Dimecres 03 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

13-05-2020

Sàhara Ponent posa en marxa 'Pandearena', una campanya solidària per proveir d'aliments els refugiats sahrauís. L'objectiu de la campanya és ajudar 100 famílies durant 3 mesos 

Sàhara Ponent ha posat en marxa un projecte solidari destinat a proveir de menjar i d'aigua els refugiats dels campaments sahrauís situats al desert d'Algèria, i que ara mateix no poden rebre aliments d'altres països pel tancament de fronteres provocat pel COVID-19. Batejada amb el nom de "Pandearena", la campanya té l'objectiu d'ajudar 100 famílies durant els 3 mesos més durs de la crisi sanitària. 

La iniciativa possibilita fer una aportació econòmica, la qual es destina a fer cistelles bàsiques d'aliments pensades per alimentar una família sahrauí durant 3 setmanes. Els interessats poden formalitzar les donacions entrant a la pàgina https://www.migranodearena.org/reto/21934/pandearena#.XrRdBq_iyZg.link.

Els responsables de Sàhara Ponent consideren que el projecte humanitari destinat als camps de refugiats sahrauís es fonamental per mitigar la crisi alimentària que pateixen les 200.000 persones que hi viuen. Aquesta població subsisteix exclusivament d'una ajuda humanitària que ara mateix no arriba a causa del tancament de fronteres (cal recordar que fins i tot hi ha caravanes d'ajuda alimentària aturades a mig trajecte per aquest fet). 

Els fons recaptats serveixen per comprar aliments a proveïdors algerians (els campaments estan situats en aquest país) i confeccionar les cistelles d'aliments que posteriorment són lliurades a les famílies sahrauís. Des de la web esmentada es pot fer el seguiment del projecte i visualitzar les fotografies dels lliuraments que es van fent.

El projecte s'adreça també a potenciar els lligams històrics que uneixen el poble sahrauí amb el poble espanyol i a conscienciar la societat sobre el problema que pateix el col•lectiu sahrauí des fa més de 40 anys.
 


Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Un combat, de SÜSKIND, Patrick. Editat per Amsterdam

»L'Escola Municipal de Música de Balaguer ha ofert fins aquest dimecres la preinscripció per al curs vinent. Dijous 4 i divendres 5 es faran les preinscripcions presencials, concertant sempre cita prèvia. 

»L'Oficina d'Afers Socials de Balaguer reprèn aquesta setmana l'atenció presencial, després de l'aturada causada per la Covid-19. De dilluns a dijous, i amb cita prèvia, s'atenen temes d'habitatge i desnonaments entre altres.

»La Paeria de Balaguer ha enviat una carta a la Dolça Revolució demanant explicacions de l'acte que dissabte va reunir un centenar de persones. La resposta la faran arribar a Salut i Mossos d'Esquadra perquè prenguin les mesures oportunes

»La xarxa de museus de Lleida i Aran reobre amb totes les mesures de seguretat. El Museu de la Noguera obrirà aquest dissabte i juntament amb el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre seran gratuïts durant tot el mes de juny.

»Balaguer prepara les estades d'estiu. Des de la Paeria es treballa per poder dur a terme les estades amb un ull posat a l'evolució de la desescalada. Estar en Fase 3 és un requisit indispensable.

»El Col·lectiu Llibertat reprèn de nou les seves trobades a la Plaça Mercadal aquest dijous 4 de juny, amb mesures de protecció per la situació actual. La d'aquest dijous inclourà un homenatge al company Eduard. 

»La Paeria de Balaguer registra una petició al Jutjat de Balaguer per demanar l'aturada dels desnonaments previstos a la ciutat tenint en compte l'estat actual d'emergència social provocada per la pandèmia covid-19

»El ple de la Paeria de Balaguer porta a debat aquest dijous l'aprovació inicial del projecte de reforma d’urbanització de la Plaça Sant Domènec. Al ple, que tornarà a ser virtual, també es debatran diferents mocions.

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Frankenstein a Bagdad, de SAADAWI, Ahmed. Barcelona: Amsterdam, 2019

»L'ANC, CDR i el Consell Local de la República Catalana a Balaguer s'han tornat a reunir aquest dimarts a la Plaça del Morter de Balaguer. Es reuniran cada dimarts i el Col·lectiu Llibertat reprendrà les seves trobades aquest dijous. 

»Creu Roja la Noguera ha atès més de 601 persones vulnerables, afectades per la crisi de la COVID-19, gràcies als voluntaris, empreses i particulars. A nivell de Catalunya s'han atès més de 201.803 persones. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt