Dissabte 06 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pāgina a Facebook Pāgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

13-05-2020

NeuroLleida reprčn progressivament l’atenciķ presencial als seus usuaris. En l’āmbit de la fisioterāpia es fa tractament in situ a 20 pacients amb afectacions greus que requereixen una intervenciķ urgent.

Des d'aquest dimarts, dia 12, Neurolleida ha començat a reprendre progressivament, amb totes les mesures sanitàries per garantir la seguretat, l’atenció presencial als seus usuaris en totes les seves disciplines, però molt especialment en la de fisioteràpia. La fisioteràpia és el tractament que s’ha mantingut inactiu més temps i el que té una demanda més urgent per part de les persones afectades.

El tractaments de fisioteràpia neurorehabilitadora presencials es van aplicant a 20 pacients amb afectacions especialment greus com són ictus, traumatismes craneoencefàlics o lesionats medul•lars. Es tracta de persones afectades que estaven esperant fa temps la intervenció dels professionals, intervenció que és vital per garantir una correcta evolució. Aquests tractaments in situ es fan aplicant rigorosament totes les mesures de prevenció possible per evitar el risc de contagi del Covid19.

Quant a la resta de disciplines, es porta a terme una actuació presencial mínima i indispensable, ja que l’estratègia dels responsables de Neurolleida se centra en prioritzar les línies de telerehabilitació en format online mentre es perllongui l’actual situació de risc sanitari.

Així doncs, a banda dels esmentats casos urgents, Neurolleida seguirà reforçant el suport terapèutic i emocional a les persones amb discapacitat, amb tractaments online de neuropsicologia, logopèdia, teràpia ocupacional i psicologia per aquelles persones que no requereixin un tractament tan immediat. El servei especialitzat d’ASPID atenia aquests dies més de 35 pacients, principalment mitjançant processos de telerehabilitació.

Cal recordar que NeuroLleida ha potenciat nous protocols, mètodes i pràctiques per adaptar l’atenció als pacients seguint les preceptives normatives i sense posar en risc la seva salut. Això ha representat un triple esforç d’implementació d’aquests serveis via online i telerehabilitació, i suport emocional davant els handicaps i la incertesa del col•lectiu afectat sobre la resolució de l’actual crisi sanitària.

Els serveis de rehabilitació funcional de NeuroLleida s’ha adaptat a la situació per tal de continuar el tractament a persones afectades per lesions neurològiques d’origen divers. Per reforçar la tasca feta en aquest àmbit, NeuroLleida ha creat un banc de recursos digitals on els pacients i les famílies poden accedir a vídeos amb activitats i recomanacions que els permeten mantenir les seves capacitats cognitives i físiques (https://www.neurolleida.cat/ca/associacio/neurolleida/-/t-5061).

D’altra banda, Neurolleida va posar en marxa la setmana passada una nova modalitat experimental per a grups de tractament online. Concretament, grups reduïts de 4 o 5 persones afectades per demència reben atenció a través de videotrucades (dues setmanals) en sessions conduïdes per professionals de neuropsicologia i teràpia ocupacional.

Cal recordar que NeuroLleida estava atenent abans de l’estat d’alarma 73 pacients en tractaments neurorehabilitadors o en fase d’estudi o diagnòstic.

La realitat present ha evidenciat que un gran nombre de persones amb discapacitat no disposen dels mitjans electrònics i/o no tenen competències i coneixements de les TIC que els permeti accedir a vies de comunicació alternatives. En aquest sentit, ASPID està intensificant totes les accions destinades a formar i donar el suport necessari als usuaris, aportant les eines d’aprenentatge de mètodes on line perquè l’interessat pugui seguir l’itinerari personal. L’objectiu és que totes les persones amb discapacitat puguin tenir uns coneixements bàsics de les TIC que els permeti la inclusió i eviti que quedin excloses.

Cal destacar també que l'estat emocional de les persones d’aquest sector és un factor que ha adquirit força rellevància. En molts casos els afectats es mostren neguitosos degut a la incertesa i la por davant el desconeixement de com és resoldrà la situació i quin impacte tindrà sobre les seves vides, per la qual cosa els tècnics de l’associació ha reforçat l’acompanyament emocional d’escolta, comprensió i, si cal, recerca de recursos. 

Les persones amb discapacitat ateses, a més, presenten en molts casos problemàtiques de salut que les fan més vulnerables davant la pandèmia. Així doncs, davant sensacions com l’ansietat, la por i la incertesa, cal un estret acompanyament amb suport psicosocial i recerca de recursos.


Altres notícies

»Aquest dissabte ha obert el Museu de la Noguera amb algunes primeres visites durant el matí. El Centre d'Interpretaciķ de l'Or també ha reobert portes encara que fins demā diumenge no s’espera la primera visita i taller

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, L’analfabeta, de KRISTOF, Agota. Editat per Amsterdam

»Lleida entrarā dilluns finalment en fase 2. Pel que fa a Balaguer, Vidal recorda que amb la fase 2 podran obrir les escoles a la ciutat i es podran reprendre entrenaments en disciplines com el tennis taula o la gimnāstica rítmica.

»Els Mossos d'Esquadra detenen a Vilaller un veí de Balaguer de 48 anys i amb antecedents a qui van trobar gairebé 400 grams de marihuana al cotxe en quč viatjava, que no tenia la ITV en regla i era conduīt amb el carnet caducat. 

»Aquest proper diumenge es farā l'ofrena floral davant el monument al Comte Jaume d'Urgell, per recordar que el passat 1 de juny es van complir 587 anys de la seva mort. 

»Balaguer se suma per segon any a les Jornades Europees d'Arqueologia 2020 amb visites guiades al Pla d'Almatā. Es faran el dissabte 20 de juny des de les 10 a la 1 del migdia, amb reserva prčvia i en grups reduīts

»Enxampen un veí de Balaguer circulant a 208 km/h per la C-53, a Castellserā. Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment al conductor ja que la via estā limitada a una velocitat de 90 km/h

»El Museu de la Noguera i el Centre d'Interpretaciķ de l'Or reobren portes aquest dissabte amb els horaris habituals. Els dos equipaments seran gratuīts durant tot el mes de juny i adaptats amb les māximes garanties sanitāries

»El proper dilluns 8 de juny es tornarā a posar en marxa de nou la zona blava de Balaguer després de gairebé tres mesos aturada 

»La Paeria de Balaguer es compromet a analitzar la implementaciķ d'una targeta moneder d'impacte social. Així es va acordar en el ple d'aquest dijous durant el debat de la mociķ que va presentar la CUP perquč es creī aquesta targeta. 

»Aquest dimecres va tenir lloc una nova reuniķ de treball per parlar de la futura Via verda de la Vall del Siķ, entre Sant Guim de Freixenet i Balaguer. La iniciativa dinamitzarā el turisme i ajudarā a fixar gent al territori

»Cāritas Balaguer colˇlabora amb els centres educatius de la ciutat amb la impressiķ i repartiment dels dossiers de treball fets per les escoles durant el confinament als alumnes més vulnerables o que no disposen de tecnologia. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt