Divendres 29 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

18-05-2020

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova rep més de 3.000 arxius per animar pacients i professionals sanitaris

A través de la campanya impulsada a través de l’Aula Hospitalària que demana a la ciutadania que enviï cartes, poemes, dibuixos, vídeos o arxius de so.

 

Més de 14.000 usuaris han visitat el blog de l’Aula Hospitalària des de finals de març, quan va començar la campanya.

 

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova ha rebut en les últimes sis setmanes més de 3.000 arxius per animar els pacients ingressats i els professionals sanitaris. Es tracta de cartes, poemes, dibuixos, vídeos o arxius de so que la ciutadania ha enviat en el marc de la campanya “Cartes i dibuixos que curen”, impulsada per l’Aula Hospitalària Dr. Antoni Cambrodí.

 

La Dra. Toñy Castillo, coordinadora del projecte “Cartes i dibuixos que curen” i docent de l’Aula Hospitalària de l’Arnau de Vilanova, explica que els arxius no només han arribat de Lleida, sinó de molts altres llocs de Catalunya i Espanya. Hi han col·laborat multitud de persones a títol individual, famílies i també bona part dels alumnes dels centres educatius de Lleida. “Recollir tot aquest material ha estat una feina meravellosa i molt gratificant. Amb aquests dibuixos, escrits i vídeos donem força i esperança als pacients i també a tots els professionals sanitaris”, afirma.

 

A finals del passat mes de març, l’’Aula Hospitalària va habilitar el correu electrònic aulahospitalarialleida@gmail.com per recollir totes aquestes propostes i va penjar un vídeo a les xarxes socials per animar tothom a participar d’aquesta iniciativa. La resposta ha estat massiva. A més dels 3.000 arxius rebuts, el blog de l’Aula Hospitalària ha registrat 14.000 noves visites, algunes procedents de països estrangers.

 

 

 

 

La feina de les aules hospitalàries

 

Les aules hospitalàries ofereixen un marc per poder atendre les necessitats educatives dels infants i els joves, i donar continuïtat al seu procés educatiu,  afavoreixen la relació amb la família per la mútua cooperació que es pot establir en el procés d’aprenentatge durant el temps d'ingrés hospitalari.

 

L'Aula Hospitalària de l’Arnau de Vilanova està a la disposició dels nens/es i joves hospitalitzats de dilluns a divendres en horari de matins de 9 a 15 hores.


Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, L’esqueix de carn, de LANÇON, Philippe. Editat per Angle

»L'Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica de Balaguer preveu obrir inscripcions la segona quinzena de juny. Aquesta setmana s'acabarà l'enquesta entre els alumnes del curs actual per poder fer la reserva de places. 

»La Paeria de Balaguer publicarà a finals de juny un llibret on s'inclouran totes les activitats d'estiu que se celebraran a Balaguer fins al mes de setembre

»La Paeria de Balaguer treballa en el disseny d'un Pla Estratègic Cultural per definir les línies mestres de com ha de ser la ciutat a nivell cultural els propers 15 anys.

»Creu Roja entrega un lot de berenar als infants amb seguiment, gràcies a Actel i Villart Logístic. L'entitat ho fa habitualment durant el curs escolar i gràcies a aquest donatius ho ha pogut realitzar ara de forma excepcional. 

»La Paeria de Balaguer dona resposta a la crisi ocupacional provocada per la COVID-19 i millora el servei de borsa de treball de l'Àrea d'Ocupació

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Nou illes al nord, de BATET, Mònica. Editat per Més llibres, 2019

»El Museu de la Noguera publica un nou vídeo de la Maria Bullfarines dedicat al desconfinament. En clau d'humor, la Maria dona una sèrie de consells per gaudir del retorn a la vida social, sense oblidar les mesures de seguretat. 

»Un centenar de biblioteques públiques reactiven el servei de préstec amb cita prèvia. A Balaguer, la biblioteca municipal el reactivarà el proper dilluns 1 de juny i el servei es prestarà a la planta baixa de l'edifici

»La Paeria de Balaguer farà pública a finals d'aquesta setmana una nova agenda extraordinària en què es detallaran els actes previstos per aquest mes de juny. L'agenda es distribuirà a través de les xarxes socials.

»La companyia Íntims Produccions durà a terme l'assaig del seu darrer espectacle al Teatre de Balaguer. Serà durant la segona quinzena del mes d'agost i la iniciativa forma part del Pla de Suport a la Creació de Fira Tàrrega

»La Paeria de Balaguer es reuneix amb els paradistes del mercat setmanal que no són del sector de l'alimentació per posar damunt la taula les pautes a seguir en funció de com evolucioni la pandèmia de la covid-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt