Dijous 28 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

18-05-2020

La CGT Lleida denuncia l’impagament dels ertos a milers de treballadors i treballadores

Aquesta pandèmia de la Covid-19 està generant una crisi econòmica estratosfèrica i el futur apocalíptic que vindrà encara serà més greu. S’estan manejant unes dades que fan por, amb la previsió que en un any hi hagi la possibilitat d’arribar a un 25 % d’atur a l’estat espanyol. Això ens posa en un escenari catastròfic. Per una banda, perquè la situació econòmica i laboral de la classe treballadora serà terrible, i per una altra, perquè en aquest escenari, si des de l’esquerra combativa no ens hi posem a treballar ja, serà un oportunitat perfecta perquè el feixisme, des la dreta més liberal i conservadora fins a la ultradreta, s’apropiï de l’espai reivindicatiu per aconseguir adeptes a la causa i resultats palpables.

Dit això, i si ens centrem en el present de la pandèmia sanitària i social, ara mateix estem en una situació que ha generat prop de 100.000 ERTO que afecten a més de 700.000 treballadors i treballadores de Catalunya. A Lleida, les xifres són igualment esgarrifoses, més de 5.000 ERTO que afecten a més de 30.000 persones. En molts casos, aquests ERTO són portats a terme per grans empreses els guanys de les quals no s’han rebaixat en gran mesura ja que la producció ha seguit funcionant a molts nivells.

En contraposició a les grans empreses tenim la petita empresa i els autònoms, que estan en situació de ruïna. Però qui pitjor s’ho passa, com sempre, és la classe treballadora. I a aquesta situació de precarietat hi sumem la situació d’indefensió davant del NO cobrament de l’atur. Moltíssima gent s’està trobant que tenen aplicat un ERTO des del març i, a hores d’ara, encara no han vist ni un euro.

Des de la CGT Lleida, ho volem posar en coneixement i ens solidaritzem amb totes aquelles persones que estan patint aquesta situació. Situació que genera afectacions tant econòmicament com psicològicament, amb casos d’ansietat, depressions i indefensió, i sense mesures per poder fer front a les despeses bàsiques d'una llar, com pot ser l’alimentació, l’habitatge, els subministraments, etc. El govern espanyol i el SEPE no estan fent pública aquesta realitat que denunciem.

Per això, fem arribar els problemes més generalitzats que estan havent-hi, tot i que sabem que n’hi ha molts més dels que expliquem a continuació:

  • A data de 18 de maig hi ha moltíssims expedients sense tramitar, més dels que estan dient, i no se sap quan seran tramitats.
  • Milers d'expedients aprovats que no s’han fet efectius per la mala gestió de l’administració.
  • Hi ha persones que han cobrat quantitats d'un sol dia.
  • Persones a qui els han descomptat els caps de setmana de la prestació.
  • Persones amb fills que no són inclosos en la prestació -a través dels telèfons del SEPE és impossible contactar-hi tot i trucar durant les 12 hores que anuncien que atenen-.
  • En zones com a Catalunya és impossible sol·licitar cita prèvia.
  • No contesten els correus electrònics.
  • Prestacions donades de baixa que són impossibles de cobrar ni al juny.
  • Famílies que estan passant gana i ningú no les ajuda.

 

Tot això s'està ocultant als mitjans i per això ho volem denunciar des del sindicat. Ens solidaritzem amb tota aquesta població que es sent desprotegida, indefensa i humiliada, com a persona i com a ciutadana. Com que no hi ha manera que aquestes persones puguin notificar les seves desesperants situacions perquè no poden contactar amb les administracions, volem fer de corretja de transmissió d‘aquestes reivindicacions.

Per això exigim al govern central i a l’administració que escoltin els milers de persones afectades a les que volen fer callar i que els paguin perquè puguin seguir tenint un mínim de vida digna  assegurada.

 


Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, L’esqueix de carn, de LANÇON, Philippe. Editat per Angle

»L'Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica de Balaguer preveu obrir inscripcions la segona quinzena de juny. Aquesta setmana s'acabarà l'enquesta entre els alumnes del curs actual per poder fer la reserva de places. 

»La Paeria de Balaguer publicarà a finals de juny un llibret on s'inclouran totes les activitats d'estiu que se celebraran a Balaguer fins al mes de setembre

»La Paeria de Balaguer treballa en el disseny d'un Pla Estratègic Cultural per definir les línies mestres de com ha de ser la ciutat a nivell cultural els propers 15 anys.

»Creu Roja entrega un lot de berenar als infants amb seguiment, gràcies a Actel i Villart Logístic. L'entitat ho fa habitualment durant el curs escolar i gràcies a aquest donatius ho ha pogut realitzar ara de forma excepcional. 

»La Paeria de Balaguer dona resposta a la crisi ocupacional provocada per la COVID-19 i millora el servei de borsa de treball de l'Àrea d'Ocupació

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Nou illes al nord, de BATET, Mònica. Editat per Més llibres, 2019

»El Museu de la Noguera publica un nou vídeo de la Maria Bullfarines dedicat al desconfinament. En clau d'humor, la Maria dona una sèrie de consells per gaudir del retorn a la vida social, sense oblidar les mesures de seguretat. 

»Un centenar de biblioteques públiques reactiven el servei de préstec amb cita prèvia. A Balaguer, la biblioteca municipal el reactivarà el proper dilluns 1 de juny i el servei es prestarà a la planta baixa de l'edifici

»La Paeria de Balaguer farà pública a finals d'aquesta setmana una nova agenda extraordinària en què es detallaran els actes previstos per aquest mes de juny. L'agenda es distribuirà a través de les xarxes socials.

»La companyia Íntims Produccions durà a terme l'assaig del seu darrer espectacle al Teatre de Balaguer. Serà durant la segona quinzena del mes d'agost i la iniciativa forma part del Pla de Suport a la Creació de Fira Tàrrega

»La Paeria de Balaguer es reuneix amb els paradistes del mercat setmanal que no són del sector de l'alimentació per posar damunt la taula les pautes a seguir en funció de com evolucioni la pandèmia de la covid-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt