Divendres 29 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

06-05-2020

Confederaciˇ Catalana Associacions de Marxants ľ COCAM, fa una proposta per reiniciar l'activitat de venda no sedentÓria dels Mercats de Marxants

Comunicat

La Confederació Catalana Associacions de Marxants (COCAM), integrada per l’Associació de Marxants del Maresme; l’Associació de Marxants de les Comarques Gironines; l’Associació de Marxants de la Província de Tarragona; la Federació d'Associacions de Marxants Barcelona Llevant; i Asomercat, les quals aglutinen la representativitat majoritària del col·lectiu de Marxants, exposen que davant la greu afectació per la crisi sanitària provocada pel coronavirus COVID-19, amb el tancament dels mercats de marxants i l’impacte econòmic provocat, fa que els ingressos dels marxants des de dijous 12 de març de 2020, siguin nuls quedant sense liquiditat i sense capacitat per fer front tant a les despeses mínimes per abastir la nostra llar, com per fer front als derivats dels nostres negocis com a representants del col·lectiu dels marxants de Catalunya.

Vist que la proposta del Gobierno de España d’instal·lar un 25% de les parades d’un mateix mercat de marxants és inacceptable, discriminatòria i poc solidària amb el nostre col·lectiu, SOL·LICITEM:

 

La incorporació immediata de la nostra activitat als Mercats de Marxants d’arreu de Catalunya. Amb la següent proposta d’incorporació gradual a la nostra feina.

 

Que havent comprovat l’eficàcia de les mesures preses per alguns ajuntaments a l’hora d’autoritzar l’activitat de venda als Mercats de Marxants de Fruita i Verdura, i considerant que aquesta epidèmia, segons experts, la nostra activitat al carrer és menys contagiosa que la d’un centre tancat, per tant més fàcil de controlar, PROPOSEM:

 

-Que els marxants prendran totes les mesures higièniques com guants, gel hidrològic i mascaretes.

 

-Els clients hauran d’accedir al mercat amb guants i mascaretes i els que no en disposin se’ls facilitarà.

 

-Tots els marxants aniran amb mascaretes i guants, i disposaran de gel hidrològic perquè els clients puguin higienitzar els guants que ja portaran posats i se’ls facilitarà guants d’un sol ús.  

 

-Els marxants en tot moment respecten les distàncies de seguretat, ja que estan dins de les seves parades que han d’estar aïllades de les adjacents mitjançant un plàstic que cobreixi tota l’alçada de la parada per tot el voltant, convertint-los en un recinte tancat.

 

-Totes les parades hauran d’atendre als seus clients darrere d’un taulell per respectar les distàncies de seguretat.

 

-Valoració i estudi de la possibilitat d’utilitzar desinfectants basats en l’ozó, tant per l’espai de venda, com pels articles a la venda i els canvis.

 

-Es mantindran en tot moment les distàncies de seguretat, partint de referència, com qualsevol establiment tancat, sigui Mercadona o Esclat, entre d’altres.

 

-Que es doti si fos necessari d’una partida econòmica a Protecció Civil perquè siguin ells qui controlin les entrades dels Mercats i que es faci complir estrictament, la Normativa de Seguretat Ciutadana en tot moment.

 

-Que els mercats esdevinguin recintes tancats amb tanques o altres  fórmules per tal que la gent que assisteixi al mercat de Marxants pugui estar controlada.

 

A més, tenint  en compte que els Mercats de Marxants són una activitat molt perjudicada, com la resta de comerç, donada la nostra fórmula comercial, hem estat en els últims anys una activitat marginada i poc considerada, DEMANEM:

 

L’aprovació d’un Pla de xoc per pal·liar aquests efectes:

 

· Anul·lació i devolució de les taxes cobrades dels mercats i condonació d’aquestes fins a la total normalització de l’activitat de comerç, als Mercats de Marxants, o com a mínim fins a finals de l’any 2020, com també qualsevol altre taxa.

 

· Cancel·lació de tots els impostos que afecten la nostra activitat durant el període d’Estat d’Alarma.

 

· Aprovació d’un Pla específic de reactivació dels mercats de marxants que inclogui una baixada de taxes generalitzada, accions de potenciació i dinamització dels mercats de marxants, activació d’un Pla d’ajuts econòmics i consensuar amb les associacions representants del sector les mesures que siguin necessàries.

 

Tot això, tramitant-ho amb caràcter d’urgència, donat que el nostre col·lectiu ja està molt malmès i no pot suportar una aturada d’aquestes característiques.

La nostra activitat s’hauria de reprendre amb dues setmanes, per evitar més el desastre econòmic que això comporta.

Des dels representants majoritaris dels marxants ens posem a disposició per establir un calendari  per poder reprendre la nostra activitat.


Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Lĺesqueix de carn, de LANăON, Philippe. Editat per Angle

»L'Escola Municipal de GimnÓstica RÝtmica de Balaguer preveu obrir inscripcions la segona quinzena de juny. Aquesta setmana s'acabarÓ l'enquesta entre els alumnes del curs actual per poder fer la reserva de places.á

»La Paeria de Balaguer publicarÓ a finals de juny un llibret on s'inclouran totes les activitats d'estiu que se celebraran a Balaguer fins al mes de setembre

»La Paeria de Balaguer treballa en el disseny d'un Pla EstratŔgic Cultural per definir les lÝnies mestres de com ha de ser la ciutat a nivell cultural els propers 15 anys.

»Creu Roja entrega un lot de berenar als infants amb seguiment, grÓcies a Actel i Villart LogÝstic. L'entitat ho fa habitualment durant el curs escolar i grÓcies a aquest donatius ho ha pogut realitzar ara de forma excepcional.á

»La Paeria de Balaguer dona resposta a la crisi ocupacional provocada per la COVID-19 i millora el servei de borsa de treball de l'└rea d'Ocupaciˇ

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Nou illes al nord, de BATET, M˛nica. Editat per MÚs llibres, 2019

»El Museu de la Noguera publica un nou vÝdeo de la Maria Bullfarines dedicat al desconfinament. En clau d'humor, la Maria dona una sŔrie de consells per gaudir del retorn a la vida social, sense oblidar les mesures de seguretat.á

»Un centenar de biblioteques p˙bliques reactiven el servei de prÚstec amb cita prŔvia. A Balaguer, la biblioteca municipal el reactivarÓ el proper dilluns 1 de juny i el servei es prestarÓ a la planta baixa de l'edifici

»La Paeria de Balaguer farÓ p˙blica a finals d'aquesta setmana una nova agenda extraordinÓria en quŔ es detallaran els actes previstos per aquest mes de juny. L'agenda es distribuirÓ a travÚs de les xarxes socials.

»La companyia ═ntims Produccions durÓ a terme l'assaig del seu darrer espectacle al Teatre de Balaguer. SerÓ durant la segona quinzena del mes d'agost i la iniciativa forma part del Pla de Suport a la Creaciˇ de Fira TÓrrega

»La Paeria de Balaguer es reuneix amb els paradistes del mercat setmanal que no sˇn del sector de l'alimentaciˇ per posar damunt la taula les pautes a seguir en funciˇ de com evolucioni la pandŔmia de la covid-19.


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt