Dimarts 02 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

13-05-2020

L’estudi d'immunitat diu que el 5,9% dels catalans i el 5% de tot l'Estat ha generat anticossos del coronavirus. A Catalunya, un 7,1% de la demarcació de Barcelona, el 2,5% de Girona, el 3,7% de Lleida, l'1,6% de Tarragona

Un 5,9% dels catalans i un 5% de tot l’estat han generat anticossos del coronavirus. Segons els primers resultats de l’estudi de seroprevalença, un 7,1% de la població de la demarcació de Barcelona, un 2,5% de la de Girona, un 3,7 de la de Lleida i un 1,6 de la de Tarragona presenten anticossos contra la malaltia. L’estudi constata la prevalença d’anticossos és similar entre homes i dones i menor en nadons, nens i joves. També que a més simptomatologia major és la prevalença i que en els casos de pèrdua de l’olfacte, el percentatge s’eleva fins al 43%. La investigació també constata que un 26% dels positius són asimptomàtics i un 87% dels participants que han donat positiu en proves PCR, tenen anticossos.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, afirma que l’estudi constata que “no hi ha immunitat de grup” i que el pla de transició de manera asimètrica és d’adequat.

 

Les dades preliminars de l’estudi de seroprevalença constaten que només un 5,9% dels catalans i un 5% de mitjana a tot l’Estat han generat anticossos contra la covid-19. El document posa llum i dades als tests ràpids que s’han fet a 60.983 persones fruit d’una mostra representativa de població de tot el territori. En concret, a la província de Barcelona la prevalença és del 7,1%, del 2,5% a Girona, del 3,7% a Lleida i de l’1,6% a Tarragona.

 

Per comunitats autònomes, les xifres varien. Així, Ceuta, Murcia, Melilla, Astúries i les Canàries presenten unes prevalences inferiors al 2% mentre que Castella-la Manxa o Madrid superen el 10%.

 

La investigació, iniciada el 27 d’abril, mostra una immunitat similar en homes i dones però menors en nadons i nens. En infants de fins a un any, se situa en l’1,1% mentre, en els de fins a 5 anys del 2,2% i en els de fins a 9 anys, del 3%. També detalla que el 87% dels participants a qui s’ha fet una prova PCR amb resultat positiu presenten anticossos i que un 26% dels positius són asimptomàtics.

 

D’altra banda, l’estudi conclou que les persones que presenten entre 3 i 5 símptomes de la malaltia tenen una prevalença del 8%, els que en tenen més de 5 un 14,7% i que en aquells que han perdut l’olfacte, el percentatge s’eleva fins al 43%.

 

Els casos sospitosos

 

El document també fa un anàlisi provincial dels casos sospitosos amb tres o més símptomes o presència d’anòsmia (pèrdua de l’olfacte). En aquests casos, el percentatge de prevalença s’eleva al voltant del 20%. En el cas de Catalunya, un 12% a Girona, un 18,7% a Barcelona, un 14,6% a Tarragona i un 12,4 a Lleida. La Comunitat de Madrid i les Castelles també presenten percentatges del voltant del 19%.

 

“No hi ha immunitat de grup”

 

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que el resultats confirmen el que preveien: “No hi ha immunitat de grup”. També ha dit que serviran per continuar afrontant la fase de desescalada però no preveuen fer-hi variacions perquè considera que constata que la decisió de fer-la de manera asimètrica era encertada. En aquest sentit, ha dit que amb les dades en mà és “més important que mai la responsabilitat individual”.

 

Una fotografia de la situació

 

La finalitat de l’estudi, dissenyat pel ministeri de Sanitat i l’Institut de Salut Carlos III en col•laboració amb l’INE i les CCAA, és estimar el percentatge de població que ha desenvolupat anticossos del coronavirus. La informació obtinguda tindrà un paper rellevant en la presa de decisions en la lluita contra la covid-19. Aquesta és la primera de les tres onades previstes fins a finals de juny de l’estudi, que rep el nom d’ENECovid19.

 

En aquesta primera etapa, amb una participació de prop del 75% de les persones contactades, s’han pres mostres de 60.983 persones, tot i que la previsió és arribar a entre 60.000 i 90.000 persones, d’aquí a unes sis setmanes. Hi han participat més de 1.400 centres de salut.

 

L’estudi d’immunitat va començar el 27 d’abril després de seleccionar 35.000 llars espanyoles amb l’objectiu que la mostra tingués participants de totes les edats i localitzacions geogràfiques.

 

Als participants, que hi col•laboren de manera voluntària, se’ls fa un breu qüestionari i un test ràpid per determinar anticossos en sang a través d’una punxada al dit. Per assegurar la fiabilitat dels resultats, s’obtenen de manera addicional mostres de sang per venopunsió d’aquells que han donat el seu consentiments. Les proves es realitzen a la pròpia llar o en un centre de salut.

 

Els resultats preliminars que s’han presentat, però, no inclouen la informació d’aquestes segones analítiques, que mesuren els anticossos a través d’un immunoassaig, perquè no es tenen els resultats de totes les CCAA.

ACN


Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Frankenstein a Bagdad, de SAADAWI, Ahmed. Barcelona: Amsterdam, 2019

»L'ANC, CDR i el Consell Local de la República Catalana a Balaguer s'han tornat a reunir aquest dimarts a la Plaça del Morter de Balaguer. Es reuniran cada dimarts i el Col·lectiu Llibertat reprendrà les seves trobades aquest dijous. 

»Creu Roja la Noguera ha atès més de 601 persones vulnerables, afectades per la crisi de la COVID-19, gràcies als voluntaris, empreses i particulars. A nivell de Catalunya s'han atès més de 201.803 persones. 

»El grup balaguerí Ksonronda reprèn la promoció del seu últim espectacle, 'Ambaparar', basat en cançons d'arrel popular, tradicionals i pròpies i que inclou cançons fetes durant el confinament, com Hassàpico Nostàlgic i St. Jordi confinat. 

»El comerç del centre històric de Balaguer continua amb la seva campanya de reactivació comercial i presenta una bossa comuna per a tots els establiments amb la intenció d'enfortir la imatge d'aquesta zona comercial. 

»Salut i Interior acorden traslladar als Mossos l'afer de la trobada amb més de cent persones a Balaguer. La policia comença a recopilar informació sobre l'acte convocat per la Dolça Revolució on es van fer petons i abraçades

»Es suspèn la 25a edició de la Càtedra d'Estudis Medievals del Comtat d'Urgell. L'organització preveu recuperar part de les ponències previstes per la propera edició, l'any 2021. 

»El Col·legi de Metges de Lleida vol que se sancioni als organitzadors de la trobada d'un centenar de persones a Balaguer. Asseguren que aquest tipus de reunions posen en risc la salut comunitària i la recuperació econòmica de la societat

» El grup musical Círculo de Borneo presenta nou disc, HOMBRE MADRE.. La formació amb empremta balaguerina està encapçalada per Juan Magrí i Josep M. Porté. HOMBRE MADRE ja es pot trobar a les plataformes digitals

»Maria del Mar Bonet i l’InfoK, guanyadors del Premi Comte Jaume d’Urgell 2020 de Balaguer. L’acte de lliurament del premi queda ajornat a la tardor i podria quedar emmarcat dins dels actes de la Festa Major de Balaguer

»La Paeria de Balaguer ha publicat la nova agenda extraordinària en què es detallen els actes previstos per aquest mes de juny. L'agenda es distribueix a través de les xarxes socials amb algunes activitats encara per determinar

»El paer en cap agraeix a Ferrocarrils 'haver fet cas a les demandes de la paeria de Balaguer, que és qui més coneix la realitat de la ciutat', en el nou projecte per a la millora de la integració urbana de la línia de tren a Balaguer. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt