Divendres 29 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

04-05-2020

La revista musical Rockdelux s'acomiada després de 36 anys

La revista musical Rockdelux s'acomiada després de 36 anys amb el seu número de maig. 55 col·laboradors de la capçalera participen d'aquest número amb una guia cultural per al confinament amb recomanacions de discos, pel·lícules, sèries de televisió, llibres, còmics, blocs, videojocs i cançons. Els responsables de la revista expliquen que la "crisi generalitzada que viu la premsa impresa des de fa temps ha anat minant un projecte que sempre s'ha mantingut al marge dels grans grups editorials, defensant una llibertat i una línia de treball que s'ha anat fent més difícil de mantenir". Així mateix, reconeixen que "el cop inesperat de la pandèmia del coronavirus ha estat i és una bufetada brutal que fa encara més inviable el projecte".

La direcció de Rockdelux indica que una petita editorial com la seva sempre ha depès d'un equilibri entre vendes a quioscos, cada vegada més escasses, i els ingressos de publicitat. "Aquest equilibri porta anys esquerdant-se i el cop inesperat de la pandèmia del coronavirus ha estat i és una bufetada brutal que fa encara més inviable el projecte". Assenyalen que des de la revista sempre han procurat mantenir uns "estàndards de qualitat i unes remuneracions dignes", dins de les seves possibilitats, per a tots els treballadors. Consideren que el periodisme "no es fa gratis".

 

Des de la direcció de la revista es reivindica que han sigut un "un punt de referència per a la premsa musical i cultural d'Espanya. Hi ha que dir-ho sense falsa modèstia, fins i tot en aquests moments desoladors". Per això, destaca que se'n van "amb el cap ben alt, amb la satisfacció d'una feina feta i amb la tristesa de no poder seguir continuant".

 

Pel que fa una versió digital, destaquen que la "precarietat" en el món de la xarxa és encara més gran i augmenta. "Una revista digital, ara mateix, únicament és viable subratllant una tornada a l'amateurisme no remunerat contra el que sempre hem lluitat".

 

Revista de comiat

 

Des de la revista, expliquen que aquest últim número es va plantejar com una guia oberta per a que els col·laboradors "traguessin les seves filies i estenguessin davant els lectors les seves preferències culturals en aquests temps de confiament. Una guia que oferia a cadascun dels participants una pàgina per a que ensenyessin allò que els mou i commou, sense necessitat" de cenyir-se a l'actualitat.

 

Aquest adeu de Rockdelux, que va néixer l'any 1984, és, també, un resum de la filosofia que sempre ha recorregut les pàgines de la revista, "lliure i oberta de mires, amb l'eclecticisme i l'excel·lència com a únics horitzons". I s'acomiaden amb un: "Llegeixin, gaudeixin: aquí trobaran un amplíssim ventall de propostes per assaborir sense preses en uns dies tempestuosos on sembla que el temps ha quedat suspès. I no ho oblidin: guanyarem. Sempre".

ACN


Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, L’esqueix de carn, de LANÇON, Philippe. Editat per Angle

»L'Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica de Balaguer preveu obrir inscripcions la segona quinzena de juny. Aquesta setmana s'acabarà l'enquesta entre els alumnes del curs actual per poder fer la reserva de places. 

»La Paeria de Balaguer publicarà a finals de juny un llibret on s'inclouran totes les activitats d'estiu que se celebraran a Balaguer fins al mes de setembre

»La Paeria de Balaguer treballa en el disseny d'un Pla Estratègic Cultural per definir les línies mestres de com ha de ser la ciutat a nivell cultural els propers 15 anys.

»Creu Roja entrega un lot de berenar als infants amb seguiment, gràcies a Actel i Villart Logístic. L'entitat ho fa habitualment durant el curs escolar i gràcies a aquest donatius ho ha pogut realitzar ara de forma excepcional. 

»La Paeria de Balaguer dona resposta a la crisi ocupacional provocada per la COVID-19 i millora el servei de borsa de treball de l'Àrea d'Ocupació

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Nou illes al nord, de BATET, Mònica. Editat per Més llibres, 2019

»El Museu de la Noguera publica un nou vídeo de la Maria Bullfarines dedicat al desconfinament. En clau d'humor, la Maria dona una sèrie de consells per gaudir del retorn a la vida social, sense oblidar les mesures de seguretat. 

»Un centenar de biblioteques públiques reactiven el servei de préstec amb cita prèvia. A Balaguer, la biblioteca municipal el reactivarà el proper dilluns 1 de juny i el servei es prestarà a la planta baixa de l'edifici

»La Paeria de Balaguer farà pública a finals d'aquesta setmana una nova agenda extraordinària en què es detallaran els actes previstos per aquest mes de juny. L'agenda es distribuirà a través de les xarxes socials.

»La companyia Íntims Produccions durà a terme l'assaig del seu darrer espectacle al Teatre de Balaguer. Serà durant la segona quinzena del mes d'agost i la iniciativa forma part del Pla de Suport a la Creació de Fira Tàrrega

»La Paeria de Balaguer es reuneix amb els paradistes del mercat setmanal que no són del sector de l'alimentació per posar damunt la taula les pautes a seguir en funció de com evolucioni la pandèmia de la covid-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt