Dimarts 02 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

04-05-2020

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, presideix una reunió amb representants de les quatre diputacions i del món municipal i diu que ‘hem d'anar tots junts per tenir més força’

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha declarat aquest dilluns que cal aprofitar aquesta crisi com “una oportunitat perquè la cultura deixi de ser precària” i, en una reunió amb representants del món local, ha demanat d’anar “tots junts per tenir més força”.

 

Vilallonga ha presidit una reunió telemàtica amb representants de les quatre diputacions i del món municipal amb l’objectiu de coordinar i homologar plans de rescat, de desconfinament i de reactivació del món cultural, complint sempre les mesures sanitàries, després de l’aturada per fer front a la COVID19.

 

Els assistents han mostrat consens en la necessitat de dotar de finançament el món cultural per iniciar la seva reactivació i perquè el món municipal pugui continuar contractant artistes i creadors. També han destacat la importància que la cultura té per a l’economia.

 

La consellera ha recordat que el Departament de Cultura té operatiu i constantment actualitzat el portal web Pla de Rescat del Sector Cultural (https://cultura.gencat.cat/ca/departament/plans-i-programes/pla-rescat/), que inclou els plans de rescat de totes les administracions, i que posa a disposició dels interessats un correu perquè puguin exposar les seves necessitats. El web anirà publicant les especificitats dels plans de desconfinament de cadascun dels sectors culturals en la mesura que comptin amb l’aprovació del Pla territorial de protecció civil de Catalunya (PROCICAT).

 

Han participat a la reunió el secretari general del Departament de Cultura, Francesc Vilaró, la directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques, Àngels Ponsa, la directora territorial de Cultura Popular, Àngels Blasco, i el director general d’Administració Local, Miquel Àngel Escobar.

 

Per part de les diputacions i de l’àmbit municipal, hi han participat: Olga Arnau (Federació Catalana de Municipis), Josep Berga i Joana Ortega (Associació Catalana de Municipis), Joan Carles Garcia Cañizares (Diputació de Barcelona), Albert Piñeira (Diputació de Girona), Juanjo Garcia (Diputació de Tarragona) i Estefania Rufach (Diputació de Lleida).

 


Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Frankenstein a Bagdad, de SAADAWI, Ahmed. Barcelona: Amsterdam, 2019

»L'ANC, CDR i el Consell Local de la República Catalana a Balaguer s'han tornat a reunir aquest dimarts a la Plaça del Morter de Balaguer. Es reuniran cada dimarts i el Col·lectiu Llibertat reprendrà les seves trobades aquest dijous. 

»Creu Roja la Noguera ha atès més de 601 persones vulnerables, afectades per la crisi de la COVID-19, gràcies als voluntaris, empreses i particulars. A nivell de Catalunya s'han atès més de 201.803 persones. 

»El grup balaguerí Ksonronda reprèn la promoció del seu últim espectacle, 'Ambaparar', basat en cançons d'arrel popular, tradicionals i pròpies i que inclou cançons fetes durant el confinament, com Hassàpico Nostàlgic i St. Jordi confinat. 

»El comerç del centre històric de Balaguer continua amb la seva campanya de reactivació comercial i presenta una bossa comuna per a tots els establiments amb la intenció d'enfortir la imatge d'aquesta zona comercial. 

»Salut i Interior acorden traslladar als Mossos l'afer de la trobada amb més de cent persones a Balaguer. La policia comença a recopilar informació sobre l'acte convocat per la Dolça Revolució on es van fer petons i abraçades

»Es suspèn la 25a edició de la Càtedra d'Estudis Medievals del Comtat d'Urgell. L'organització preveu recuperar part de les ponències previstes per la propera edició, l'any 2021. 

»El Col·legi de Metges de Lleida vol que se sancioni als organitzadors de la trobada d'un centenar de persones a Balaguer. Asseguren que aquest tipus de reunions posen en risc la salut comunitària i la recuperació econòmica de la societat

» El grup musical Círculo de Borneo presenta nou disc, HOMBRE MADRE.. La formació amb empremta balaguerina està encapçalada per Juan Magrí i Josep M. Porté. HOMBRE MADRE ja es pot trobar a les plataformes digitals

»Maria del Mar Bonet i l’InfoK, guanyadors del Premi Comte Jaume d’Urgell 2020 de Balaguer. L’acte de lliurament del premi queda ajornat a la tardor i podria quedar emmarcat dins dels actes de la Festa Major de Balaguer

»La Paeria de Balaguer ha publicat la nova agenda extraordinària en què es detallen els actes previstos per aquest mes de juny. L'agenda es distribueix a través de les xarxes socials amb algunes activitats encara per determinar

»El paer en cap agraeix a Ferrocarrils 'haver fet cas a les demandes de la paeria de Balaguer, que és qui més coneix la realitat de la ciutat', en el nou projecte per a la millora de la integració urbana de la línia de tren a Balaguer. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt