Dijous 28 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

13-05-2020

El Pla Creu Roja RESPON ha atès més de 6.000 persones afectades per la crisi de la COVID-19 a la demarcació de Lleida. 

S’han atès 6.007 persones vulnerables davant la COVID-19 i s’han distribuït més de 8.000 quilos d’aliments a través de les diferents col•laboracions amb els magatzems i bancs d’aliments solidaris arreu de les comarques lleidatanes.

Des de les 13 assemblees comarcals i locals de la demarcació, també s’han fet 8.700 intervencions i 1.538 entregues de productes de primera necessitat (alimentació bàsica i higiene personal i per a la llar) a persones vulnerables.

Per dur a terme el Pla Creu Roja RESPON ha estat fonamental comptar amb 250 persones voluntàries i tècniques mobilitzades arreu de Lleida.

Des de mitjans març, una trentena d’empreses i entitats han col•laborat en la lluita contra la pandèmia a través de donacions en producte o econòmiques i una desena d’empreses ho han fet a través de col•laboracions en l’àmbit d’ocupació, inserint laboralment persones usuàries.

L’impacte de la pandèmia està augmentant el risc d’exclusió social i de la precarietat socioeconòmica de les famílies, per la qual cosa s’amplia la crida de Creu Roja Respon RECUPERACIÓ per arribar a 2.400.000 persones fins al desembre a tot l’estat.

Gairebé dos mesos després del llançament del Pla Creu Roja RESPON davant la COVID-19, l'organització humanitària ha atès directament més de 6.000 persones en situació de vulnerabilitat social a la demarcació de Lleida.

Aquesta xifra de persones ateses -que en el conjunt de Catalunya supera les 250.000 persones- s’ha assolit gràcies a la àmplia resposta social de la ciutadania, el sector empresarial, les administracions públiques, els mitjans de comunicació, els socis i sòcies de la Creu Roja, i personalitats de l’esport i la cultura.

La resposta que s’ha donat en les més de 8.000 intervencions arreu de les comarques lleidatanes per atendre les persones vulnerables davant la COVID- 19 s’ha fet  gràcies a la mobilització de més de 250 persones voluntàries i tècniques de la Creu Roja – més de 6.000 a tot Catalunya- en àmbits transversals en el camp de les emergències, la salut, socors i emergències, la inclusió social, l’educació i l’ocupació. 

Per accedir a les dades completes de les intervencions en temps real del Pla Creu Roja RESPON es pot visitar l’aplicació web Open Data (cal seleccionar comunitat autònoma i provincia)
 


Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, L’esqueix de carn, de LANÇON, Philippe. Editat per Angle

»L'Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica de Balaguer preveu obrir inscripcions la segona quinzena de juny. Aquesta setmana s'acabarà l'enquesta entre els alumnes del curs actual per poder fer la reserva de places. 

»La Paeria de Balaguer publicarà a finals de juny un llibret on s'inclouran totes les activitats d'estiu que se celebraran a Balaguer fins al mes de setembre

»La Paeria de Balaguer treballa en el disseny d'un Pla Estratègic Cultural per definir les línies mestres de com ha de ser la ciutat a nivell cultural els propers 15 anys.

»Creu Roja entrega un lot de berenar als infants amb seguiment, gràcies a Actel i Villart Logístic. L'entitat ho fa habitualment durant el curs escolar i gràcies a aquest donatius ho ha pogut realitzar ara de forma excepcional. 

»La Paeria de Balaguer dona resposta a la crisi ocupacional provocada per la COVID-19 i millora el servei de borsa de treball de l'Àrea d'Ocupació

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Nou illes al nord, de BATET, Mònica. Editat per Més llibres, 2019

»El Museu de la Noguera publica un nou vídeo de la Maria Bullfarines dedicat al desconfinament. En clau d'humor, la Maria dona una sèrie de consells per gaudir del retorn a la vida social, sense oblidar les mesures de seguretat. 

»Un centenar de biblioteques públiques reactiven el servei de préstec amb cita prèvia. A Balaguer, la biblioteca municipal el reactivarà el proper dilluns 1 de juny i el servei es prestarà a la planta baixa de l'edifici

»La Paeria de Balaguer farà pública a finals d'aquesta setmana una nova agenda extraordinària en què es detallaran els actes previstos per aquest mes de juny. L'agenda es distribuirà a través de les xarxes socials.

»La companyia Íntims Produccions durà a terme l'assaig del seu darrer espectacle al Teatre de Balaguer. Serà durant la segona quinzena del mes d'agost i la iniciativa forma part del Pla de Suport a la Creació de Fira Tàrrega

»La Paeria de Balaguer es reuneix amb els paradistes del mercat setmanal que no són del sector de l'alimentació per posar damunt la taula les pautes a seguir en funció de com evolucioni la pandèmia de la covid-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt