Dijous 28 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

14-05-2020

Les patronals del sector comercial de Catalunya, PIMEComerç i Foment Comerç, exigeixen al govern de l'estat seguretat jurídica i unitat de criteri

Després de les declaracions d'ahir a la tarda del Ministre de Sanitat, Salvador Illa, PIMEComerç i Foment Comerç exigeixen que es publiqui per escrit el criteri interpretatiu pertinent per a dotar de la seguretat jurídica necessària, amb la qual, el sector del comerç deixi d'estar en fals davant la possibilitat de realitzar rebaixes, ofertes i promocions.

 

Aquestes declaracions, les quals prohibeixen la possibilitat de realitzar rebaixes en els establiments físics, entren en profunda contradicció amb la interpretació de la Disposició Addicional Segona de l'Ordre SND/399/2020 facilitada pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme del dia 12 de maig, tant al sector del comerç català, com a la Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya.

 

La premissa interpretativa era clara: “Sí que és possible dur a terme rebaixes i promocions en els establiments físics sempre que aquests estiguin en condicions d'adoptar totes les mesures que siguin necessàries amb la finalitat d'evitar que es produeixin aglomeracions a conseqüència d'aquestes rebaixes o promocions. A l'interior dels establiments i locals comercials en tot cas cal complir amb les mesures establertes en l'Ordre SND/399/2020, de 9 de maig, l'article del qual 10 regula la reobertura dels establiments comercials imposant un requisit d'aforament, així com les distàncies de seguretat que es preveuen entre venedor i clients o entre clients entre si.”

 

Aquesta situació no sols posa en relleu la falta d'unitat de criteri entre Ministeris, sinó que, alhora, posa de manifest el nul diàleg practicat per part del Ministeri de Sanitat amb un sector tan important per a aquest país, al qual, per a rematar, se li deixa en clar desavantatge respecte a la venda online. És extremadament preocupant que es generin asimetries entre canals comercials. Tots han de poder realitzar rebaixes si es garanteixen els protocols de seguretat sanitària en la compra.

 

La principal comesa del comerç és justament cuidar dels seus clients i dels seus treballadors, i per a això, és indubtable que han d'aplicar-se totes les mesures sanitàries que garanteixin la seguretat suficient per a evitar el propago de la pandèmia. Però alhora, precisament el comerç, un dels sectors que està patint les més profundes conseqüències d'aquesta crisi del COVID-19, necessita suport i facilitat per a reprendre com més aviat millor el seu dinamisme comercial.


Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, L’esqueix de carn, de LANÇON, Philippe. Editat per Angle

»L'Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica de Balaguer preveu obrir inscripcions la segona quinzena de juny. Aquesta setmana s'acabarà l'enquesta entre els alumnes del curs actual per poder fer la reserva de places. 

»La Paeria de Balaguer publicarà a finals de juny un llibret on s'inclouran totes les activitats d'estiu que se celebraran a Balaguer fins al mes de setembre

»La Paeria de Balaguer treballa en el disseny d'un Pla Estratègic Cultural per definir les línies mestres de com ha de ser la ciutat a nivell cultural els propers 15 anys.

»Creu Roja entrega un lot de berenar als infants amb seguiment, gràcies a Actel i Villart Logístic. L'entitat ho fa habitualment durant el curs escolar i gràcies a aquest donatius ho ha pogut realitzar ara de forma excepcional. 

»La Paeria de Balaguer dona resposta a la crisi ocupacional provocada per la COVID-19 i millora el servei de borsa de treball de l'Àrea d'Ocupació

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Nou illes al nord, de BATET, Mònica. Editat per Més llibres, 2019

»El Museu de la Noguera publica un nou vídeo de la Maria Bullfarines dedicat al desconfinament. En clau d'humor, la Maria dona una sèrie de consells per gaudir del retorn a la vida social, sense oblidar les mesures de seguretat. 

»Un centenar de biblioteques públiques reactiven el servei de préstec amb cita prèvia. A Balaguer, la biblioteca municipal el reactivarà el proper dilluns 1 de juny i el servei es prestarà a la planta baixa de l'edifici

»La Paeria de Balaguer farà pública a finals d'aquesta setmana una nova agenda extraordinària en què es detallaran els actes previstos per aquest mes de juny. L'agenda es distribuirà a través de les xarxes socials.

»La companyia Íntims Produccions durà a terme l'assaig del seu darrer espectacle al Teatre de Balaguer. Serà durant la segona quinzena del mes d'agost i la iniciativa forma part del Pla de Suport a la Creació de Fira Tàrrega

»La Paeria de Balaguer es reuneix amb els paradistes del mercat setmanal que no són del sector de l'alimentació per posar damunt la taula les pautes a seguir en funció de com evolucioni la pandèmia de la covid-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt