Divendres 29 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

12-05-2020

Sanitat obliga als centres sanitaris públics i privats a facilitar les dades dels casos de covid-19. L'ordre fixa es garantiran les proves PCR a tots els sospitosos en les primeres 24 hores d'inici de símptomes.

El Ministeri de Sanitat ha publicat una nova ordre al BOE per regular els procediments per fer la vigilància epidemiològica de la covid-19 amb l’objectiu de garantir que la informació sigui “homogènia” entre les diferents comunitats i ciutats autònomes durant la fase de “transició”. L’ordre remarca que la malaltia és de declaració obligatòria “urgent” i que tots els centres, serveis i establiments sanitaris i sociosanitaris, tant del sector públic com del privat, estan obligats a facilitar a l’autoritat de salut pública competent “totes les dades necessàries per al seguiment” dels casos, “incloses les dades per identificar de forma inequívoca els ciutadans”.

En aquest sentit, detalla que la definició de cas sospitós i diu que els serveis de salut garantiran que “en tots els nivells d’assistència, i de manera especial en l’atenció primària” es faran una prova PCR o una altra tècnica de diagnòstic molecular “en les primeres 24 hores des del coneixement dels símptomes”.

 

L’ordre també estableix que les unitats de salut pública hauran de recopilar diàriament la informació sobre els casos sospitosos i confirmats dels serveis de primària i hospitalària. Aquesta informació “individualitzada de casos confirmats” s’haurà d’enviar des d’avui a Sanitat a través de l’eina de vigilància SiViES que gestiona el Centre Nacional d’Epidemiologia de l’Institut Carlos III.

 

Abans de les dotze del migdia s’incorporarà tota la informació acumulada i actualitzada fins a les dotze de la nit del dia anterior. Entre ella, el nombre de casos sospitosos en atenció primària i hospitals i el d’infeccions resoltes.

 

En aquest sentit, remarca que les unitats de salut pública adequaran els seus sistemes tecnològics per tal que la informació pugui transmetre’s en el temps i la forma indicades a través de les aplicacions informàtiques establertes.

 

Els laboratoris autoritzats a fer proves també hauran de remetre a Sanitat les dades dels casos.

 

El tractament de la informació, “d’interès públic”

 

L’ordre remarca que el tractament de la informació de caràcter personal que es faci en aplicació d’aquesta ordre es farà d’acord amb el reglament i que té com a finalitat “el seguiment i vigilància epidemiològica del COVID-19 per prevenir i evitar situacions excepcionals d’especial gravetat”. Atenent, afegeix l’ordre, “a raons d’interès públic essencial en l’àmbit específic de la salut pública i per a la protecció d’interessos vitals dels afectats i d’altres persones”.

ACN


Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, L’esqueix de carn, de LANÇON, Philippe. Editat per Angle

»L'Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica de Balaguer preveu obrir inscripcions la segona quinzena de juny. Aquesta setmana s'acabarà l'enquesta entre els alumnes del curs actual per poder fer la reserva de places. 

»La Paeria de Balaguer publicarà a finals de juny un llibret on s'inclouran totes les activitats d'estiu que se celebraran a Balaguer fins al mes de setembre

»La Paeria de Balaguer treballa en el disseny d'un Pla Estratègic Cultural per definir les línies mestres de com ha de ser la ciutat a nivell cultural els propers 15 anys.

»Creu Roja entrega un lot de berenar als infants amb seguiment, gràcies a Actel i Villart Logístic. L'entitat ho fa habitualment durant el curs escolar i gràcies a aquest donatius ho ha pogut realitzar ara de forma excepcional. 

»La Paeria de Balaguer dona resposta a la crisi ocupacional provocada per la COVID-19 i millora el servei de borsa de treball de l'Àrea d'Ocupació

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Nou illes al nord, de BATET, Mònica. Editat per Més llibres, 2019

»El Museu de la Noguera publica un nou vídeo de la Maria Bullfarines dedicat al desconfinament. En clau d'humor, la Maria dona una sèrie de consells per gaudir del retorn a la vida social, sense oblidar les mesures de seguretat. 

»Un centenar de biblioteques públiques reactiven el servei de préstec amb cita prèvia. A Balaguer, la biblioteca municipal el reactivarà el proper dilluns 1 de juny i el servei es prestarà a la planta baixa de l'edifici

»La Paeria de Balaguer farà pública a finals d'aquesta setmana una nova agenda extraordinària en què es detallaran els actes previstos per aquest mes de juny. L'agenda es distribuirà a través de les xarxes socials.

»La companyia Íntims Produccions durà a terme l'assaig del seu darrer espectacle al Teatre de Balaguer. Serà durant la segona quinzena del mes d'agost i la iniciativa forma part del Pla de Suport a la Creació de Fira Tàrrega

»La Paeria de Balaguer es reuneix amb els paradistes del mercat setmanal que no són del sector de l'alimentació per posar damunt la taula les pautes a seguir en funció de com evolucioni la pandèmia de la covid-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt