Diumenge 07 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

06-05-2020

Alba Marí i Jesús Sánchez, designats delegats de la consellera de Salut per a la coordinació als centres socials residencials de Lleida i Alt Pirineu i Aran

Alba Marí i López i Jesús Sánchez Loro han estat designats delegats de la consellera de Salut, Alba Vergés, per coordinar les actuacions en matèria social als centres de caràcter residencial de les regions sanitàries Lleida i Alt Pirineu i Aran, respectivament.

Alba Marí, llicenciada en Medicina (UdL), especialista en MFiC, compta amb formació en salut pública i gerontologia clínica i ha desenvolupat tasques assistencials en àmbits com l’hospitalització domiciliària, urgències, l’atenció primària i centres residencials. Jesús Sánchez és infermer per la UAB, amb formacions de postgrau en infermeria comunitària, direcció de centres residencials i urgències extrahospitalàries, i des del 2014 exerceix com a director de la Residència Sociosanitària de Puigcerdà.

Ambdós han assumit així les funcions que s’han de dur a terme de forma coordinada amb les actuacions sanitàries que correspon exercir a les persones titulars de les regions sanitàries del Servei Català de la Salut que es concreten, principalment, en:

- Portar a terme les actuacions necessàries per millorar la direcció i gestió dels centres residencials.

 

- Valorar la idoneïtat del nombre de professionals de cura i atenció social i la seva formació.

 

- Valorar l’adequació dels espais alternatius (hotels socials o altres espais) per a l’atenció de les persones residents en cas que siguin necessaris trasllats a altres dispositius per insuficiència de la capacitat de les residències.

 

- Adoptar i desplegar les mesures necessàries per al trasllat i reubicació de persones residents de centres socials en altres espais, residencials o alternatius, habilitats a l’efecte.

 

- Adoptar qualsevol altra mesura en el territori no estrictament sanitària que sigui competència de la Direcció General de l’Autonomia Personal i la Discapacitat.

 

La designació dels coordinadors en aquest àmbit es va fer efectiva a finals d’abril, a partir de l’aprovació del Decret llei 12/2020, de 10 d’abril, pel qual s’adscriu al Departament de Salut la Direcció General de l’Autonomia Personal i la Discapacitat, atesa la necessitat d’establir mesures organitzatives per tal de protegir la salut de la població que viu en centres residencials de la infecció de la COVID-19.

 

 


Altres notícies

»Aquest dissabte ha obert el Museu de la Noguera amb algunes primeres visites durant el matí. El Centre d'Interpretació de l'Or també ha reobert portes encara que fins demà diumenge no s’espera la primera visita i taller

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, L’analfabeta, de KRISTOF, Agota. Editat per Amsterdam

»Lleida entrarà dilluns finalment en fase 2. Pel que fa a Balaguer, Vidal recorda que amb la fase 2 podran obrir les escoles a la ciutat i es podran reprendre entrenaments en disciplines com el tennis taula o la gimnàstica rítmica.

»Els Mossos d'Esquadra detenen a Vilaller un veí de Balaguer de 48 anys i amb antecedents a qui van trobar gairebé 400 grams de marihuana al cotxe en què viatjava, que no tenia la ITV en regla i era conduït amb el carnet caducat. 

»Aquest proper diumenge es farà l'ofrena floral davant el monument al Comte Jaume d'Urgell, per recordar que el passat 1 de juny es van complir 587 anys de la seva mort. 

»Balaguer se suma per segon any a les Jornades Europees d'Arqueologia 2020 amb visites guiades al Pla d'Almatà. Es faran el dissabte 20 de juny des de les 10 a la 1 del migdia, amb reserva prèvia i en grups reduïts

»Enxampen un veí de Balaguer circulant a 208 km/h per la C-53, a Castellserà. Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment al conductor ja que la via està limitada a una velocitat de 90 km/h

»El Museu de la Noguera i el Centre d'Interpretació de l'Or reobren portes aquest dissabte amb els horaris habituals. Els dos equipaments seran gratuïts durant tot el mes de juny i adaptats amb les màximes garanties sanitàries

»El proper dilluns 8 de juny es tornarà a posar en marxa de nou la zona blava de Balaguer després de gairebé tres mesos aturada 

»La Paeria de Balaguer es compromet a analitzar la implementació d'una targeta moneder d'impacte social. Així es va acordar en el ple d'aquest dijous durant el debat de la moció que va presentar la CUP perquè es creï aquesta targeta. 

»Aquest dimecres va tenir lloc una nova reunió de treball per parlar de la futura Via verda de la Vall del Sió, entre Sant Guim de Freixenet i Balaguer. La iniciativa dinamitzarà el turisme i ajudarà a fixar gent al territori

»Càritas Balaguer col·labora amb els centres educatius de la ciutat amb la impressió i repartiment dels dossiers de treball fets per les escoles durant el confinament als alumnes més vulnerables o que no disposen de tecnologia. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt