Dijous 28 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

08-05-2020

Territori i Sostenibilitat atorga 1 MEUR a 44 ens locals per al desenvolupament d'actuacions de mitigació i d'adaptació al canvi climàtic

El Departament de Territori i Sostenibilitat, mitjançant l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, ha resolt la convocatòria de subvencions per al desenvolupament d'actuacions de mitigació i d'adaptació al canvi climàtic en el marc de la declaració d’emergència climàtica acordada pel Govern de la Generalitat el maig del 2019.

El nombre de sol•licituds presentades ha estat de 102, amb un import de subvenció sol•licitat de 2,74 MEUR, superior a l’import global de la subvenció, establert en 1 MEUR. Aquest fet és un clar senyal que, d’acord amb la Llei 16/2017, de l’1 d’agost, del canvi climàtic, els ens locals estan preparats per a fer la transició energètica necessària cap als objectius de reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i, alhora, reduir la vulnerabilitat als impactes del canvi climàtic.

De les 102 sol•licituds, 46 han estat atorgades i corresponen a 44 ens locals (dos ajuntaments tenen dues actuacions diferents subvencionades): 42 ajuntaments i 2 consells comarcals. La distribució geogràfica de les subvencions abasta una part important del país (24 comarques diferents) i, a més, el 80% correspon a poblacions inferiors a 5.000 habitants. La distribució comarcal és la següent: Alt Empordà, Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Baix Llobregat, Berguedà, Cerdanya, Conca de Barberà, Garrotxa, Gironès, Maresme, Moianès, Montsià, Osona, Pla d’Urgell, Ripollès, Selva, Tarragonès, Urgell, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

El bloc més important de les actuacions subvencionades correspon a actuacions de reducció de gasos amb efecte d’hivernacle en l’àmbit de la mobilitat i de reducció de la vulnerabilitat en la gestió de l’aigua (el 95% de les actuacions). El 5% restant correspon a actuacions d’esmorteïment dels impactes de les illes de calor urbanes i a instal•lacions de producció d’energia geotèrmica. Alguns exemples d’actuacions són l’adquisició de vehicles elèctrics, la millora en l’eficiència de les xarxes de distribució d’aigua potable, la redacció de plans de sequera o l’esmorteïment de l’illa de calor urbana en els patis de les escoles municipals.

El maig del 2019, just ara fa un any, el Govern de la Generalitat va acordar la declaració d’emergència climàtica. La resolució d’aquesta convocatòria de subvencions, a més de ser una de les accions derivades d’aquella declaració, coincideix amb l’elaboració per part del Govern d’un pla de reactivació econòmica, davant dels efectes de la pandèmia de la COVID-19. La subvenció d’1 MEUR suposa, sumant-hi les aportacions dels ens locals, la mobilització d’una inversió de prop de 2,7 MEUR.
 


Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, L’esqueix de carn, de LANÇON, Philippe. Editat per Angle

»L'Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica de Balaguer preveu obrir inscripcions la segona quinzena de juny. Aquesta setmana s'acabarà l'enquesta entre els alumnes del curs actual per poder fer la reserva de places. 

»La Paeria de Balaguer publicarà a finals de juny un llibret on s'inclouran totes les activitats d'estiu que se celebraran a Balaguer fins al mes de setembre

»La Paeria de Balaguer treballa en el disseny d'un Pla Estratègic Cultural per definir les línies mestres de com ha de ser la ciutat a nivell cultural els propers 15 anys.

»Creu Roja entrega un lot de berenar als infants amb seguiment, gràcies a Actel i Villart Logístic. L'entitat ho fa habitualment durant el curs escolar i gràcies a aquest donatius ho ha pogut realitzar ara de forma excepcional. 

»La Paeria de Balaguer dona resposta a la crisi ocupacional provocada per la COVID-19 i millora el servei de borsa de treball de l'Àrea d'Ocupació

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Nou illes al nord, de BATET, Mònica. Editat per Més llibres, 2019

»El Museu de la Noguera publica un nou vídeo de la Maria Bullfarines dedicat al desconfinament. En clau d'humor, la Maria dona una sèrie de consells per gaudir del retorn a la vida social, sense oblidar les mesures de seguretat. 

»Un centenar de biblioteques públiques reactiven el servei de préstec amb cita prèvia. A Balaguer, la biblioteca municipal el reactivarà el proper dilluns 1 de juny i el servei es prestarà a la planta baixa de l'edifici

»La Paeria de Balaguer farà pública a finals d'aquesta setmana una nova agenda extraordinària en què es detallaran els actes previstos per aquest mes de juny. L'agenda es distribuirà a través de les xarxes socials.

»La companyia Íntims Produccions durà a terme l'assaig del seu darrer espectacle al Teatre de Balaguer. Serà durant la segona quinzena del mes d'agost i la iniciativa forma part del Pla de Suport a la Creació de Fira Tàrrega

»La Paeria de Balaguer es reuneix amb els paradistes del mercat setmanal que no són del sector de l'alimentació per posar damunt la taula les pautes a seguir en funció de com evolucioni la pandèmia de la covid-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt