Dijous 28 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

12-05-2020

Lleida tindrà una escultura de gran format dedicada a les infermeres. El col·lectiu reivindica el seu ‘paper en el lideratge de les polítiques de salut’. Aquest dimarts es celebra el Dia Internacional de la Infermeria.

Lleida comptarà amb una escultura en homenatge a les infermeres, obra de l'artista lleidatana Sara Pons Arnal (Ponsarnal). L'escultura estarà inspirada en Forence Nightingale (1820-1910), considerada precursora de la Infermeria Moderna i creadora del primer model conceptual d'infermeria. Així ho ha anunciat aquest dimarts la presidenta del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida (COILL), Montserrat Gea, coincidint amb la celebració del 12 de maig, Dia Internacional de la Infermeria. Gea també ha aprofitat per reivindicar "el paper que les infermeres es mereixen en el lideratge de les polítiques de salut, tal com està demostrant el col·lectiu arreu el món en la lluita contra la pandèmia de la covid-19".

La presidenta del COILL ha destacat que les infermeres són "el major col·lectiu de professionals de la salut del món, en la primera línia en l'atenció i cura dels pacients" i ha ressaltat que compten "amb coneixements pràctics i científics suficients per liderar moltes de les polítiques necessàries pel disseny i implementació de les polítiques de salut", ha dit Gea.

 

Vídeo per commemorar el 12 de maig, Dia Internacional de la Infermeria

 

Una vintena d'infermeres i infermers de Lleida han participat en el vídeo 'Som infermeres, som poderoses' amb què el COILL ha volgut commemorar el Dia Internacional de la Infermeria, que es commemora el 12 de maig, enguany sota el lema "Una veu per liderar. Portant el món cap a la salut". Professionals de diferents àrees de la infermeria (hospitalària, primària i sociosanitària, entre altres) han volgut sumar-se a la celebració de la diada de la professió en una breu càpsula audiovisual.


Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, L’esqueix de carn, de LANÇON, Philippe. Editat per Angle

»L'Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica de Balaguer preveu obrir inscripcions la segona quinzena de juny. Aquesta setmana s'acabarà l'enquesta entre els alumnes del curs actual per poder fer la reserva de places. 

»La Paeria de Balaguer publicarà a finals de juny un llibret on s'inclouran totes les activitats d'estiu que se celebraran a Balaguer fins al mes de setembre

»La Paeria de Balaguer treballa en el disseny d'un Pla Estratègic Cultural per definir les línies mestres de com ha de ser la ciutat a nivell cultural els propers 15 anys.

»Creu Roja entrega un lot de berenar als infants amb seguiment, gràcies a Actel i Villart Logístic. L'entitat ho fa habitualment durant el curs escolar i gràcies a aquest donatius ho ha pogut realitzar ara de forma excepcional. 

»La Paeria de Balaguer dona resposta a la crisi ocupacional provocada per la COVID-19 i millora el servei de borsa de treball de l'Àrea d'Ocupació

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Nou illes al nord, de BATET, Mònica. Editat per Més llibres, 2019

»El Museu de la Noguera publica un nou vídeo de la Maria Bullfarines dedicat al desconfinament. En clau d'humor, la Maria dona una sèrie de consells per gaudir del retorn a la vida social, sense oblidar les mesures de seguretat. 

»Un centenar de biblioteques públiques reactiven el servei de préstec amb cita prèvia. A Balaguer, la biblioteca municipal el reactivarà el proper dilluns 1 de juny i el servei es prestarà a la planta baixa de l'edifici

»La Paeria de Balaguer farà pública a finals d'aquesta setmana una nova agenda extraordinària en què es detallaran els actes previstos per aquest mes de juny. L'agenda es distribuirà a través de les xarxes socials.

»La companyia Íntims Produccions durà a terme l'assaig del seu darrer espectacle al Teatre de Balaguer. Serà durant la segona quinzena del mes d'agost i la iniciativa forma part del Pla de Suport a la Creació de Fira Tàrrega

»La Paeria de Balaguer es reuneix amb els paradistes del mercat setmanal que no són del sector de l'alimentació per posar damunt la taula les pautes a seguir en funció de com evolucioni la pandèmia de la covid-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt