en l'exercici professional, amb el Codi deontològic com a norma inexcusable" per tal de fer-se "valedors de la confiança dels lectors, oients i espectadors". Paral•lelament, demana a la ciutadania que "prengui consciència que la llibertat en l'exercici dels seus drets democràtics està en perill quan els periodistes no poden exercir amb garanties".


Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, L’esqueix de carn, de LANÇON, Philippe. Editat per Angle

»L'Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica de Balaguer preveu obrir inscripcions la segona quinzena de juny. Aquesta setmana s'acabarà l'enquesta entre els alumnes del curs actual per poder fer la reserva de places. 

»La Paeria de Balaguer publicarà a finals de juny un llibret on s'inclouran totes les activitats d'estiu que se celebraran a Balaguer fins al mes de setembre

»La Paeria de Balaguer treballa en el disseny d'un Pla Estratègic Cultural per definir les línies mestres de com ha de ser la ciutat a nivell cultural els propers 15 anys.

»Creu Roja entrega un lot de berenar als infants amb seguiment, gràcies a Actel i Villart Logístic. L'entitat ho fa habitualment durant el curs escolar i gràcies a aquest donatius ho ha pogut realitzar ara de forma excepcional. 

»La Paeria de Balaguer dona resposta a la crisi ocupacional provocada per la COVID-19 i millora el servei de borsa de treball de l'Àrea d'Ocupació

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Nou illes al nord, de BATET, Mònica. Editat per Més llibres, 2019

»El Museu de la Noguera publica un nou vídeo de la Maria Bullfarines dedicat al desconfinament. En clau d'humor, la Maria dona una sèrie de consells per gaudir del retorn a la vida social, sense oblidar les mesures de seguretat. 

»Un centenar de biblioteques públiques reactiven el servei de préstec amb cita prèvia. A Balaguer, la biblioteca municipal el reactivarà el proper dilluns 1 de juny i el servei es prestarà a la planta baixa de l'edifici

»La Paeria de Balaguer farà pública a finals d'aquesta setmana una nova agenda extraordinària en què es detallaran els actes previstos per aquest mes de juny. L'agenda es distribuirà a través de les xarxes socials.

»La companyia Íntims Produccions durà a terme l'assaig del seu darrer espectacle al Teatre de Balaguer. Serà durant la segona quinzena del mes d'agost i la iniciativa forma part del Pla de Suport a la Creació de Fira Tàrrega

»La Paeria de Balaguer es reuneix amb els paradistes del mercat setmanal que no són del sector de l'alimentació per posar damunt la taula les pautes a seguir en funció de com evolucioni la pandèmia de la covid-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt