Divendres 29 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

08-05-2020

Sanitat accepta que només el Camp de Tarragona, l'Ebre i el Pirineu passin dilluns a la fase 1. Les CCAA podran adaptar les franges horàries del confinament als territoris a partir de dilluns. 

Sanitat ha acceptat la proposta de la Generalitat i el Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i el Pirineu i Aran passaran dilluns a la fase 1 de la desescalada, segons ha pogut saber l’ACN. El Ministeri ha avalat íntegrament la petició del Govern, que aposta, en canvi, per mantenir a la fase 0 les zones més afectades pel coronavirus -Barcelona ciutat, àrea metropolitana sud, àrea metropolitana nord, Catalunya Central, Girona i Lleida-. D’altra banda, ha rebutjat que la Comunitat de Madrid avanci de fase. Segons fonts del govern autonòmic, l’executiu espanyol “avala la capacitat assistencial” de la regió però “s’inclina per esperar a que el sistema de detecció primària estigui més afiançat pel canvi”. 

El Ministeri també ha acordat que Astúries, Cantàbria, el País Basc, la Rioja, Navarra, Galícia, l’Aragó, les resta de les Illes Balears (Formentera ja estava en fase 1) i de les Canàries, Murcia, Extremadura, Ceuta i Melilla passin íntegrament a la fase 1. Pel que fa a Castella i Lleó, s’ha establert que 26 àrees bàsiques de salut passin a la següent fase. 

A Castella-la Manxa només passaran dues de les províncies proposades: Cuenca i Guadalajara, deixant fora Toledo, Ciutat Real i Albacete. 

Al País Valencià passaran de fase deu departaments sanitaris, entre ells Vinaròs, Requena, Xàtiva-Ontinyent, Gandia, Alcoy, Dènia o Torrevieja, a Alacant. 

D’Andalusia, passaran les províncies d’Almeria, Càdis, Còrdova, Huelva, Jaén i Sevilla. Malgrat això, les de Màlaga i Granada podrien avançar en els propers dies perquè “la seva evolució és molt bona”. 

D'altra banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest divendres que Sanitat permetrà a les CCAA canviar les franges horàries d’activitats durant el confinament perquè s’adaptin a les circumstàncies meteorològiques permetin, per exemple, que els nens menors de 14 anys no hagin de sortir a les hores de més calor. Segons Illa, aquesta potestat de les CCAA es tradueix en la possibilitat de moure les franges dues hores amunt o avall, però “caldrà mantenir la distinció entre diferents col•lectius”. La qüestió quedarà recollida en una ordre ministerial que explicarà tots els aspectes d’aquest inici de l’etapa 1 a bona part del territori de l’Estat.
Segons Illa, l’ordre ministerial que es publicarà al Butlletí Oficial de l’Estat permetrà “regulacions específiques perquè les CCAA puguin adaptar les franges de sortides i activitat segons les circumstàncies climatològiques”.

“Hem acordat que totes les CCAA poden adaptar l’horari de les franges a les condicions climàtiques del seu territori, i es deixa al seu marge, tot i que cal respectar la distinció entre els diferents col•lectius i es dona un marge de dues hores per moure les franges”.

Amb tot, Illa ha afirmat que és “important” que es mantinguin les franges horàries, tot i que les activitats permeses a la fase 1 no estan sotmeses a aquest sistema de franges. D’aquesta manera es podrà fer esport només a les hores establertes, però es podrà anar a les terrasses dels bars sense limitació horària.

Illa s’ha disculpat per la demora en la publicació del llistat de zones que passen a la fase 1 perquè cal “actuar amb prudència” i “no es poden comunicar decisions que no s’han adoptat”.


Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, L’esqueix de carn, de LANÇON, Philippe. Editat per Angle

»L'Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica de Balaguer preveu obrir inscripcions la segona quinzena de juny. Aquesta setmana s'acabarà l'enquesta entre els alumnes del curs actual per poder fer la reserva de places. 

»La Paeria de Balaguer publicarà a finals de juny un llibret on s'inclouran totes les activitats d'estiu que se celebraran a Balaguer fins al mes de setembre

»La Paeria de Balaguer treballa en el disseny d'un Pla Estratègic Cultural per definir les línies mestres de com ha de ser la ciutat a nivell cultural els propers 15 anys.

»Creu Roja entrega un lot de berenar als infants amb seguiment, gràcies a Actel i Villart Logístic. L'entitat ho fa habitualment durant el curs escolar i gràcies a aquest donatius ho ha pogut realitzar ara de forma excepcional. 

»La Paeria de Balaguer dona resposta a la crisi ocupacional provocada per la COVID-19 i millora el servei de borsa de treball de l'Àrea d'Ocupació

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Nou illes al nord, de BATET, Mònica. Editat per Més llibres, 2019

»El Museu de la Noguera publica un nou vídeo de la Maria Bullfarines dedicat al desconfinament. En clau d'humor, la Maria dona una sèrie de consells per gaudir del retorn a la vida social, sense oblidar les mesures de seguretat. 

»Un centenar de biblioteques públiques reactiven el servei de préstec amb cita prèvia. A Balaguer, la biblioteca municipal el reactivarà el proper dilluns 1 de juny i el servei es prestarà a la planta baixa de l'edifici

»La Paeria de Balaguer farà pública a finals d'aquesta setmana una nova agenda extraordinària en què es detallaran els actes previstos per aquest mes de juny. L'agenda es distribuirà a través de les xarxes socials.

»La companyia Íntims Produccions durà a terme l'assaig del seu darrer espectacle al Teatre de Balaguer. Serà durant la segona quinzena del mes d'agost i la iniciativa forma part del Pla de Suport a la Creació de Fira Tàrrega

»La Paeria de Balaguer es reuneix amb els paradistes del mercat setmanal que no són del sector de l'alimentació per posar damunt la taula les pautes a seguir en funció de com evolucioni la pandèmia de la covid-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt